Kerst- en Nieuwjaarsgroet


We dachten dat we er waren, maar Corona heeft ons helaas ook in het jaar 2021 in haar macht gekregen en nog steeds. Nadat de competities 2020/2021 vroegtijdig werden beëindigd, leek het dat we eindelijk een normale competitieverloop gingen meemaken. Maar niets is minder waar. Inmiddels is de huidige competitie 2021/2022 ook weer stopgezet vanwege de hoge besmettingen en de komst van een nieuwe variant van het Coronavirus. Het is te hopen dat de huidige lockdown leidt tot het beheersbaar maken en houden van de besmettingen zodat we in het nieuwe jaar weer in competitieverband kunnen voetballen. Ik hoop het van harte, maar toch vrees ik er een beetje voor. In het nieuwe jaar zullen we in ieder geval perspectief moeten krijgen. Er zal nu eens eindelijk echt beleid moeten worden gemaakt voor het Coronavirus, waarmee ad-hoc besluiten tot het verleden gaan behoren. Kortom we zullen met het virus moeten gaan leren leven. Ik hoop dat ze dat in Den Haag ook beseffen.

De huidige competitie zijn we goed gestart. De prestatieve (senioren) elftallen kwamen goed voor de dag. Het eerste elftal stond weliswaar even in de bovenste regionen maar is iets weggezakt, het tweede elftal staat momenteel zelfs op de eerste plaats. Het zou mooi zijn als deze trend in 2022 doorzet. Ook de andere niet prestatieve elftallen en ook alle jeugdelftallen waren inmiddels weer lekker bezig. De hele vereniging bruiste weer met de inzet van alle vrijwilligers die onze vereniging zo groot maken. Ook nadat het Corona Toegangs Bewijs (CTB) ten tonele verscheen, bleef de vereniging en de kantine haar aantrekkingskracht behouden en dat was heel erg goed om te zien.

In het afgelopen jaren zijn ondanks Corona de nodige werkzaamheden verzet. We zijn een nieuw contract aangegaan met een nieuw kledingleverancier hetgeen heeft geleid tot een mooie versie van ons vertrouwde oranje shirt, waarbij we eenmalig aan alle leden een broekje en sokken hebben kunnen geven. Verder heeft dhr. C. van de Reijt van “J de Jonge Tankx” het hoofdsponsorschap op zich genomen. De verlichting in de kantine is gewijzigd naar led-verlichting. Verder zijn de bomen naast ons clubhuis die voor heel veel overlast zorgden verwijderd en zijn inmiddels de contouren van een nieuw terras zichtbaar waarnaast een pannakooi zal worden gerealiseerd. We hebben dus niet stilgezeten!

Inmiddels zijn we in de donkere dagen voor kerst beland. Wellicht zijn jullie ook al bezig met de voorbereidingen voor de kerstdagen. Ik in ieder geval wel. We kunnen nergens naartoe, dus zullen we het met elkaar gezellig moeten maken en zorgen voor de nodige lichtpuntjes. Ik wil u namens het bestuur prettige kerstdagen en een gelukkig en sportief 2022 toewensen. Ik hoop dat wij na de lockdown u allemaal weer op en rond het voetbalveld kunnen zien en dat we kunnen zeggen dat we geleerd hebben te leven met het Coronavirus!

Blijf ondertussen op elkaar letten en blijf gezond!

Ron Huser
Voorzitter GPC Vlissingen