5e


5e klasse 
 


 
 
 
Naam Aantal Doelpunten
Marcel 7
Frank 5
Merwin 5
Guiyon 5
Friso 3
Joep 3
Chris 3
Niels S. 2
Niels T. 2
Boaz 2
Jack 2
Jasper 1
Eduard 1
Pjotr 1

Vandaag de laatste thuiswedstrijd tegen Kapelle. Het was heel leuk en we hebben 2-0 gewonnen. Na afloop werden de doelpunten opgeëist door Jack en Jasper en heeft de eerste doelpuntenmaker wel 3 pizza’s op. Na de wedstrijd is Chris nog in zijn eentje gaan trainen. De 3e helft verliep erg traag want er was maar 1 barman. Die opkomst vond Jan maar nihil en hij is dus maar, samen met Pjotr, gaan werken.

Voor degene die deze niet snappen…ik denk dat Dik achter de bus ligt…

Zaterdag 13 April 2024

Kloetinge 8 – GPC Vlissingen 5  3-3

Ik dacht ik maak het mezelf makkelijk vandaag. Er klopt verder geen Houtman…uh sorry hout van maar goed dat is wat kunstmatige intelligentie met onvolledige informatie doet….

Zaterdag 6 April 2024

GPC Vlissingen 5 – De Meeuwen 4    2-0

Wat een topprestatie van GPC Vlissingen 5 vandaag! Dat moet wel even worden gezegd vind ik. Ik kan werkelijk niemand opnoemen die slecht speelde of er met de pet naar gooide…Behalve dan Dany die de pet aan het begin van de 2e helft naar Guiyon gooide omdat die tegen de zon in moet keepen. Maar diezelfde Dany zorgde er wel voor dat diep in de 2e helft de 1-1 niet op het bord kwam na een schitterende verdedigende actie!

Voordat de wedstrijd begon had ik nog even mijn twijfels…Tegen de Meeuwen is het namelijk altijd lastig. En dan stond er ook nog een behoorlijk sterke wind en daar zijn ze alleen maar goed in daar in zeeuwsch duitsland. Maar hoe verder de wedstijd vorderde hoe meer vertrouwen er kwam in een goed afloop. Natuurlijk speelde wij de 1e helft met windje mee en is dat makkelijker maar ik vond toch dat De Meeuwen er meerdere keren gevaarlijk uitkwam en ons bij teid en weile vlink weg speelde. De 1-0 van de voet van Boaz komt niet helemaal uit de lucht vallen maar toch had het net zo goed 1-1 kunnen zijn. Rusten met een voorsprong is natuurlijk altijd beter en dus zijn we zeer content met deze tussenstand.

Omdat net voor de rust onze keeper Amigo geblesseerd van het veld moet is het Guiyon die (met pet dus) de openstaande plek tussen de palen in neemt. Maarten erin voor Peter (hopelijk moet die er niet meer in), Dany erin voor Pjotr, Joep erin voor Niek en we staan weer met 11 man op het veld.

En dan is het dus nog 45 minuten lang bikkelen. En wie verwacht nou in die 2e helft dat Joep met een weergaloze actie vlak voor tijd de 2-0 nog weet te maken,

dat Peter er toch nog in moet (en volgens een betrouwbare berekening na afloop in de kantine zeker 3,5 minuut zuivere speeltijd heeft gemaakt deze wedstrijd terwijl dat normaal maar 2 minuten is),

dat de keeper van De Meeuwen met zijn arm tot de kruising weet te rijken en Frank zich al rijk rekende,

dat Niek Sturm gemist wordt in de 2e en zeker ook de 3e helft,

dat Guiyon over GoGoGadgetArms blijkt te beschikken

En dat in Zoutelande de voorzitter benieuwd is naar de uitslag van het 4e?

Zaterdag 17 Maart 2024

GPC Vlissingen 5 – RCS 4 5-5

Wat vreemd dat het grote publiek de wedstrijden van GPC 5 nog steeds niet weet te vinden. Het is namelijk elke wedstrijd gewoon 90 minuten lang entertainment. Misschien moeten we maar eens een campagne starten.

Ook vandaag was er weer genoeg te beleven. 10 doelpunten (eerlijk verdeeld over beide teams), foute passes, goede passes, blunders, briljante ingevingen (die niet zichtbaar waren), mooie goals, intikkers, schoppen, tieren, vliegende vogeltjes, ballen door het midden, ballen langs de zijkant, lange ballen die niet aankwamen, korte ballen die ook niet aankwamen enz enz enz…je zou er een boek over kunnen schrijven.

In ieder geval kunnen we concluderen dat er binnen ons team veel scorend vermogen aanwezig is met maar liefst 6 verschillende doelpuntenmakers. In de eerste helft waren het Jack (met een vlammend schot na een blunder in de verdediging van RCS), Merwin (uit een mooie aanval waarbij er ook wel een handje bij zat volgens mij) en Pjotr (door goed doorzetten en wijfelende keeper) die scoorden en in de 2e helft waren het Guiyon (na een prima aanval via Niels) en Frank (uit een welverdiende vrije trap door Jasper). Weer een puntje dichter bij lijfsbehoud!

Ook na de wedstrijd was er vanuit ut 5e genoeg actie en werd de taak van barmedewerker weer met veel enthousiasme vervuld door Jack en Chris, uiteraard zorgde de rest van de selectie ervoor dat ze ook echt wat te doen hadden.


Zaterdag 2 Maart 2024

GPC Vlissingen 5 – Borssele 2   3-2

Zo die overwinning is ook weer binnen, met een reuzesprong gaan we van positie 11 naar plaats 9. Of het echt verdiend is weet ik niet maar je ken maar beter winne dan verlieze.

We begonnen eigenlijk best goed met in de eerste 10 minuten goed spel en verschillende kansen. De openingsgoal van Guiyon kwam dan ook zeker niet zomaar uit de lucht vallen, het was namelijk een prima schuiver in de hoek.

Er ligt heel veel ruimte achter de verdediging van Borssele maar we hebben moeite om daar de bal te krijgen en als die wel aankomt dan strandt de aanval meestal in schoonheid. Het wordt wat slordig, we geven veel te veel ruimte weg en dus komt Borssele zowaar tot een aantal goed kansen. Het is dat Amigo goed op staat te letten en de verdedigers af en toe de bal weg kunnen rossen anders hadden we vet achtergestaan. De 1-1 blijft dus ook niet uit en dus is het weer gelijk.

Aanvallen maar weer en met wat lange ballen en passes komen we er wat vaker doorheen. Vlak voor rust is het weer Guiyon die door de linies heen breekt en met een werkelijk vlammend schot de keeper weet te verschalken. Helemaal vrijuit gaat die niet echt….

Na uiteraard weer de nodige wissels in de rust verandert het spelbeeld niet echt.

2 ploegen die beide veel kansen krijgen en het is eigenlijk een wonder dat het geen 9-8 is geworden. Borssele is de eerste ploeg die scoort en dus staat het weer 2-2. Een flink aantal aanvallen en een vermeend buitenspeldoelpunt van Merwin later staan we weer voor. Vrij snel daarna klinkt het laatste fluitsignaal en druipen we af richting kleedkamer en kantine.

Bij thuiskomst in Borssele blijken vandalen de kerncentrale te hebben beklad…

Zaterdag 3 Februari 2024

GPC Vlissingen 5 – MZVC 3   3-0

Zaterdag 25 November 2023

GPC Vlissingen 5 – Zeelandia Middelburg 6   2-1

Een goed begin is het halve werk en dus klappen we er in de eerste helft vol op. Regen en Wind, schijnbaar gaan Vlissingers er goed op en zijn Middelburgers goedweer voetballers. Het eerste half uur zijn wij dus veruit de betere ploeg en dus ook terecht dat we 2x weten te scoren. En ook 2x op precies dezelfde manier, vrije trap rond de middenlijn, snel genomen richting Niels die bij de eerste treffer de keeper kansloos laat met een schuiver en bij de 2e een mooie lob in petto heeft. Daarna is het eigenlijk 60 minuten lang geconcentreerd de voorsprong proberen vast te houden. De verdediging staat als een huis en als er dan eens een poging op goal komt hebben we altijd onze keeper nog die een paar zeer goede reddingen verricht.
Zeelandia Middelburg komt halverwege de 2e helft nog terug tot 2-1 en dus is het nog dik 20 minuten erg spannend. Gelukkig weten we elke (halve) aanval vakkundig af te slaan en komen we zelfs nog tot een paar kleine kansen. Het laatste fluitsignaal kwam op een misschien wat ongelukkig moment voor onze tegenstander maar de 45 minuten waren wel degelijk verstreken en we zagen toch al bijna niks meer door de invallende duisternis.
Ook nog de complimenten voor onze barmedewerkers! We zijn nog nooit zo goed geholpen!

De uitslag van de rebus kunt u sturen naar: uitslagrebusgpcvlissingen5@gpcvlissingen.nl

Zaterdag 11 November 2023

De Meeuwen 4 – GPC Vlissingen 5   4-2

1e Helft:

RUST:

2e Helft:

Zaterdag 7 Oktober 2023

Borssele 2 – GPC Vlissingen 5 2-6 of 2-7

HULDE! Voor het eerst dit seizoen een overwinning en dus als beloning weer een klein verslagje.

Afgelopen seizoenen zaten we altijd bij Borssele 1 in de poule, een tegenstander waar we het meestal wel lastig tegen hadden. Deze keer tegen het 2e elftal en dus grotere kansen op een overwinning maar ook heel erg vroeg spelen. 12.30 stond iedereen er helemaal klaar voor in een opstelling die gericht op deze tegenstander wel eens goed uit zou kunnen pakken.

Misschien valt jullie de positie van Jan op…de enige verklaring die ik kan geven is dat het de kortste weg naar de kleedkamer en kantine is.

Traditioneel werd de toss uiteraard weer verloren maar omdat onze tegenstander liever af wilde trappen kon, op verzoek van “windje mee” Boomer, alsnog gedraaid worden van helft. Al snel is duidelijk dat wij de betere ploeg zijn en het een kwestie van tijd is voordat we het netje gaan vinden. Dat lukt maar liefst 4x. De terechte openingstreffer is van gelegenheidsspits Guiyon waarna Borssele al vrij snel terugslaat met een goal die een klein beetje riekt naar buitenspel. Het goedmakertje van de scheids volg later in de 1e helft bij de treffer van Marcel die op aangeven van Chris (wel of niet in buitenspelpositie) de bal binnen weet te schuiven. Verder weten ook Friso (na een steekpass van Frank) en wederom Marcel (3 seconden voor het rustsignaal), na een schitterende bal vanuit de laatste linie van Maarten, nog te scoren. 4-2 de rust in en zoals het een goed lager elftal betaamd vele verse krachten die staan te popelen om erin te komen.

In de tweede helft wordt de tactiek helemaal om gegooid door de trainer om een verassingseffect te creëren.

Borssele is gelijk helemaal van de leg. Zo erg zelfs dat er eentje denkt datie Neymar is. Ik heb van horen zeggen dat Niek nog steeds niet uitgelachen is.

NEYMAR JR ● FAIL COMPILATION – YouTube

We weten maar liefst weer 4x te scoren in de 2e helft. Nu hoor ik jullie denken…maar het was toch 2-6 of 2-7? En 4 + 4 is toch 8?…Juust, goed gedacht. 2 van de laatste 4 treffers worden namelijk afgekeurd. De eerste is een schitterende vrije trap van Friso die door de scheids om zeep wordt geholpen omdat hij vindt dat hij nog niet op zijn fluit geblazen had (nou dat heeftie heel de wedstrijd niet gedaan dus daar snapten wij natuurlijk niks van) en de tweede van Pjotr wordt afgekeurd vanwege buitenspel. De goals die wel werden goedgekeurd komen op naam van Guiyon en Merwin. En dus is de eindstand 2-6 maar er staat toch 2-7 in de voetbalapp…dan geven we die goal toch maar aan Friso, omdatie zo mooi was.

Namens Jack, van harte gefeliciteerd met de overwinning! Mocht je het hele interview willen hebben dan kunnen we dat regelen 😉