6e


3e klasse A
Bovenste rij:

 
Verslag van het 6e:

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen bracht ons naar Oostkapelle, waar er een 65-jarig jubileum gevierd werd (gefeliciteerd VVO!). Tussen de geuren van bier en barbecue spoedden wij ons naar de kleedkamer waar Mark de opstelling bekend maakte en mededeelde dat we later die middag versterking zouden krijgen van Colin en Kay (GPC4). Ryan en Joeri (GPC5) waren al aanwezig, zo ons team vervolledigend.

Na de regen van de dag ervoor lag het veld er beter bij dan we hadden verwacht, op enkele losse plaggen na, en de wedstrijd kon dan ook onder prima omstandigheden beginnen. GPC6 trapte af op de ouderwetse manier, met twee man in de middencirkel. De eerste 25 minuten golfde het spel op en neer. Oostkapelle kreeg kansen, maar ook Yäel, Pjotr en Nick konden een paar schoten lossen. Nadat Maarten en Pancho door wat fysieke ongemakken gewisseld werden, was de organisatie echter weg en kon Oostkapelle twee keer scoren in evenzoveel minuten.

Het Oostkapelse middenveld nam de overhand en drukte GPC steeds verder naar achteren, wat vlak voor de rust tot een 3 – 0 leidde. Om de aanhoudende desorganisatie een halt toe te roepen gooide Mark de formatie om naar een 4-3-3, in de hoop zo ook vat te krijgen op twee uitstekende middenvelders die Oostkapelle tot haar beschikking had. Dat lukte wonderwel, maar de Oostkapelse spits gooide er een paar handigheidjes uit waarna een van zijn medespelers de 4 – 0 binnenschoot.

Toen GPC weer wat meer de overhand kreeg had keeper JP de pech dat hij een terugspeelbal van Pjotr niet helemaal lekker verwerkte, met de 5 – 0 stond de eindstand op het bord. Pjotr en Colin probeerden nog een paar keer doel te treffen maar konden de Oostkapelse keeper niet verschalken.

Ondanks de (ietwat te hoog uitgevallen?) uitslag, complimenten voor de mannen die zich een groot deel van de wedstrijd goed konden meten met de thuisploeg en een groot individueel compliment voor Ryan die voorop ging in de strijd en zichzelf, zoals dat zo mooi heet, ‘de pestpleuris’ bleef rennen, ook bij 5 – 0 achter.

Aanstaande zaterdag wacht de eerste thuiswedstrijd, Veere 3 komt op bezoek. Ik ben benieuwd of ze de bus terugnemen.