5e


5e klasse
Bovenste rij: Ryan, Yazan, Frank, Chris, Marcel P., Joeri, Niek, Maarten, Marcel H., Jeroen
Onderste rij: Martin, Peter, Jasper, John, Menno, Robert, Rudbert, Zeljco
Ontbrekend op de foto: Ruud, Shane, Jack, Embregt, Robbert, Arco

Naam Aantal Doelpunten
Frank 10
Marcel 9
Roy 6
Chris 5
Erik/Otto/Frans/Onno 3
Wesley 3
Zeljco 2
Nicky 1
Maarten 1
Jasper 1
Jack 1
Martin 1
Peter 1
Marijn 1
Nicky 1
Eigen Doelpunt 1

Zaterdag 2 Juni 2018

GPC Vlissingen 5 – De Meeuwen 5 (4-3-2)   4-6

Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. Klein beetje zoeken naar spelers maar gelukkig is er weer genoeg animo van ons 6e om de aanvullingen te verzorgen. Een mix dus van ons eigen team en ut 6e. Daar kunnen ze bij de Meeuwen en menig ander team in onze klasse een voorbeeld aan nemen, geen extra spelers van hogere elftallen maar van lagere die op hetzelfde niveau acteren. Als alle teams het hele seizoen met eigen mensen zouden spelen dan ziet de stand er m.i. (voor degene die niet goed zijn in afkorting: mijns inziens) heel anders uit.
Kunnen we de 1e helft dan de helft van de panna’s noemen? Na 4 minuten vind Peter van niet, maar in het verloop van de wedstrijd vinden Ruud en Frank eigenlijk van wel. Een gelijk opgaande wedstrijd met wat kansen over en weer. En die Joep en Nick van het 6e zijn helemaal geen verzwakkingen zo blijkt al snel, Joep wordt zelfs door meerdere speler uitgeroep tot man of the match ondanks zijn 17 jaar. Helaas komen we wel weer gemakkelijk op een 0-2 achterstand. En dus moet er nog meer geknokt worden. Best knap dan dat we toch tot 2-2 terug weten te komen. En weer is het Roy die met 2 goals zich bewijst als echte goalgetter. En niet alleen goalgetter, goed aanspeelbaar, kaatsen, bal vasthouden, diepgaan….Eigenlijk dus een perfecte spits op ons niveau. En met de ervaring van Jack daar omheen helemaal geen verkeerd duo. Ruststand….2-4…hoe is het toch mogelijk…
Aangezien het de 3e wedstrijd deze week is beschikken we gelukkig over 3 wissels (denken we). Applaus wissel dus voor Ruud (die er nog wel in hoopt te komen gezien zijn vorm) en noodgedwongen wissel voor Frank. Peter blijft nog ff staan om Martin de tijd te gunnen zich om te kleden. Na 10 minuten besluit Rudbert zichzelf een bloedneus te slaan en dus een tijdelijke terugkeer van Frank. Net lekker in de de wedstrijd kan hij er al weer uit want het bloeden is gestopt en dus kan Rudbert weer verder.
Van Martin helaas nog geen enkel spoor (zelfs de NS wist niets van de vertraging…..spoor…NS…hebben jullie hem?…). En dus komt Ruud Peter maar aflossen als centrale middenvelder. Een taak die hem op het lijf geschreven is…Vlak na de wissel van Jack blijkt dat centrale middenvelder en Spits helemaal niet zo ver van elkaar af zitten. Spits is natuurlijk ook gewoon leuker he Ruud.
Wordt er dan helemaal niet meer gescoord? Uhh…jawel hoor, want anders kan het natuurlijk nooit 4-6 worden. Ook de 3e goal komt op naam van Roy, een intikkertje kun je het niet noemen, behoorlijke poeier in de korte hoek is onhoudbaar voor de keeper. Ook de 4e goal is een makelij van het 6e, dit keer is het Nicky met een afstandsschot die de keeper kansloos laat.
Al met al eigenlijk niet eens zo’n slechte prestatie tegen dit Meeuwen.
Ietwat bezorgt zijn we wel want van Martin nog steeds geen enkel spoor…Mocht u hem gezien hebben laat het ons dan weten via: wijmissenmartinheelerg@gpcvlissingen.nl.
Het seizoen zit erop. Op 16 juni de afsluiter met het AH toernooi aan de bosweg! Tot dan…..

Dinsdag 29 Mei 2018

GPC Vlissingen 5 – Walcheren 5   1-2

3 wedstrijden in 1 week, we lijken wel een volleerd champions league elftal. De uitwedstrijd tegen Walcheren was nogal nattig, als dat maar goed komt met de voorspelde regen en onweersbuien. Bij aanvang is het in ieder geval nog droog. Wel zo prettig ook voor het massaal toegestroomde publiek. Opnieuw een zeer jeugdig team tegenover ons en dus kunnen we vol aan de bak. Uiteraard zijn ze veel beweeglijker en hebben ze meer balbezit, maar dat is natuurlijk alleen maar omdat wij ze dat toelaten. Gedisciplineerd verdedigen om dan lang de 0 te houden en met gerichte uitbraken stiekem een goaltje meepakken. Welke trainers zijn er niet groot mee geworden. De 0-1 brengt ons dan ook niet van de wijs (ook al was het vet buitenspel volgens Martin). Jose Mourinho, Diego Simeone en Philip Cocu zouden zeggen: we controleerden de wedstrijd. Met een tomeloze inzet weten we het Walcheren flink moeilijk te maken. Kort erop, af en toe een duw en ze hebben het al vlug lastig. En dus is het wachten op de tegenstoot die de gelijkmaker gaat opleveren. Een paar plaagstootjes hebben we maar nodig en dan is het raak. Overtreding in de 16, fluitje van de scheids en de bal op de stip. Geen commentaar van Walcheren dus het is een zuivere. De toegekende strafschop wordt keurig binnen geschoten door Roy. Dan is het alleen een kwestie van uitspelen tot de rust, en net voordat de eerste klappen van het onweer beginnen zijn de 45 minuten voorbij. Rusten met 1-1 dus en het is de vraag of we de kleedkamer nog uit zullen komen. Tijdens de 3e helft komen we er maar niet uit. Hoe kan het nou weer gebeuren dat er aan het eind van de wedstrijd toch weer een verlies op het score bord staat. Heel die eerste helft voor niets lopen ploeteren en zwoegen. We wensen Walcheren veel succes in de 4e klasse! ;-))

Zaterdag 27-05-2018

GPC Vlissingen 5 – Veere 3 0-7

Geen vuiltje aan de lucht de 1e helft, goed spel maar steeds op het moment dat het moet gebeuren is het net niet…1 uitbraak van Veere en 0-1. En in de 2e helft misten we Peter (en iemand nog een enorme kans op de 1-7 na een werkelijk fantastische voorbereiding). Het aftellen is begonnen, volgens mij zijn we toe aan zomervakantie…

Zaterdag 19 Mei 2018

VCK 4 – GPC Vlissingen 5 5-0

Tsja, wat moet je nou over deze wedstrijd vertellen…het gevoel hebben dat je best lekker aan het ballen bent geweest en toch met 5-0 hebt verloren is eigenlijk wel vreemd. Want voetballend gezien speelden we zeker niet verkeerd. Ik denk zelfs dat wij meer balbezit hebben gehad. Het ontbrak alleen aan een goede laatste pass, een goed schot van afstand, een handigheidje van een van de spitsen, een klutsballetje of wat geluk op een of andere manier. En VCK deed het natuurlijk heel slim. Als ze de bal hadden diepte zoeken langs de zijkanten of met een lange bal de spits inspelen. 5-0…nog 3 thuiswedstrijden voor de boeg.

Woensdag 9 Mei 2018

Serooskerke 5  – GPC Vlissingen 5    5-4

Wonderbaarlijk genoeg hebben we auto’s zat en weet zelfs Ryan het veld van Seroos te vinden. Er zijn anderen die er meer moeite mee hebben maar we waarderen het zeer dat Jack het laatste half uurtje, na een striptease naast de dug-out, er toch nog bij is. Op een doordeweekse woensdag ff inhalen tegen Seroos uit…ach, het was goed weer dus waarom niet. Maar om nou te zeggen dan het een zomeravond niveau was, nee niet echt. Van beide kanten word er leuk gevoetbald en de stand golft dan ook op en neer. Helaas voor ons weten we nooit op voorsprong te komen. Steeds komen we goed terug om daarna weer in de achtervolging te moeten. En dat is best jammer want de kansen om een keer op voorsprong te komen hebben we zeker. Met een stand van 3-3 gaan we de rust in. 2 makkelijk weggegeven goals en 1 handsbal die door de scheids voor het gemak maar over het hoofd wordt gezien. De goals van ons worden gemaakt door Roy (de eerste door een schot vanaf randje 16 en de tweede door een dieptepass netjes af te maken) en door Marcel (wederom een bal in de diepte en een uitstekende afronding). Ook in de 2e helft is het Seroos dat op voorsprong komt en ook nu weer komen we terug. Ik denk dat Nicky de bal nog nooit zo goed geraakt heeft. Vanaf 25 meter diagonaal in de verre kruising, daar kun je gewoon niet op trainen. Beide ploegen gaan dan voor de winst en jammer genoeg zit het geluk niet aan onze zijde. 5 minuten voor tijd komen ze op voorsprong en dan hebben we dus te weinig tijd om nog een keer terug te komen. Al met al was het een leuke wedstrijd waarbij het publiek de grote winnaar had kunnen zijn. Mijn complimenten aan iedereen voor de geweldige inzet!

Zaterdag 21-04-2018

De Noormannen 3 – GPC Vlissingen 5    1-3

Voordat er een superleuk stukje over de wedstrijd komt wil ik toch eerst wel even een serieuze noot kraken. 1 minuut stilte voor ons erelid Rinus Kriek op alle velden waar gpc speelt vandaag, zeer indrukwekkend voor diegene die Rinus echt hebben meegemaakt.

Dan ook het verzoek om na de wedstrijd alleen je eigen schoenen aan te trekken / mee te nemen. Volgens mij is het niet echt moeilijk want niet iedereen heeft dezelfde maat en zeker niet iedereen heeft dezelfde kleur schoenen. Dit geintje koste me gewoon 3 biertjes want Rudbert bleef maar plakken 😉

Iets over de wedstrijd? Ach nou…vooruit dan, in tegenstelling tot de vorige 2 wedstrijden, die vet verloren gingen, deze keer toch echt wel de kans om weer eens te winnen. En dat gevoel waren we al even kwijt. Sinds 2 December 2017 hadden we namelijk geen 3 punten meer in de tas gehad. Voor de wedstrijd nog ff twijfel omdat hullie 2e eigenlijk tegen ons 4e moest en werd afgelast…dat zou nog wel eens kunnen betekenen dat er kleine snelle spelers met hullie 3e mee zouden kunnen doen tegen ons. Gelukkig hadden we in de 1e helft Maarten en in de 2e helft Martin die de kleine middenvelder (tevens ook de enige scorer van Noormannen 3) simpel tegen hielden. Voor de rest stelde het eigenlijk niet zo heel veel voor, of waren wij best wel goed? Over de linkerkant van het veld hoefden we ons geen zorgen te maken want die nam Kevin in zijn geheel voor zijn rekening, in as een brok aan ervaring, in de spits een bewegelijke snelle man en een balvaste, achterin 2 goed mandekkers en op rechts een snelle diepgaande middenvelder. De opstelling zat dus eigenlijk best wel goed in elkaar. De eerste vette kans is toch voor de Noormannen. Met een vies luchtje van buitenspel komt Vicky de Viking alleen voor Menno te staan die met een sublieme redding de stand op 0-0 weet te houden. En dat was niet zijn enige goede redding vandaag. Een puike partij en in de wandelgangen uitgeroepen tot Menno of the Match. Dan een snelle vrije trap voor ons na een overtreding net over de middenlijn, de keeper die nog niet echt op zijn plaats staat, boogballetje van afstand en 0-1 voor ons. 10 minuten later is het alweer gelijk. Een foute breedte bal en de enige succesvolle dribbel van de kleine snelle speler van de Noormannen 1-1. Nog voor rust weer de voorsprong voor ons na een voorzet van links, een poging van Joeri om de bal alla van Basten achter de keeper te werken die net mislukt en in de rebound prima afgemaakt wordt door Chris 1-2. Een mooie ruststand. Voor de rust goed spel op zeker geen verkeerde grasmat. (hij was in ieder geval gemaaid en dat hebben we de laatste 3 wedstrijden niet meegemaakt). Na de rust kabbelt het een beetje voort. Je zou een stormloop verwachten van de Noormannen want daar waren ze vroeger altijd heel goed in maar deze blijft uit waardoor wij makkelijk overeind blijven en nog een paar goede aanvallen op de mat kunnen leggen. En uit een van die aanvallen weten we nog te scoren ook. Een mooie steekbal van Marcel op Wesley die rap tussen verdediger en keeper de bal afsnoept en makkelijk binnen kan schuiven. 1-3, een zeer terechte uitslag en een heerlijk gevoel na afloop.

Zaterdag 14 April 2018

GPC VLISSINGEN 5 – MZVC 3     1-7

De oproep van vorige week heeft welgeteld 0 reacties opgeleverd, niet geheel verassend. Maar gelukkig hebben wij kunstgras en daar zijn we altijd veel beter op. Een taaie tegenstander vandaag met een aantal redelijk goede spelers (voor ons niveau dan). We beginnen helemaal niet slecht en proberen via een verzorgde opbouw de weg naar voren te vinden. Helaas blijkt dat nogal moeizaam te gaan. Het aantal keer dat de bal een van onze spitsen bereikt is op een hand met 3 vingers te tellen. MZVC probeert aan de bal snel vooruit te spelen en hebben daar meer succes mee. De 0-1 achterstand is dan ook onvermijdelijk. En als dan ook de 0-2 valt (na een toch wel sublieme goal van afstand) gaan de kopjes al weer een beetje hangen. Ondanks de vele fouten en het moeizame voetbal geven we het nog niet op en blijven we proberen om de aansluitingstreffer te maken. En dit lukt nog ook. Marijn gaat goed door na en klutsje en weet de bal met een vette punter achter de keeper te krijgen. Met 1-2 gaan rusten bied perspectief maar ja, dat wordt natuurlijk 1-3. En dus weer een flinke kluif in de 2e helft. Over die 2e helft kunnen we verder kort zijn. 4 tegendoelpunten waarbij 1 erg merkwaardige eigen goal 😉 en de kansen die wij krijgen weten we niet te benutten.

chocoladebeen

Been van een voetballer of voetbalster dat het minst geoefend is en waarmee dus ook het slechtst geschoten kan worden; slechtste been van een voetballer of voetbalster. Bij een rechtsbenige speler of speelster het linkerbeen en bij een linksbenige speler of speelster het rechterbeen.

Zaterdag 7 April 2018

Oostkapelle 5 – GPC Vlissingen 5   9-0

Zaterdag 31 Maart 2018

Veere 3 – GPC VLISSINGEN 5    5-2

Echt zin om iets te tikken heb ik eigenlijk niet. Maar op verzoek van velen zal ik toch een kleine samenvatting van deze wedstrijd op papier proberen te zetten. Alhoewel….papier komt er niet echt aan te pass……net als onze passes in de 1e en 2e helft (dus eigenlijk in de gehele wedstrijd), die kwamen ook niet aan, en de afstand maakte niet echt heel veel uit….5 meter, 10 meter, 30 meter…..Als ze trouwens wel de goede richting in waren dan werden ze niet goed aangenomen of zorgde het veld voor een afwijking waar zelfs Stephen Hawking in zijn goede jaren geen wiskundige formule voor had kunnen verzinnen. Maar goed, ik zou het kort houden dus een paar kleine opmerkingen… Heeft u al eens plezier gezien VOOR een wedstrijd….. Bij deze :

Dat Ruud vlak hiervoor (of hierna) een vuist in zijn buuk kreeg/krijgt van onze warming-up aanvoerder is hier nog niet aan af te zien…

En verder….
Kevin heeft het dit keer iets langer volgehouden dan vorige week. Sterker nog, zelfs na 90 minuten was hij in staat om zonder kramp terug naar Vlissingen te rijden. Schijnbaar was er een schitterende aanname van Marijn….die ik helaas even gemist heb, maar wel het vermelden waard zou zijn, dus bij deze. Tevens speelde Peter een dijk van een 2e helft, dit kon ook gezegd worden van Martin, Jack en Ruud. En hebben we de mooiste vrije trap ooit gezien in ut vuufde. Of zoals Zeljco zelf dacht, geen pingel, dan kun je die vrije trap ook in je reet steken….. Tjsa, wat is er verder nog te melden….uhh…de douches waren wel OK, goede temperatuur en prima straaltje. De 2 doelpunten waren van Frank en Marcel die met een mooie uithaal via binnenkant paal de keeper kansloos liet. En goals …. dat hadden er nog wel meer kunnen zijn, maar ja, als we niet trainen (op donderdag van 19:00 tot 20:00 uur) worden we natuurlijk nooit beter. Oh ja, Rudbert was op tijd aanwezig! Dat is ook wel een vermelding waard en Wesley was er weer eens ook al had hij weinig slaap gehad.

Zaterdag 24 Maart 2018

GPC Vlissingen 5 – Arnemuiden 5    1-4

De koploper……jaja dat is Arnemuiden. Maar wij zijn lekker niet bang, want wij hebben Jack, en die gaat een hele wedstrijd spelen! En Kevin, die gelijk een nieuw record neer wil zetten. Namelijk het record van de enige GPC 5 speler ooit die na 3 minuten al kramp kreeg tijdens een wedstrijd van GPC 5. Dat is zelfs in de tijd dat Jack vroeguhh in het oude vuufde speelde met spelers die nu zelfs de vader zouden kunnen zijn van spelers die nu in het vijfde spelen, uhhh dat is dus eigenlijk Jack zelf, behalve vandaag want overloper Chris was spoorloos….., nog nooit voorgekomen. Dan de wedstrijd. 0-1 met de rust tegen de koploper is lang zo gek nog niet. Uiteraard waren ze beter, kregen wij minder kansen maar toch…een gelijk spelletje zat er zeker in. Totdat de scheids, die tijdens de wedstrijd alleen maar in de weg liep, affloot en er gewoon 1-4 op het scorebord stond. (alhoewel…scorebord…..). Goed, eerlijkheidshalve….Erremu heeft gewoon de betere ploeg, slimmere spelers en zelfs het kunstgras wist hullie niet uit de pas te brengen. De goal van ons was trouwens wel van uitzonderlijke schoonheid, mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen. En de heerlijke assist van Jack trouwens ook. Maar goed, helaas dus wel verloren en wat dan opvalt in de kantine is dat de sfeer zo down is. Heel vreemd want normaal maakt niemand zich zo druk om het vuufde…..Op naar volgende week, Veere 3 uit (maar dat zal vast wel weer niet doorgaan).

Zaterdag 10 Maart 2018

RCS 3 – GPC Vlissingen 5     5-1

De thuiswedstrijd tegen RCS ging vet verloren en dus was er wat goed te maken. Maar ja, volgens mij hadden we al bijna 7 jaar niet gevoetbald dus is het dan net alsof je weer helemaal opnieuw aan het seizoen moet beginnen. Door het ontbreken van de nodige spitsen dit keer 2 Kloosterboeren in de spits die, volgens eigen zeggen, elkaar blindelings zouden kunnen vinden. De praktijk was een klein beetje anders. Heel slecht deden we het zeker niet en lang bleef het bij 1-0 voor onze gastheren in de eerste helft. Dat het dan toch nog 4-0 staat met de rust is dus eigenlijk best wel jammer. Want ook wij hebben de nodige kansjes gekregen maar waren helaas niet scherp genoeg. Dan maar proberen om in de 2e helft in ieder geval de eer te redden en het publiek nog wat bijzondere hoogstandjes te bieden. De vraag is dan natuurlijk: wat is er moeilijker? de eer redden of het publiek op de banken krijgen?. Uiteraard gaan we voor beide en met 4 verse krachten erin lijkt de wedstrijd wat meer in evenwicht te komen. Toch is het weer RCS dat een doelpunt weet te maken en dus kijken we met nog een kwartiertje op de klok tegen een 5-0 achterstand aan en begint de tijd toch echt wel te dringen. Na snel spoedberaad wordt besloten om eerst voor het hoogstandje te gaan. Het plan is om via de rechterflank op te stomen en dan een heerlijke voorzet af te geven waarna de halve omhaal eigenlijk nog maar en formaliteit zou moeten zijn. De voorbereiding vanaf de rechter kant is prima, de voorzet zelfs nog beter, perfect op hoogte komt de bal aanvliegen….dit kan bijna niet meer fout gaan, het moeilijkste is immers al achter de rug…en dan zul je altijd zien dat net de verkeerde man op de verkeerde plaats staat. Of de bal wel aangeraakt werd door Marijn kon ik niet heel goed zien, maar dat hij hard weer op de grond terecht komt is niet te missen. Daar is een uitdrukking voor….hoe ging die ook al weer?….De jury is in ieder geval erg verdeeld over deze uitvoering.


Dan toch maar de eer redden? We doen hard ons best, dat kan niemand ontkennen…..en als het dan van voren niet lukt en vanuit het middenveld niet lukt dan moet het maar van de verdediging komen. En gelukkig hebben we een laatste man die technisch zeer begaafd is, overzicht en uithoudings vermogen heeft, een versnelling in een versnelling waar je U tegen zegt en ook nog eens scorend vermogen bezit. Helaas was die vandaag niet aanwezig en dus dacht Maarten, dan moet ik het maar doen. Een indrukwekkende solo van nog voor de middenlijn, een prachtig balletje op de vrijstaande Arco (bewust net iets te hard zodat hij de bal wel terug MOET krijgen), en dan op exact de juiste plaats staan om vernietigend uit te halen. Een prachtig doelpunt uit het boekje en de eerste goal van Maarten sinds…..uhhh…..De eer is gered in een 2e helft waarin we met 1-1 van het zware veld stappen. Mocht er trouwens iemand geïnteresseerd zijn in de betekenis van de uitdrukking: Doorlopend wisselen, dan kan er contact op worden genomen met RCS 3 voor meer informatie!

Zaterdag 02-12-2017

GPC Vlissingen 5 – VCK 4/5/6 ofzo 3-1 volgens de scheidsrechter, 4-1 volgens Menno

Eindelijk is het dan eens de corveebeurt van Martin, en daar maakt hij natuurlijk een groot feestje van.

Vandaag tegen de hekkensluiter en dus een makkie in onze ogen, maar als voor de wedstrijd blijkt dat ze speciaal omdat ze tegen ons spelen net 2 elftallen samengevoegd hebben worden we toch wat nerveuzer. Dat duurt gelukkig maar even want in de vrieskou heb je niet echt tijd om je niet druk te maken, als je je namelijk wel niet druk maakt dan ben je binnen de kortste keren een ijspegel. En dus lopen we ons het vuur uit de sloffen. Niet alleen om warm te worden maar ook om onze tegenstander kapot te spelen, en dat lukt vrij aardig. Eigenlijk zijn we meer en heester, sorry…heer en meester op het veld. Met diepgang en balvastheid voorin (lees Marcel en Jack), bikkelen, snelheid en creativiteit op het middenveld (Joeri, Ryan, Frank, Chris en Otto/Eric/Frans) en pure mandekkers, een ausputzer en een wereldkeeper achterin (Martin, Kevin, Peter en Menno). Terecht op de reservebank vandaag zat Arco, die heel even dacht onder een vlagbeurt uit te kunnen komen.
Na meerdere aanvallen / kansen van onze kant is het toch VCK dat op voorsprong komt. Een kleine scheur in de ploeg betekend zeer tegen de verhoudingen in 0-1. Daar laten we het natuurlijk bij zitten en dus gaan we lekker op dezelfde voet door en creëren een hoop kansen die niet op 2 handen te tellen zijn. Telkens is het Eddy the Eagle:

of een van de verdedigers, die roet in het eten gooit. Uiteindelijk is het dan gelukkig toch raak, een afgeslagen corner komt terug voor de voeten van Frank die de bal schitterend in de verre hoek binnen krult. Er wordt door sommigen nog even gedacht aan een mislukte voorzet…… Op naar de 2-1 dus want rusten met een voorsprong is toch altijd lekkerder. De assist is van Peter, het keurig controleren en afronden in de korte hoek van Marcel. En dus toch nog 2-1 met de rust waar we eigenlijk met 6-1 voor hadden moeten staan gezien de gemiste kansen en het uitstekende keeperswerk van Eddy. Even lekker in een warme kleedkamer aan de thee blijkt ons niet uit ons spel te halen. Gestaag gaan we verder waar we mee bezig zijn en ook al gooit VCK er een schepje bovenop en krijgen ze wat meer kansen, wij raken daar met onze ervaring natuurlijk niet van in de war. Uitstekende reddingen van Menno behouden onze tegenstander van scoren en aan de andere kant is het Joeri die net over schiet na een mooie aanval. Eindelijk word het dan toch 3-1. Goed druk zetten van onze kant dwingt de verdediging tot een breedte bal waar een trainer van de f-jes moedeloos van zou worden. Het buitenkansje wordt uiteraard benut en zeer terecht komt er wat lucht in de ploeg. De wedstrijd uitspelen is dus het enige wat we moeten doen. Dat de wedstrijd 10 minuten korter duurt dan normaal heeft alleen Scheids Eikel in de hand. Na een kleine bemiddeling spelen we de wedstrijd toch maar uit. Het veranderd niets aan de stand. De eindstand had hoger uit kunnen pakken maar desalwelteplus zijn we zeer tevreden met de 3 punten.

Zaterdag 25 November 2017

Arnemuiden 5 – GPC VLISSINGEN 5    7-3

Rugnummer 40….ik wist niet dat het bestond, maar het kwam toch echt uit hem mandje en was toevallig nog een L ook dus zat als gegoten. Na een lange warming-up begon de wedstrijd iets vertraagd omdat de scheids onderweg een bekende tegen was gekomen…..Binnen 5 minuten ligt de bal al in het netje. Een wat vreemde voorzet die slecht verwerkt wordt komt opeens voor de voeten van Erik terecht die alweer weet te scoren. Over de rest van de 1e helft kunnen we kort zijn. Arnemuiden blijkt een stuk sterker dan ons met veel beweging op het middenveld en in de aanval en paar goede spitsen. Russtand 5-1. In de 2e helft rechten we onze rug een klein beetje, doen we voetballend eigenlijk best goed mee en weten Chris en Frank, uit de vele kansen/mogelijkheden nog te scoren ook. 7-3 is de uitslag, Arnemuiden de terechte winnaar maar een wedstrijd die we maar beter snel kunnen vergeten.

Zaterdag 18-11-2017

GPC Vlissingen 5 – De Noormannen 3 5-1

Vandaag de kans om over de Noormannen heen te gaan, van de 8e naar de 6e plaats blijkt achteraf. En dus maken we in 2 weken tijd reuzensprongen op de ranglijst. Maar vooraf natuurlijk alweer de nodige hilariteit. De wekelijkse corvee dienst (dit keer Menno en Rudbert) kan zowel het ballenhok als het het was hok als het ballenoppomphok als de kleedkamer niet vinden. Na enig puzzelwerk staan er dan toch 11 spelers in vol ornaat aan de aftrap. Dat ze helemaal fit zijn kun je niet echt zeggen maar je moet tegenwoordig wat over hebben voor sinterklaas en zwarte…uhh sorry, roetveeg…uhh sorry…witte…uhh sorry…….je moet soms wat over hebben voor Sinterklaas en piet…uhh sorry, Jan…uhh sorry…henk… uhh….nou ja ik weet het ook niet meer. De wedstrijd dan maar, die zeker in de eerste helft volledig in onze handen was. De Noormannen hadden geen kans van schijn en na niet al te lange tijd komen we dan ook verdiend op voorsprong door een rake kopbal van Chris na een voorzet van Jasper. En natuurlijk drukken we dan door, de ene na de andere aanval volgt elkaar op en het is dan ook niet gek dat ook de 2-0 snel in het netje ligt. Het lijkt wel een trainings oefening: voorzetje (volgens mij uit een corner), balletje terugleggen op de 16 meter en een prachtige uithaal in de rechterbovenhoek. Het is onze eigen Otto, Erik, Onno, Frans die de bal prima raakt en de keeper (die er nog met zijn handschoenen aanzit) toch nog kansloos laat. En dat is niet de enige corner waaruit gescoord wordt. Vlak voor de rust een serie hoekschoppen op rij die, mede door het hinderen van de keeper, moeilijk te verdedigen zijn. De eerste 2 komen nog bij de 1e paal terecht en dus is het des te verrassender dat de 3e opeens bij de 2e paal beland. Voor Peter dus een koud kunstje om de bal snoeihard binnen te koppen. Een lekkere ruststand dus, die 3-0, en geen zorgen meer voor de 2e helft. Onze sinterklaas gangers zijn inmiddels terug en dus kunnen de geblesseerden wat rust pakken. In de 2e helft blijkt het meer een wedstrijd te worden. Het is wat meer in evenwicht en ook de Noormannen krijgen verschillende kansjes. Uit een van deze kansjes weten ze nog te scoren ook. In eerste instantie een hele goede redding van Menno op een zwabberend afstandsschot maar door een knappe rebound gaat de bal door zijn benen toch nog de goal in. Het zal toch niet…..Nou nee hoor, we trekken de wedstrijd weer wat meer naar ons toe en een kwartiertje voor tijd valt dan toch de 4-1. En weer is het Frans, Onno, Erik, Otto die de het doelpunt maakt. Een beetje een klutsmomentje voor de goal van de Noormannen brengt de bal in zijn voeten en een simpel tikje is voldoende voor de goal. Vlak voor tijd vind Jasper het tijd voor een publiekswissel voor zichzelf (waarom mag Joost van Pelt weten) en wordt hij afgelost door Peter die gretig de positie in de spits overneemt. Een (schijnbaar) schitterende assist van hem wordt door Chris nog mooier verwerkt waardoor de bal met keeper en al de goal in valt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze goal niet echt heb meegekregen. Als je staat te vlaggen en het 1e speelt op het veld ernaast dan mis je nogal eens een momentje…..Prima overwinning dus vandaag en op naar het volgende slachtoffer van onze zegereeks.

Zaterdag 11-11-2017

Dauwendaele 5- GPC VLISSINGEN 5   2-4

Van de 11e plaats naar de 8e plaats……het is vandaag gelukt. Verschillende redenen hadden we om een goed resultaat neer te zetten. Gewoon zin om weer eens te winnen en met 3 punten naar huist te gaan was er daar een van. En andere was een familie vete die op het veld uitgevochten zou worden. Maar goed, het begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Bewust geen chauffeurs geregeld van tevoren en dus rijd bijna iedereen, op zich een goed teken….Alleen moet de ene nog om zijn handshoenen (gelukkig was dat wel onze keeper), de andere om tape voor zijn sokken en een derde blijkt er, na het oplezen van de opstelling, helemaal niet te wezen en eens te informeren toch echt ziek te zijn. Goede voorbereiding uhhhh….niet echt dus. Dan de wedstrijd maar…na een minuut of 10 was het al raak. Een vrije trap aan de rechter buitenkant van de 16 meter, simpele voorzet en een mooie kopbal van Zeljco betekent de 0-1. En dan is het daarna wel lekker om even met 10 man te spelen. Een onbezonnen actie van de nr 3 van onze tegenstander (die neemt het uitvechten wel hel erg letterlijk en dus 1-0 in de familievete) betekent 5 minuten naar de kant…totdat we de scheids ff uitleggen dat het tegenwoordig geen 5 minuten meer zijn maar 10 minuten. 10 minuten dus tegen 10 man…dat moet toch uit te spelen zijn. Het duurt ff maar dan gaan we er toch echt voor, en ja hoor…prijs…balletje naar voren, mooie kap van Marcel, tegendraads ingeschoten en 0-2 voor ut vuufde, een terechte tussenstand. Daarna nog een heeeeele grote kans, maar helaas is het (volgens Zeljco zelf) een polletje die of dat roet in het eten gooit. (Ik moet er trouwens niet aan denken…roet in het eten). Het laatste kwartier van de 1e helft toch wel echt de beste 15 minuten van onze tegenstander. Een tactisch sterke zet met een extra spits en zo overwicht (geen overgewicht, want dat hebben wij al) op het middenveld levert veel meer druk op. En dus ook terecht de tegengoal met een 1-2 tussenstand als gevolg. Voor de verandering in de 2e helft eens niet zoveel wissels als anders. Personele problemen kun je het niet noemen, zeker niet als er zoveel ervaring erbij komt als Ruud het veld betreet (speciaal voor Jasper dit keer geschreven met een tee, puur ter irritatie). Waarom ze in de rust er een middenvelder uithalen en een ??? ervoor in de plaats zetten is mij echt een raadsel. Ze komen gelijk een man tekort op het middenveld en dat is dus eigenlijk wel een stuk lekkerder voetballen. Het is dan ook niet verassend dat de 1-3 prima wordt binnen geschoten door Marcel die na een mooi duel de tegenstander de baas is en de bal prima links langs de keeper schuift. Maar eigenlijk gebeurt daarvoor ook al genoeg. Of niet Arco?….. Vrije trapje, mooi neergelegd bij de 2e paal, half metertje voor de goal, simpel binnenkoppen…klinkt het bekend???? We nemen je het niet kwalijk, maar wel leuk om ff te benoemen. Vlak na de 1-3, zoals het GPC 5 betaamd, wat slordigheden die gelijk worden afgestraft…2-3 en het is weer spannend. Inmiddels is de ene helft van de familievete aan onze kant al een tijdje aan het vlaggen maar blijkt de andere helft dat niet echt door te hebben ofzo. Met zijn 2e vliegende tackle van de wedstrijd wordt hij er wederom uitgestuurd, dit keer hoeft hij helemaal niet meer terug te komen. Het is maar goed dat hij beide keren niemand raakt. Op naar de 2-4 dus tegen 10 man. Toch is het oppassen voor de counter en vlak voor tijd krijgen ze nog een 100% kans om gelijk te maken ook. De snelheid van de spits wordt goed benut, 1 op 1 tegen Menno die met een sublieme redding de bal uit het doel weet te houden. En dus kunnen wij snel de aanval overnemen, Zeljco wegsturen en die maakt 1 op 1 tegen de keeper van Dauwendaele geen fout. 2-4 en een terechte overwinning in Vlissingen-Noord. Namens ons allen wensen we Peter veel plezier tijdens de komende feestdagen als de wedstrijd vast nog we ter sprake komt bij het familiediner…..

Zaterdag 4 November 2017

GPC VLISSINGEN 5 – RCS A1    1-5

Hebben we er zin in was de vraag voor de wedstrijd. Unaniem was het antwoord: Jazeker dat we er geen zin in hebben. Het regent en we moeten tegen een stelletje race-eenden die we toch niet bij kunnen houden. Maar goed, toch maar met goede moed begonnen en het viel nog niet eens tegen. Natuurlijk hadden hullie de beste kansen en hadden ze met de rust met 1-6 voor kunnen staan (sorry Jappie, 3-6) maar na de 1-1 waren ze het toch echt wel zeker te weten 20 seconden heeeeelemaal kwijt. Een nooit vertoonde sliding corner die subliem afgewerkt wordt door Marcel lijkt ons toch echt terug in de wedstrijd te brengen. Maar ook de tegengoal en aloude trucjes om ze wat van de wijs te brengen (een beetje babbelen, de scheids een beetje bespelen, kleine tikkies uitdelen) hebben niet echt heel veel effect. 1-3 was dus de ruststand in een eerste helft waarin voor het eerst toch echt de oudste man van het veld degene was die net boven Eric/Otto/Onno/Frans was geëindigd tijdens de voetbalquiz een dag eerder. 5 wissels zouden de wedstrijd helemaal om gaan gooien in de 2e helft. En die begonnen we best aardig, RCS stond zowaar zeker 8 minuten echt onder druk. En toen kwam speler 11 er weer bij die er aan het eind van de 1e helft voor 10 min afgestuurd was, dat waren we even vergeten…..Voetballend komen we vandaag veel te kort en ook op inzet kunnen we het niet winnen ondanks dat we allemaal alles geven. Spaarzame uitvallen van ons leveren niet veel op en ook een best nog groot aantal corners en vrije trappen weten ons niet dichterbij te brengen. RCS scoort nog wel 2x en dus is de eindstand 1-5. Een terechte overwinning. Een klasje hoger zou wellicht wat beter zijn voor deze ploeg.

Zaterdag 28-10-2017

De Meeuwen 5 – GPC VLISSINGEN 5 2-4

Windje mee of windje tegen de 1e helft….wat is wijsheid. Volgens mij maakt het niet echt veel uit. Gelukkig mocht de tegenstander zelf kiezen en kozen ze voor een forse tegenwind. Hoe dom kun je zijn….Voetballend waren we zeker het eerste kwartier veeeeeeeeeeeel beter en komen we ook zeer terecht op een 0-1 voorsprong. Mooie pass vanuit het middenveld op Marcel H. (die we in het vervolg gewoon beter Marcel kunnen noemen want Marcel P. is al in geen tijden meer gesignaleerd) die mooi de keeper omspeelt en de bal keurig binnen schiet vanuit een best nog moeilijke hoek. En ondanks dat we dan veel beter zijn krijgen we toch wel weer heel makkelijk doelpunten tegen. Eerst een twijfelachtig buitenspelmoment 1-1 en dan een ongelukkig moment (de meningen over een slechte uitrap van Menno of het in de weg lopen van Peter zijn verdeeld) en 2-1 achter. Gelukkig rechten we onze rug en gaan we met de wind daar vol in op zoek naar de 2e treffer. Die wordt al snel gevonden door een mooi afstandsschot van Frank die de keeper kansloos laat. En als voor de rust ook nog de 2-3 valt is er natuurlijk geen vuiltje meer aan de lucht. Ook bij dit doelpunt zijn de meningen weer verdeeld, raakt Chris de bal vanuit de corner, had hij er in een keer wel in gegaan, is het toch geen eigen doelpunt….maar hahahahaha, dat maakt toch allemaal niks uit. Hij zit erin, we staan 2-3 voor en het was een schitterende kopbal van Chris. Na de rust uiteraard met de wind vol tegen, maar met 4 nieuwe en “verse” krachten en een grens op klompen moeten we dit toch vast kunnen houden. Een aantal langen ballen van de Meeuwen verder weten we al dat we ons niet echt zorgen hoeven maken. De juiste richting ontbreekt en het idee erachter is…..is……is er eigenlijk niet. Door goed veldspel, net als in de 1e helft, voornamelijk over de grond weten we ook met windkracht 5/6 tegen voldoende kansen te creëren. En de mooiste daarvan gaat maar over 4 schijven met 1 keer raken en dwars door het midden. Het lijkt wel een trainingsoefening. Menno gooit de bal naar Maarten, die speelt hem in een keer door naar Frank die speelt hem in een keer door naar Marcel en die schiet de bal zeer kundig binnen. 2-4 met nog een halfuurtje op de klok van de zeer kundig leidende scheidsrechter. Echt in gevaar komen we niet meer in het laatste half uur. Joeri gooit er zelfs nog een panna uit. De stand hadden we nog wel wat hoger op kunnen laten oplopen. Helaas gebeurd dat niet. Toch een zeer goede wedstrijd van onze kant met eigenlijk complimenten voor heel het team. Na de kleedkamer grondig te hebben opgeruimd en gepoetst dus huiswaarts met de eerste 3 punten in de tas.

Zaterdag 14 Oktober 2017

GPC Vlissingen 5 – Serooskerke 6    3-3

We zaten er allemaal even van bij te komen en Jack nog wel het meest. Eerst had hij de vreugde van volgens mij zijn eerste basisplaats, daarna kwam de woorden: Vlagdienst, Corveedienst en Materiaaldienst hard aan. Heel lang hoefde hij niet na te denken…”ik heb toch liever Jasper denk ik”. Hadden we vorige week nog last van een klein regenbuitje, deze week een heerlijke zonnige dag. En dan zijn we nog de hoofd-act op het sportpark ook. Supporters blijken in grote getalen te zijn opgekomen met dit mooie weer en meerdere mensen hoor ik verbaasd opmerken dat ze dachten dat het 1e toch echt uit moest spelen vandaag. Al snel blijkt dat we een pittige wedstrijd tegemoet gaan. Seroos 6 bestaat uit een mengelmoes van spelers die op niveau hebben gespeeld en wat harde werkers. Het is dan ook helemaal niet zo raar dat we flink onder druk worden gezet. Het spel speelt zich voornamelijk af tussen de 2 strafschopgebieden met een enkele kans hier en daar. Maar onze verdediging staat sterk te spelen en op een paar afstandsschoten na kan Seroos toch niet echt doordrukken. Uiteraard hebben wij met de snelheid van Marcel in de spits en Joeri op de flank best wel een wapen om er snel uit te komen en een aantal keer lukt dat best aardig. Na een half uur spelen een ingooi van Chris aan de linkerkant op Frank die de bal voor krijgt over de grond, een verdediger van Seroos die de bal net niet kan verwerken en aan Marcel een niet te missen kans bied. 1-0 dus ietwat tegen het spelbeeld in maar goed zoals een beroemd oud voetballer ooit zei: “As je de bal heb en beter bent en de tegenstander de bal niet heb en dus slechter is maar dan as ze de bal opeens wel hebben en er toch iets leukers mee doet dan as jij de bal heb dan sta je so met 1-0 achter”. Maar zoals zo vaak bij ons slaat de pech weer toe. In de blessuretijd van een 1e helft zonder blessures een voorzet vanaf de zijkant die zeer ongelukkig op de arm van Rudbert terecht komt. Strafschop oordeelt de scheidsrechter en dus 1-1 met de rust. 5 wissels moeten de ploeg van wat nieuwe impulsen voorzien en dat lijkt ook wel te lukken. De 2e helft zijn we helemaal niet minder dan Seroos zit een overwinning er zeker in. Als Wesley vanaf de rechterkant een voorzet wil geven zeilt de bal opeens snoeihard in de korte hoek achter de keeper. 2-1 voor dus. En als diezelfde Wesley 10 minuten daarna denkt ik zal die bal eens vanaf 25 meter op goal jassen en hem op zo’n manier raakt datie er nog schitterend in vliegt ook staat het opeens 3-1 voor ons. En ja hoor, dan is het natuurlijk ook weer supersnel 3-2. Ik weet niet wat het is maar het gebeurd ons elke keer weer. Vlak voor rust, vlak na een goal, vlak voor tijd…….En om nu te zeggen dat we geen kansen meer krijgen…2x zet Jeroen iemand vrij voor de keeper en doen we eigenlijk niets fout behalve de bal achter de keeper schieten. Het is dus, net als tegen MZVC uit waar het ook 3-3 werd, wachten op de gelijkmaker. En die valt 2 minuten voor tijd dan helaas toch weer. Jammer dat we ons na een toch wel goede wedstrijd niet belonen met 3 punten.

Zaterdag 07 Oktober 2017

Walcheren 5 – GPC VLISSINGEN 5   6-3

Het was een hele leuke middag bij Walcheren. Regen vanaf het moment dat we thuis de deur uitstapte, regen toen we om gingen kleden, regen toen de meesten warm gingen lopen, regen in de dugout, regen op het veld. De uitslag was 6-3, de doelpuntenmakers Frank en EigenDoelpunt in de natte 1e helft en Jack in de nog nattere 2e helft. Laten we de wedstrijd maar vlug vergeten…..

Zaterdag 30 September 2017

GPC VLISSINGEN 5 – Oostkapelle 5 1-4

Vol goede moed om onze ongeslagen status vast te houden stapte het afgetrainde elftal van ut 5e het prachtig gladgeschoren kunstgras op. En dat we er zin in hadden bleek wel in de eerste helft. Ik denk dat Oostkapelle maar een keer of 3 over de middenlijn is geweest. Dat wij dan weer 20 kansen nodig hebben om niet te scoren en hullie bij de eerste de beste, nog niet eens halve, kans kunnen juichen is typisch iets voor ons. Een ruststand van 0-1 die dus zeer onverdiend is. Aan onze kant uiteraard weer de nodige wissels (6 in dit geval) en bij Oostkapelle lijkt het wel of er een of ander verjongings middeltje in de thee heeft gezeten als er opeens 3 nieuwe spelers in het veld staan die in de eerste helft nog nergens te bekennen waren. Op zoek naar de gelijkmaker merken we gelijk al dat de druk van Oostkapelle toeneemt. Toch komen we op 1-1 als een werkelijk prachtige assist van Onno goed ingeschat wordt door Frank die in de 16 de laatste man passeert en met een puntertje de bal in de verre hoek deponeert. Op naar de 2-1 zou je denken, maar we komen er niet echt meer aan te pas en de 1-2 valt, nog geen 5 minuten na de gelijkmaker, al weer veel te snel. Dat Oostkapelle in het laatste kwartier nog uitloopt naar 1-4 is alleen belangrijk voor de statistieken van Rudy Boogert. Als laatste nog een kleine tip voor Joeri: Als de bal uit gaat is het verstandiger hem pas in je handen te pakken als hij ook echt uit is…….;-))

Zaterdag 23 September 2017

MZVC 3 – GPC VLISSINGEN 5 3 – 3

De start van de competitie in dit nieuwe seizoen bracht ons vandaag naar Middelburg. Normaal gesproken altijd een lastige tegenstander maar dat viel vandaag reuze mee. In het begin uiteraard even aftasten zoals het hoort bij een echt topteam. Na wat kleine kansjes over een weer beginnen wij toch wel de bovenliggende partij te worden. Een schot op de paal, een paar op de keeper, net naast, net over en uiteraard ook een aantal richting de A58. Het kan toch niet lang meer duren nu….Na een half uurtje is het dan eindelijk zover. Een aanval over links, Marcel die de bal goed afgeeft en Jasper die hem binnen kan schuiven. Welverdiend deze voorsprong, maar daar denkt MZVC anders over. Uit de eerste de beste tegenaanval is het alweer gelijk en kunnen we dus weer opnieuw beginnen. Gelukkig blijven we goed voetballen en niet veel later, na een vlotte combinatie, is het Martin die vanaf een metertje of 20 vrij baan heeft om uit te halen. Waar een vorige poging nog strandde in het vangnet vliegt deze bal perfect binnenkant paal in de linkerhoek, geen schijn van kans voor de keeper. En voor de rust komt zelfs ook de 1-3 nog op het scorebord. Wederom een aanval over links, Marcel die de bal goed voorgeeft op Frank die de bal met een bekeken schot linksonder in de hoek schiet. Het ziet er dus vrij rooskleurig uit in de rust. Laten we de 2e helft de helft van de gemiste kansen noemen. Als het na afloop 3-7 had gestaan dan had MZVC niet mogen mopperen, maar man man….wat hebben wij een moeite om te scoren. En het is vooral irritant als je dan mooi de keeper omspeelt en je linkervoet de bal binnen wil schuiven maar je rechtervoet heeft bepaald de bal ook nog even aan te willen raken….Daar heeft MZVC natuurlijk maling aan en halverwege ligt de aansluitingstreffer in het netje. Na nog een tiental gemiste kansjes breken dan de Middelburgse 5 minuten aan. Alles of niets, en zelfs de keeper mee bij de laatste corner van de wedstrijd. Gelukkig scoort die dan niet maar de bal komt na zwak uitverdedigen uiteraard wel voor de voeten van een middelburger die niet nadenkt een de bal hard achter Menno knalt. 5 seconden daarna klinkt het eindsignaal….en kunnen we toch wel voorzichtig tot de conclusie komen dat we hier 2 punten hebben laten liggen.