5e


5e klasse
Bovenste rij: Ryan, Yazan, Frank, Chris, Marcel P., Joeri, Niek, Maarten, Marcel H., Jeroen
Onderste rij: Martin, Peter, Jasper, John, Menno, Robert, Rudbert, Zeljco
Ontbrekend op de foto: Ruud, Shane, Jack, Embregt, Robbert, Arco

Naam Aantal Doelpunten
Marcel 3
Jasper 2
Roy 2
Kai 2
Marijn 1
Maarten 1
Frank 1

Zaterdag 13 Oktober 2018

Arnemuiden 5 – GPC Vlissingen 5   4-1

Na 3 overwinningen op rij vandaag tegen de kampioen van vorig jaar. Jullie zullen denken, hoe kan dat nou? Een kampioen promoveert toch altijd…inderdaad. Omdat de vorige wedstrijd uitliep beginnen we een kwartiertje later. Heel de voorbereiding dus naar de knoppen en dan duurt wachten dus best wel lang.
Dan nu maar snel op zoek naar de overige excuses voor onze nederlaag want een lang stukje zal dit uiteraard niet worden. Excuus 1: De warmte…13 Oktober en dan 25 graden, echt niet te hachelen. Meer excuses heb ik eigenlijk niet. Het was te tam, te traag, te lamlendig en de tegenstander was gewoon beter. Dus weinig woorden aan vuil maken.

Dan maar snel verder in de reeks zoek de verschillen. Het was ff zoeken maar ik heb er eentje gevonden Martin…beetje wazig maar goed…
Wel gek dat dus blijkbaar meerdere talenten uit ons team een verleden hebben bij onze buurman…

Volgende week zijn we vrij, daarna wordt het weer tijd voor een reeksje overwinningen!

Zaterdag 6 Oktober 2018

GPC Vlissingen 5 – Terneuzense Boys 5   6-0

Na 2 speelronden allebei 6 punten uit 2 wedstrijden dus op voorhand een topper in onze klasse. Vlak voor de wedstrijd enorme paniek omdat wij er natuurlijk niet aan hebben gedacht dat de Boys ook in het oranje spelen. Een aangezien ons 7e dezelfde tegenstander trof en zullie dus al in de uitshirts van de club speelden en het 1e hullie eigen uitshirts meegenomen hadden was het flink zoeken naar vervanging voor ons mooie oranje tricot. Uiteindelijk vonden we nog wat oude witte shirts waarin we konden aantreden en daar maakten we uiteraard geen…

Het lijkt er wel op dat we elke wedstrijd een nieuwe aanvoerder hebben. Na Frank en Jack is het deze keer de beurt aan Ruud (als 3e in de lijn van de troonopvolging). Oude tijden herleven want in een verleden toen de meeste van ons nog niet eens geboren waren was Ruud al eens aanvoerder in een kampioensjaar van de B1 bij onze buurman…(zoek de verschillen)…

Het zal toch niet gebeuren dat 40 jaar na dato hij ook ons naar het kampioenschap weet te leiden….

En ook met deze aanvoerder maken we een zeer goede indruk. Vanaf het begin zijn we de betere ploeg en het wedstrijd beeld is eigenlijk de gehele wedstrijd hetzelfde. Balbezit voor ons, kansen voor ons en ook het betere spel komt van ons. Na heel wat gemiste kansen dan toch eindelijk de verdiende 1-0 op het scorebord door een schot van Marcel dat licht van richting veranderd word en dus de keeper kansloos laat (volgens mij na een voorzet van de Vakantieman Ricardo). De 2-0 komt van Jasper die goed positie kiest en de voorzet van Justin vanuit een typische spitsen positie binnen weet te schuiven. Ook de 3-0 komt van de voet van Jasper…een beschrijving ontbreekt helaas omdat de auteur van dit wereldverslag bezig was om de thee in te schenken bij onze bezoekers. (En nee, ik heb geen telefoon en sigaretten meegenomen uit hun kleedkamer). 5 wissels in de 2e helft veranderen het spelbeeld wel ietsje. Terneuzense Boys is vlak na rust iets beter en probeert de aansluiting te vinden. Uiteraard lukt dat niet en gaan wij vol aan de bak om de voorsprong uit te breiden. Het is dan ook geen verassing dat we de stand zelfs nog weten te verdubbelen. De doelpunten komen op naam van Kai (2x), die na vele pogingen in de 1e helft eindelijk het net weet te vinden, en Roy die in de 2e helft in de ploeg is gekomen na in de 1e helft foutloos te hebben gevlagd. Zijn er dan nog leuke weetjes…Uh ja hoor, ik wil graag iedereen even geruststellen, het gaat prima met Martin. Een nagenoeg foutloze wedstrijd zelfs. En het feit dat hij geen enkele keer iemand heeft uitgekafferd komt alleen maar omdat Peter niet mee deed. Verder nog een kleine anekdote: Onze tegenstander verwacht Justin bij de uitwedstrijd niet meer tegen te komen en Arco wel…U mag zelf verzinnen waarom…

Zaterdag 29 September 2018

GPC Vlissingen 5 – De Noormannen 4   2-1

Met bijna ons gehele team compleet (zowel fit als geblesseerd als degenen die gewoon geen zin hadden vandaag) waren we aanwezig voor deze thuiswedstrijd tegen de Noormannen. Als ik aan de Noormannen denk dan denk ik aan …. Uhh… ff op internet zoeken…

Niet echt een weerspiegeling van de spelers die wij tegen kwamen op het veld vandaag. Maar goed, van onderschatting mag natuurlijk nooit sprake zijn.

Vol goede moed dus aan de wedstrijd beginnen met onze nieuwe aanvoerder Jack aan de tos, helaas zit de band weer ondersteboven maar schijnbaar zit hij zo het lekkerst. Al snel blijkt dat wij eigenlijk veel beter zijn en na 5 minuten is er al de 1e kans na een mooie diepe bal van Nicky op Roy die naar het lijkt even wijfelt maar de bal toch nog met het hoofd op de kruising weet te krijgen. Laten we het maar een waarschuwingskopbal noemen. Niet veel later een bijna kopie van de tikkie takkie aanval van vorige week met weer Maarten aan het eind van de combinatie. En waar er vorige week een vlekkeloze afronding volgde lijkt deze veeg werkelijk helemaal nergens op…het lijkt wel alsof hij een jaartje ouder is geworden… Gek genoeg zien we dit fenomeen in de 2e helft ook terug bij Jasper die, weliswaar op een iets mindere positie, ook de bal een aaitje geeft i.p.v. een poeier…en ook hij is een jaartje ouder geworden…
Veel meer balbezit, beter spel, meer kansen….u weet waarschijnlijk al welke kant ik op wil…inderdaad. 1 serieuze aanval van de Noormannen en gelijk staat dan de 0-1 op het scorebord. Op zich niks aan de hand want we zijn veel beter en de kansen blijven komen. Toch gaan we de rust in met een 0-1 achterstand. 4 wissels volgen en iedereen begint weer superscherp aan de 2e helft (behalve dan degenen die eruit zijn uiteraard).

In de 2e helft een iets beter Noormannen maar tot echte grote kansen komt het niet. En wij blijven uiteraard de aanval zoeken en na ongeveer 20 minuten in de 2e helft dan eindelijk loon naar werken. Een voorzet vanaf de rechter kant subliem binnengekopt door Marijn die door de aanvoerdersband om zijn arm in de 2e helft vleugels lijkt te hebben gekregen.

Op zoek dus naar de winnende treffer in het laatste kwart van deze wedstrijd. En zoals gebruikelijk in het voetbal ga je ruimte weggeven als je vol op de aanval speelt en weet je dat de tegenstander zeker nog 1 grote kans gaat krijgen. Gelukkig hebben wij Martin die echt alles uit de kast haalt en met een sliding de 1-2 weet te voorkomen. Gelijk ook de laatste actie van Martin die met kramp naar de kant moet. Even klinkt er gejuich als we denken dat hij zijn kicksen aan de wilgen gaat hangen maar dit blijkt echter maar tijdelijk te zijn.

Dan resten er ons dus nog 10 minuten om een overwinning uit het vuur te slepen. En waarom dan niet winnen met een hele mooie goal denkt Marcel (die er erin is gekomen voor Martin). Een corner voor ons aan de rechterkant, even voelen hoe de wind staat…kijken waar de keeper zich bevindt (die toch al niet al te sterk oogt) en dan een schitterende trap indraaiend naar de 2e paal die zonder tussenkomst van iemand binnen zoeft. Een bewussie…dat kan niet anders…en zeker een zeer terechte voorsprong die we in de rest van de wedstrijd niet meer weggeven.

Nog 2 kleine puntjes na afloop van de wedstijd.

1. Jack, mocht je nog schoenen nodig hebben, er hangen er nog in het clubuis!

2. Marchel Prevo, we hebben nog een hemdje van je gevonden, Ruud zal hem wassen, dan kun je hem volgende keer meenemen.
Zaterdag 22 September 2018

‘s Heer Arendskerke 4 – GPC VLISSINGEN 5   1-3

Eindelijk is het dan zover, de eerste wedstrijd van het vijfde in het seizoen 2018/2019. Geen beker programma, geen oefenwedstrijden en voor de meesten ook geen enkele training. Gelijk aan de bak dus in deze 1e competitiewedstrijd.

En we gaan gelijk wat wijzigingen doorvoeren voor het komende seizoen:
We gaan elke wedstrijd om 16:00 uur spelen, op een of andere manier ligt dat ons wel.
Jack wordt onze aanvoerder, van die band gaatie gewoon veel beter voetballen. Hij moet nog wel ff oefenen om hem niet ondersteboven aan te doen.

Maarten moet zeker 4 linies naar voren nu we er achter zijn gekomen na 35 jaar dat hij eigenlijk een afmaker is en geen verdediger.
Menno moet op vrijdag hetzelfde gaan doen als hij afgelopen vrijdag gedaan heeft, er was namelijk geen doorkomen aan voor de tegenstander.

Dan toch maar een kleine samenvatting van de wedstrijd. Een sterk begin van onze kant met gelijk een aantal kansen waar we wat onnauwkeurig mee om gaan. Soms te gehaast, soms onzuiver, soms het kiezen van een verkeerde optie en in het geval Arco….gewoon belachelijk slecht ingeschoten. Toch komen we zeer terecht op 0-1 als de bal met een stuit voor de voeten van Marcel komt en hij met een schitterende lob de keeper weet te verschalke 04. Natuulijk krijgt ook ’s Heer Arendskerke een aantal mogelijkheden maar daar gaan ze niet echt goed mee om. Vele schoten die naast/over gaan en natuurlijk Menno die, als de bal dan een keer tussen de palen komt, zeer adequaat ingrijpt. En toch is het een goed voetballende ploeg waar we het in de loop van de wedstrijd best moeilijk mee hebben. In de 2e helft Ruud erin voor Pjotr en Maarten voor Frank. Het wedstrijd beeld veranderd wel iets omdat onze tegenstander wel heel erg veel op onze helft speelt en ook nu weer verschillende schoten op goal kan lossen. Op een poeier op de paal na zorgen die echter niet voor veel gevaar. En dan is het altijd lekker als wij dan een keer in de aanval gaan er gelijk een doelpunt valt. En wat voor een. In de wandelgangen heb ik al gehoord dat Pep Guardiola wilde dat zijn team zo zou spelen. Een dubbele een twee tussen Maarten en Roy zet Maarten opeens oog in oog met het net van de goal, een koud kunstje om de bal binnen te schuiven. Tikkie Takka…het is helemaal niet uitgevonden in Spanje. Vlissingen is the place to be!
En ook de 0-3 mag er best wel wezen. Jack die de bal aan de zijlijn prima aangespeeld krijgt van Marcel en Roy weet te vinden. De bal afleggen op Arco? Echt niet, gewoon zelf schieten en zo de keeper kansloos laten. Terechte stand gezien het spelbeeld?….Qua effectiviteit waren wij wel ietsje beter ja, en dus een terechte winnaar. Dat hullie nog de 1-3 maken is alleen voor de bookmakers belangrijk.
Ben ik dan nog wat vergeten…O ja, een gruwelijke panna bij Chris, die verder best een verdienstelijke wedstrijd speelde ;-))