5e


5e klasse
Bovenste rij: Jasper, Roy, Peter, Chris, Menno, Robbert, Ruud, Pancho, Martin, Jeroen
Onderste rij: Marcel, Jack, Erik/Otto/Frans, Marijn, Frank, Justin
Ontbrekend op de foto: Maarten, Arco, Kevin, Joeri, Nicky, Ricardo en Zeljko

Naam Aantal Doelpunten
Roy 13
Frank 9
Oliver 6
Jasper 6
Marcel 5
Kay 3
Zeljko 3
Marijn 2
Niels 2
Justin 2
Peter 1
Maarten 1
Nicky 1
Masciano 1
Erik/Otto/Frans 1
Jack 1
Arco -1

Zaterdag 25-05-2019

GPC Vlissingen 5 – Arnemuiden 5      0-2

Welk Team maakt er nou aan het eind van het seizoen een nieuw elftalfoto?…..Toch wel leuk als ik hem zo bekijk….Vandaag een brede select van wel 15 man. Waarom er dan maar 13 zijn is even wazig maar wordt al vlug duidelijk als blijkt dat Maarten bij de HAP zit en Ruud pas om 13:00 wakker schrikt, eerst koffie moet drinken, dan douchen en dan ook nog de kaas en worst moet snijden voor na de wedstrijd. Weg basisplaats…
De grasmat kan natuurlijk niet onbesproken blijven vandaag. Schijnbaar vond de gemeente het een goed idee om de sportdag van een of meerdere scholen op het hoofdveld van GPC te laten plaatsvinden. Gevolg: midden op het veld extra lijnen (waarschijnlijk bedoeld voor trefbal en honkbal ofzo), veel dorre plekken (want ja, je moet toch ergens je schooltas kwijt), een keihard veld vanwege de droogte (sproeien zit er niet meer in tegenwoordig) en op de plekken waar de scholen wat minder actief zijn geweest gras van minimaal 15 centimeter. Gelukkig hoeven we niet voor de huur van de velden te betalen….De warming-up dus maar gebruiken om een te worden met deze wat speciale ondergrond.
Om klokslag 14:30 dan eindelijk de aftrap voor onze laatste wedstrijd dit seizoen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat er niet heel veel spannende dingen gebeurde deze pot en het dus vrij lastig is om er iets zinnigs over te schrijven. Het is een gelijk opgaande 1e helft (0-0) waarin Martin geblesseerd het veld moet verlaten nadat hij zich verstapt en Chris hem vervangt. Veel meer is er niet te melden. Een 2e helft waarin Arnemuiden vrij snel op 0-1 komt door een wat ongelukkig kluts situatie en wij daarna de draad best goed oppakken met af en toe redelijk combinatie voetbal. Pancho vind eigenlijk wel dat Arnemuiden een 2e goal verdient en probeert Menno te passeren met een kopbal maar die trapt daar natuurlijk niet in.  Aan het eind toch nog de 0-2. Een terechte overwinning voor Arnemuiden is het wel.


De uitslag mag de pret niet drukken en dus genieten we in een heerlijk zonnetje van een flesje bier en perfect gesneden Kaas en Worst van de firma van de Veen catering. Zoals het hoort zijn er ook dit jaar weer verschillende prijzen te verdelen. Niet geheel onverwacht gaat de prijs van beste Leider dit jaar voor de 8e keer op rij naar Peter die zichtbaar blij is dat de fles niet harder op de grond stuitert en gelukkig nog heel is. De trofee voor beste scheidsrechter/sponsor is uiteraard voor René die er steeds minder vaak naast zit met zijn beslissingen. Hou de stijgende lijn vast zou ik zeggen! En ook topscorer Roy valt in de prijzen. Na een werkelijk briljante speech van Ruud, die alleen Roy en Ruud hebben meegekregen, ontvangt hij de “ik open mijn flesje en schiet daarna de dop weg opener”. Zelf blijkt Ruud er ook een te hebben want de doppies vliegen een uur later door kantine.
Voor volgend seizoen is er nog een nieuwe trofee in het leven geroepen: De Martin van Leersum Award:

Op naar volgend jaar! Fijne zomer allemaal!

Zaterdag 18 Mei 2019

Terneuzense Boys 5 – GPC Vlissingen 5     2-2

Zwaarbevochten, dat mag je deze 2-2 wel noemen. En zeker als je bedenkt dat we eigenlijk tegen 11,5 man speelden, want het optreden van de scheids was nou niet bepaald wk-finale niveau. Als onze tegenstander na ongeveer 10 minuten gevaarlijk doorkomt en in het strafschopgebied wordt neergelegd is het duidelijk een strafschop. Een koud kunstje om de 1-0 te maken. Met rommelig spel vervolgen we de wedstrijd, we proberen te voetballen maar echt makkelijk gaat het niet. Vlak daarna toch een aanval waarbij we redelijk dichtbij de goal komen. Eerst is het Justin die zich vastloopt, waarna de afvallende bal wordt opgepikt door Jack die in zijn hoofd heeft om een strafschop te gaan versieren.
De VAR heeft aan 1 camerashot genoeg (let op: de beelden zijn versneld afgespeeld!).

Vanaf de rechtsback positie horen we de nu al legendarische woorden “Pa, zag je een euro liggen?”.
Dan voor de eerste keer de scheids die de hoofdrol op wil eisen. Een werkelijk schitterende pass van Marijn op Jasper die de bal met veel gevoel over de keeper in de goal krijgt. Als we na het vieren terug lopen naar onze eigen helft gaat opeens de vlag van de grensrechter omhoog omdat het buitenspel zou zijn. In eerste instantie is het een geldig doelpunt maar als de scheids toch maar even met de grensrechter gaat praten wordt de goal opeens afgekeurd. In het vervolg van de 1e helft nog wat kleine kansen over een weer maar echt gevaarlijk zijn die niet. In de rust 4 wissels aan onze kant en dus in de 2e helft op jacht naar de gelijkmaker. Terneuzense Boys staat bijna de gehele 2e helft onder druk met als gevolg veel balbezit voor ons en de nodige kansjes. Na 15 minuten in de 2e helft arbitrale dwaling 2 van deze middag als Ollie doorbreekt en in het strafschopgebied werkelijk op de grond wordt gesmeten door een tegenstander die te laat is. De fluit gaat naar de mond, de hersenen realiseren zich opeens dat de Boys vandaag NIET in het oranje spelen en het spel mag vrolijk verder. Als we na een paar minuten tot rust zijn gekomen vervolgen we onze jacht op de gelijkmaker. 10 minuten voor tijd eindelijk loon naar werken. De afvallende bal komt terecht bij Justin die vanaf 20 meter de bal snoeihard achter de keeper schiet. 3 minuten later staat het jammer genoeg alweer 2-1…na 90 minuten spelen gaat het bord omhoog met de blessuretijd.

Door het vele oponthoud / tijdrekken bedraagt dit maar liefst 11 minuten. Genoeg tijd dus om nog een keer aan te zetten. 2 minuten voor tijd valt dan toch nog de verdiende gelijkmaker. Uit de kluts komt de bal voor de voeten van Marcel die niet aarzelt en de bal binnen knalt. Met een dubbel gevoel keren we terug naar de sauna waar we een nummertje moeten kiezen om te bepalen wie er aan de beurt is om te douchen. Volgende week thuis tegen Arnemuiden onze laatste wedstrijd van het seizoen!

Zaterdag 11 Mei 2019

GPC Vlissingen 5 – Nieuwland 3   1-2

Op de verjaardag van onze charismatische leider mochten we aantreden tegen Nieuwland 3, de kampioen van onze klasse. Een sterke ploeg maar tot onze verbazing met een hoop andere gezichten dan de vorige keer. Dat andere spelers niet echt uitmaakt wordt al snel duidelijk. Nieuwland is sterker en probeert al combinerend dichter bij onze goal te komen. Een redelijk aantal kansen volgt maar telkens weer gaat de bal naast/over, is onze verdediging net iets te sterk of redt Menno ons van een tegengoal met vakkundig keeperswerk. Uiteraard zijn ook wij af en toe gevaarlijk. Vooral door diepe ballen op onze 2 spitsen komen we meerdere malen dicht bij een doelpunt maar lukt het helaas niet de bal achter de keeper te krijgen. Met 0-0 de rust in dus, dat is ook weer eens wat anders. In de 2e helft veranderd er niet veel aan het spelbeeld. Na ongeveer 10 minuten een prima diepe bal over de grond precies in de loop van Zeljko die de keeper kansloos laat. 1-0 voor dus en dat gaan we natuurlijk vasthouden. Al snel blijkt dat dit heel moeilijk zal worden. Vastberaden gaat Nieuwland op zoek naar de gelijkmaker en niet veel later is het al raak als Rene Nijhuis laat doorspelen en Nieuwland de bal voor het eerst achter onze keeper weet te krijgen. Geen man over boord, 1-1 is natuurlijk ook een prima resultaat.

Dan het enige hilarische moment van de wedstrijd als Ruud de aanvoerdersband krijgt en na 3 minuten pielen toch maar aan de tegenstander vraagt of die hem even wil helpen. Wel jammer dat hij alsnog op zijn kop zit maar goed, we kunnen weer verder. Nieuwland gaat op zoek naar de 1-2 en die komt er ongeveer 10 voor tijd. Van onze kant weinig kansen meer en dus geen punten voor ons vandaag.

Zaterdag 4 Mei 2019

GPC Vlissingen 5 – MZVC 5   4-2

Van de uitwedstrijd tegen MZVC hebben we 2 dingen geleerd:
1. We moeten onszelf niet uit de wedstrijd lullen
2. Als Ruud in op de wc zit in de kleedkamer moeten we die niet op slot doen

Een jonge ploeg tegenover ons die, als ze gewoon normaal voetballen (de bal simpel naar elkaar spelen), volgens mij veel hoger zou kunnen staan op de ranglijst. In het begin van de wedstrijd lukt ze dat in ieder geval aardig. Een heuse wervelwind komt op ons af en de meeste staan al na 5 minuten te happen naar adem.

Het resulteert in een snelle 0-2 voorsprong voor MZVC 5 en even zijn we bang dat dit wel eens een grote afstraffing zou kunnen worden. Gelukkig herpakken we ons vrij snel en worden we steeds sterker. De 1-2 van Roy komt dan ook niet uit de lucht vallen en we verheugen ons op de 2e helft waarin we windje mee hebben.

Na de rust blijkt al snel dat wij de betere ploeg zijn en hebben we volgens Ruud ook opeens een andere keeper. Waarschijnlijk zit hij nog teveel met koningsdag in zijn hoofd want hij blijft Pancho maar Poncho noemen.

Toch duurt het nog vrij lang voordat we langszij komen. We hebben er zelfs een strafschop voor nodig. En ook deze keer is het Roy die de bal feilloos achter de zeer geïrriteerde keeper van de tegenstander schiet. Erop en erover is dan het devies. Met nog 20 minuten op de klok is het Marijn die vanaf de linker kant de bal met een prima curve richting goal schiet. De inlopende GPC-ers brengen de keeper zo in verwarring dat de bal opeens in de verre hoek verdwijnt. De vraag is alleen of de bal nog aangeraakt is. Scheidsrechter Schenk denkt van niet, Spits Jasper is blij dat hij niet naar de kapper is geweest en zegt van wel…dit krijgt nog wel een staartje vrees ik…

Ook bij de 4-2 speelt de wind een grote rol want de corner vanaf de rechterkant was toch eigenlijk wel bedoeld als voorzet. Maar ja, als dan niemand er aan zit en de bal via een stuit in de verre hoek ploft maalt niemand daarom natuurlijk.

Een terechte overwinning, nog 3 wedstrijden te gaan!

Zaterdag 6 April 2019

Lewedorpse Boys 3 – GPC Vlissingen 5 2-4

Als de scheidsrechter na 10 minuten klaar is om uit te leggen dat hij vandaag de baas is, wat wij wel en niet mogen doen en met welke hand de grensrechters de vlag naar boven mogen steken kunnen we eindelijk beginnen. Een lastig begin waarin de scherpte bij ons nog een beetje ontbreekt. Na 10 minuten is het dan ook Lebo dat op voorsprong komt, niet geheel tegen de verhouding in. Als vrij snel volgt onze gelijkmaker als wij een vrije trap krijgen op de rand van de 16. De muur dekt de korte hoek af en Ruud dekt met pretoogjes de keeper af. Die ziet daardoor eigenlijk helemaal niets en dus is het een koud kunstje om de bal tussen de palen te schieten in de lange hoek. En dan drukken we gelijk door ook, mooie aanval over de linkerkant, Roy die de bal voorgeeft en Inzaghi die weer eens op de goede plek staat en de bal door de benen van de keeper binnen tikt. De 1-3 lijkt wel een kopie van de 1-2. Weer Roy aan de rechter kant, hard voorlangs en nu staat Inzaghi bij de 2e paal en tikt hem binnen. We hadden met de rust eigenlijk wel met 1-6 voor kunnen staan ofzo, maar toch staat er 2-3 op het scorebord typisch GPC 5. Met 3 verse krachten en de keeperswissel Zeljko <-> Arco beginnen we de 2e helft. Daarin blijkt dat we weinig meer te vrezen hebben van Lebo, welgeteld 1,5 kansje weten ze te creëren maar zelfs Arco is daar niet van onder de indruk. Zelf krijgen we nog aardig wat mogelijkheden maar het duurt vrij lang voordat de verlossende 2-4 gemaakt wordt. Met de steekpass van Marijn weet Roy wel raad en hij schiet de bal vanaf randje 16 mooi langs de keeper. Diezelfde Marijn krijgt 5 minuten later de kans om met een afstandsschot de marge nog te vergroten. De bal komt heerlijk aangerold en wordt ook vol geraakt. In Borssele: “He, wat doet die bal hier nou, daar staat Lebo3 op”……door de overwinning stijgen we 1 plaatsje op de ranglijst. Rechtstreekse degradatie is daardoor niet meer mogelijk en we zijn zelfs nog in de race voor de 3e periode titel.
Ondertussen gaat het WK straatvoetbal natuurlijk gewoon door:

Zaterdag 23 Maart 2019

Hoedekenskerke/Kwadendamme 3 – GPC Vlissingen 5 1-0

Geen idee wat er over deze wedstrijd geschreven kan worden….laat ik beginnen met de heenreis die op zich al een avontuur op zich was. Soms kom je op plekken waar je nooit meer zult komen. Behalve dan op de terugweg natuurlijk waarbij het in 1 auto zelfs lepeltje lepeltje op de achterbank was. Dan maar proberen om wat hoogtepunten voor de geest te halen…. ze komen niet echt boven drijven. Wellicht komt dat voor een groot gedeelte ook omdat ze er bijna niet waren. Ja, een prachtige aanval en een schitterende afronding van onze kant.

U raad het al, de vlag was omhoog. En de vele kansen die we toch creëerden maar die helaas niet goed werden afgerond. Het had zomaar 1-3 kunnen zijn maar goed.
Misschien wat Quotes dan?
Als de scheidsrechter wat commentaar te verwerken krijgt lijkt het wel alsof we 25 jaar terug in de tijd bij de Kloosies in de tuin meekijken. Met een zeer duidelijk HOU JE MOND CHRIS probeert Jack nog 1 keer of het hem lukt. Blijkbaar tevergeefs, een vrije trap tegen wegens praten is het gevolg.
Of Ruud die de bal netjes bij de tegenstander in de voeten schuift, het verwijt krijgt datie dat beter moet doen en dan zegt: Ik vond het best een goede bal.
Maar goed, 1-0 verloren. Onterecht ondanks een zwakke wedstrijd van onze kant kregen we genoeg kansen om hier te winnen.

Zaterdag 16 Maart 2019

Serooskerke 6 – GPC Vlissingen 5 1-2

Dat we geleerd hebben van vorige week blijkt al snel als Ruud zijn tas in de kleedkamer zet, rechtstreeks naar de douches loopt en even checkt of er wel warm water is, dat blijkt het geval en dus kunnen we om gaan kleden.
Nu voetbal ik al best wel een tijdje maar dat er tijdens het omkleden een wildvreemde vent de kleedkamer binnen stapt en doodleuk op de bank gaat zitten spelen met zijn mobiel uit 1993 heb ik nog nooit meegemaakt. Het blijkt de scheidsrechter te zijn die zijn vak wel heel erg serieus neemt en onze pasjes komt controleren. Diezelfde pasjes zijn al een jaartje of 5 vervangen door een mooie app maar goed…Rustig gaat hij alle foto’s af (de eerste 3 spelers die hij controleert zijn nog niet eens binnen) en de een vindt hij nog leuker dan de andere. Eentje heeft zelfs helemaal geen foto, u mag zelf raden wie dat is…

Als ook Menno de weg naar het voetbalveld eindelijk gevonden heeft kunnen we beginnen. Seroos staat bijna onderaan dus hier moet wat te halen zijn. De wind blijkt net zo sterk te zijn als vorige week alleen staat hij nu wat meer dwars over het veld. Weer een extra handicap dus en we hebben er al zoveel. Seroos blijkt voetballend de iets betere ploeg te hebben en dus moeten we flink achter onze tegenstanders aan lopen en wordt er meerdere malen een beroep gedaan op onze uitstekend keepende Menno. Met lange ballen proberen we de spitsen te bereiken maar dat is vrij lastig mede door de wind. En als het voetballend nog niet echt lekker loopt dan maar eens van afstand proberen, met de wind schuin in de rug van een metertje of 40/45 moet dat toch te doen zijn…0-1 op het scorebord, ietwat tegen de verhouding in maar dat mag de pret niet drukken. We komen steeds beter in ons spel het wordt dan ook wel eens tijd voor een mooie aanval. En wat voor aanval, over de rechterkant wordt Chris schitterend diep gestuurd door ik meen Ruud, de bal komt prachtig voor op Jasper die de bal keurig in de hoek plaatst. Een aanval uit het boekje (hoewel ik me al jaren afvraag welk boekje dat dan wel niet is)….. Zelf zegt Arco na zijn eigen doelpunt dat het aan de wind lag, wij weten wel beter, het is vast de leeftijd of een te grote schoenmaat. Maar dat het in het rustsignaal nog 1-2 wordt is even een klein dompertje. In de 45 minuten die volgen: spelen we met 13 man want Eric/Otto/Frans heeft Ruud vervangen, zien we hetzelfde spelbeeld want Seroos blijft de betere ploeg, werkt iedereen zich de pleuris om de voorsprong vast te houden, wordt Ruud moeier van het vlaggen dan van het spelen in de 1e helft, blijkt Menno de vorm van de 1e helft gewoon te hebben meegenomen naar de 2e helft, krijgen ook wij wel weer wat kansjes maar doen we er weinig mee en blijkt dat de spits van Seroos die in de 1e helft nog laatste man stond toch geen spits is maar meer een laatste man. Hoe hij in de laatste seconden die bal naast krijgt is me nog steeds een raadsel. Met de punten in de tas terug naar Vlissingen. De eerste overwinning van 2019!

Zaterdag 9 Maart 2019

Borssele 1 – GPC Vlissingen 5   5-1

Op de dag dat er door de stormachtige wind een binnenvaartschip zinkt ter hoogte van Borssele moeten wij uitgerekend in Borssele onze uitwedstrijd afwerken. De wind staat over de lengte van het veld dus of vol de wind mee, of vol de wind tegen…De tos wordt gewonnen en we hopen met de wind in de rug wat gevaar te kunnen gaan stichten. En dat lukt best aardig hoewel Borssele met windje tegen goed mee doet en af en toe nog gevaarlijk wordt ook. De eerste kansen zijn voor ons maar elke keer is het net niet. Een bal op Roy die net teveel naar de buitenkant uitkomt en zo dus niet op goal kan schieten, Jasper die de bal onderkant lat schiet maar net buiten spel staat en 2 pogingen van afstand waar de keeper de grootste moeite mee heeft zorgen er niet voor dat het net gaat bollen. Uit een corner is het dan wel raak voor Borssele. De Bal blijft hangen voor de goal en in de kluts wordt de bal van dichtbij ingeschoten. Vlak voor de rust dan toch de terechte gelijkmaker. Na eindelijk een goede aanval (over de grond) stuitert een afstandsschot van Frank via de binnenkant van de paal achter de keeper. Tijd voor een verdiend bakje thee en tot onze verassing is Ruud nog steeds vol van de overwinning van Ajax tegen Real en heeft hij Jodenkoeken meegenomen. In de 2e helft dus vol de wind tegen. En dan blijkt het toch best wel knap wat Borssele heeft gedaan de 1e helft. Wij komen er namelijk bijna niet uit en hebben heel veel moeite om de bal over de middenlijn te krijgen. Uit een vrije trap is het Borssele dat op een 2-1 voorsprong komt, gedragen door de wind zeilt de bal de verre hoek in. We rechten onze rug en proberen tot aanvallen te komen. Een paar keer lukt dat best aardig maar als we dan al een keer dichtbij de goal komen zorgt de verdediging van Borssele of de Scheidsrechter er wel voor dat we een echte kans wel kunnen vergeten. Er valt dus niet tegenop te voetballen helaas. En dus loopt de stand alleen maar op tot zelfs wel 5-1. Gelukkig was de douche wel lekker warm…..

Zaterdag 16 Februari 2019

Noormannen 4 – GPC Vlissingen 5 1-1

14 graden vandaag in Westkapelle en dus heerlijk weer om een balletje te trappen. Aanvang van de wedstrijd: 12:00 uur dus dat is wel even wennen maar dan zijn we in ieder geval op tijd terug om naar het 1e te kijken.
Na de eerste helft gezien te hebben is 1-1 toch best wel een goede uitslag, want zullie waren toch echt wel beter maar dat mag ook wel door het leeftijdsverschil en een beroemdheid als grensrechter…

Ik ben even aan het rekenen gegaan en met Ruud in de basis de 1e helft was onze gemiddelde leeftijd 34,5 en die van de Noorpubers ongeveer 18,3. Conditioneel, snelheid technisch en redbullachtig gezien dus best aanpoten vandaag en dat bleek ook wel in het veld. Er was gewoon niet tegenaan te lopen en we hadden zeker het eerste half uur weinig in te brengen al had de scheids geen idee hoe lang we al bezig waren. Proberen de boel dicht te houden dus en hoe kan je dat beter doen dan af en toe een tikje uit te delen en lekker te ouwehoeren. En dat lijkt toch wel effect te hebben want in de eerste helft blijft het steken bij 1-0. Vooral ook door zeer onrustig spel aan de Noorpubers kant en door scherp verdedigen en goed keeperswerk van interim goalie Pancho van onze kant. In de 2e helft voor het gevoel windje mee en dus op zoek naar de aansluitingstreffer. In het begin was het nog even aanpoten maar gedurende de 2e helft komen we steeds meer in de wedstrijd en dus ook vaker in de buurt van de goal. We proberen zelfs de bal naar elkaar te spelen i.p.v. een lukrake poeier naar voren. 10 minuten voor tijd dan eindelijk loon naar werken. De zoveelste corner ploft ineens voor de voeten van Frank die met een punter ala kluivert in de CL Finale van 95 de 1-1 binnen prikt. Op naar de 1-2 dus en het slotoffensief wordt ingezet. Dat levert helaas niet meer zoveel op en eigenlijk zijn we wel blij dat het laatste fluitsignaal klinkt.

Zaterdag 09 Februari 2019

GPC Vlissingen 5 – ’s Heer Arendskerke 4 2-2

Na een voorbereiding van 2 maanden mochten we vandaag eindelijk weer eens de wei in. Individuele programma’s voor iedereen hebben ervoor gezorgd dat toch zeker 1 lid van onze selectie topfit aan deze wedstrijd begint. Een selectie van maar liefst 17 man, we lijken er dus allemaal veel zin in te hebben. En als we dan ook nog op het hoofdveld mogen spelen…en het scorebord ook nog aan is…en zelfs het clublied uit de boxen schalt vlak voor de wedstrijd…
Onze tegenstander staat 1 plaatsje hoger op de ranglijst, zaak dus om te winnen en hullie voorbij te gaan. De tos wordt gewonnen en dus hebben we windkrachtje 7 de 1e helft in onze rug. Als snel blijkt dat we erg aan elkaar gewaagd zijn, voetballend gezien zijn ze wel iets beter maar qua kansen denk ik dat wij er beter uit komen. Met goed verdedigend werk weten we ze aardig van het doel af te houden en door af en toe een mooie aanval op de mat te leggen creëren wij eigenlijk de mooiste kansen. Helaas worden die niet benut. Het is dan ook erg zuur als in de 45e minuut ’s Heer Arendskerke op een 0-1 voorsprong komt. De kopbal is niet eens zo heel goed, maar de verraderlijke wind blaast de bal het doel in. Niks aan te doen, op naar de thee en 6 nieuwe krachten. In de 2e helft eigenlijk hetzelfde beeld al lijkt ’s Heer Arendskerke wel iets beter in de wedstrijd te zitten en krijgen ze ook wat meer kansen. Jammer genoeg zijn we zelf de oorzaak van de 2e tegengoal. Andre Onana krijgt de bal terug gespeeld maar die schiet door een polletje ff iets te ver van de schoen af. Een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten. (Na afloop spreekt Erik/Otto/Frans de legendarische woorden: “hij verliest wel zijn haren maar niet zijn streken”)…Terug komen dus van een 0-2 achterstand. Het is al vaker gebeurd tijdens onze wedstrijden. Maar dan was het wel altijd de tegenstander die terugkwam. Met nog 61 minuten op de klok moeten we zelfs even met 10 man verder. Na een overtreding van Nicky rond de middenlijn besluit de scheids dat hij maar even moet afkoelen. Door hard te werken houden we stand en als we weer met 11 staan kan het slotoffensief beginnen. En dat slotoffensief werkt nog ook, we komen steeds dichter bij de goal en bij de tegenstander wordt er steeds meer gemopperd door graadmeter Jaap. Diezelfde Jaap begaat met nog 10 minuten op de klok een overtreding op een metertje of 20 van de goal (al vind hij zelf van niet). Mooie plek voor een vrije trap dus…1-2 en het winkelhaakje wordt ter plekke gerepareerd. Vol aan de bak dus voor de gelijkmaker. Jaap loopt steeds roder aan en dus weten we dat het een Kwestie van tijd is datie gaat vallen. Alhoewel…tijd…Het scorebord staat inmiddels net op 90 minuten als Maarten rond de middenlijn een beuk krijgt. Terechte vrije trap die snel wordt genomen en Roy alleen voor de keeper zet. Hij bedenkt zich geen moment en met een mooie boogbal verdwijnt de bal over de keeper in de goal.
Heeeeeerlijk om zo een wedstrijd te winnen…uhhh…gelijk te spelen.

Zaterdag 8 December 2018

Nieuwdorp 4 – GPC Vlissingen 5 3-3

Onder het motto van Nieuwdorp: “iedereen thuis, GEKKENHUIS” reizen we af om voor het eerst in de historie van ons elftal een lichtwedstrijd te moeten afwerken op zaterdag. Als we aankomen blijkt veld 2 helemaal leeg te zijn vanaf 14.30…dus waarom we dan pas een uur laten moeten spelen is mij een raadsel. De verwachting dat Niels al in Nieuwdorp zou zijn omdat hij op de weekbrief ook bij ut 7e stond blijkt niet echt te kloppen. 1 telefoontje met “de secretaresse” lost het probleem gelijk op, en ook in het clubhuis is er al nagedacht en heeft Robert Niels al opgepikt. Compleet verschijnen we dus in de kleedkamer en na wat gehussel met de dobbelstenen ligt opeens de volgende opstelling op tafel:

Zoals u kunt zien een zeer solide achterhoede, brekers en voetballers op het middenveld en een balvaste en snelle man in de spits. Jose Mourinho zou er nog wat van op kunnen steken. Vanaf het begin signaal is het een gelijk opgaande wedstrijd. Door de mee wind zijn wij in het begin iets sterker en krijgen we een paar kleine kansen / corners. Toch is het Nieuwdorp dat op voorsprong komt door een mooi afstandsschot, eigenlijk het eerste wapenfeit op doel. Niet veel later al de gelijk maker. Een scrimmage voor de goal na een corner, de keeper die een beetje grabbelt en de bal ligt opeens voor de voeten van Captain Jack. Geen vertwijfeling en BOEM, raak en 1-1. Gelijk daarna weer een aanval voor ons over links, de bal komt bij Niels en met een keurig afstandsschot (notabene met zijn linkerbeen) bolt het net voor de 2e keer voor ons. Nieuwdorp vecht terug en er komt op 2-2 en snel daarna zelfs gelukkig op 3-2 na weer een afstandsschot. (Daar moeten we toch eens aan gaan werken met onze gelegenheidskeeper ;-). Vlak voor rust de terechte gelijkmaker. Uit een corner van Zeljko draait de bal in 1 keer binnen. Hartelijk dank windkracht 5!

Na de rust wat wisselingen en dus ook een nieuwe opstelling. Het spelbeeld blijft grotendeels hetzelfde Nog steeds zijn we aan elkaar gewaagd en zijn er kansen voor beide doelen. Eigenlijk wordt er best aardig gevoetbald door beide teams. Wij hebben een paar ongevaarlijke afstandsschoten, zullie komen ook nog een paar keer gevaarlijk door maar Chris weet zijn goal schoon te houden. Tot aan het einde proberen beide ploegen de winnende treffer te maken maar de ruststand blijkt ook de eindstand te zijn. En leuke sportieve wedstrijd en wat mij betreft ook een terechte eindstand. Met dank aan onze gastspelers vandaag!
We zijn nu op de helft van het seizoen, precies 11 wedstrijden gespeeld met de cijfers: 5 Gewonnen, 5 Verloren en 1 Gelijk. Op 9 Februari zal de competitie worden hervat.
Tot die tijd:
Donderdag 13 December is het gewoon nog trainen
Donderdag 20 December is de gezamenlijke trainen met alle elftallen met na afloop Mossels eten in het clubhuis!
Zaterdag 5 Januari is het Oliebollen toernooi + Nieuwjaarsreceptie, meer informatie volgt nog
Prettige Kerstdagen en Jaarwisseling!

Zaterdag 1 December 2018

GPC Vlissingen 5 – Lewedorpse Boys 3 8-1

Eindelijk eens een uitslag die staat! En ook een uitslag die ervoor zorgt dat ons doelsaldo een keer positief is. Klokslag 14.30 staat er al 1-0 op het scorebord en is de 2e ook al in de maak. We noemen dit in de wandelgangen ook wel een flitsende start. De 1-0 is het klinkende bewijs dat Trainen wel degelijk zin heeft. Onze eigen Otto/Erik/Frans bedacht namelijk donderdag dat hij aan zijn scorend vermogen moest gaan werken. En met de juiste spelers die voor de aanvoer zorgden ging dat steeds beter lopen. Vol overtuiging schoot hij dan ook de afvallende bal binnen na nog maar 3 minuten spelen. En 2 minuten later was het alweer raak. Dit keer een werkelijk briljante assist van Peter (menig laatste man zou jaloers zijn op zo’n traptechniek) die de bal bij Roy in loop brengt. 1 actie en met een schuiver ligt de bal achter de keeper. Een monsterscore zou vandaag wel eens kunnen, het 10 10 10 klinkt van de tribunes…De ene na de andere aanval volgt elkaar op en van onze tegenstander hebben we eingelijk niet zoveel te duchten. Achterin is alles onder controle en dus kunnen we lekker vrij aan aanvallen denken. En dan niet met lange hoge ballen, maar met verzorgt voetbal van achteruit. Toch duurt het nog best wel een tijd voordag eindelijk de 3-0 wordt gemaakt. Na meerdere pogingen om te stijgen op de topscorerslijst is het dan eindelijk raak voor Niels die van afstand de keeper kansloos laat. Vlak voor rust ook nog de 4-0 en weer is Roy de doelpuntenmaker. Na een lekker bakkie thee staan we met 3 verse krachten aan de aftrap voor de 2e helft. Hetzelfde spelbeeld voltrekt zich en toch valt de 4-1. Even niet opletten en het is raak. De rest van de wedstrijd is weer voor ons. Het eerste doelpunt dit seizoen voor Masciano is een mooi afstandsschot met links nota bene, die er zeer lekker inzit.
Dan op verzoek van onze scheidsrechter een kleine uitleg voor Jack over buitenspel:

Mochten er vragen zijn over de uitleg dan verwijs ik jullie graag door naar Rene.
In 1 schot 2 keer de paal raken kan dat? Jazeker. De assist van Peter was al briljant maar deze is van een schoonheid die niet te beschrijven is. Een klein kunstje om de bal die terug het veld in komt binnen te schieten voor Frank. Met nog 2 goals van Roy in het laatste kwart van de wedstrijd komt de einduitslag op 8-1. Een productief middagje aan de bosweg!
p.s. wisten jullie trouwens dat je Zeljco eigenlijk met de K van Carolien schrijft? ik wel hoor….

Zaterdag 24 November 2018

GPC Vlissingen 5 – Hoedekenskerke/Kwadendamme 3 1-4

Een verloren wedstrijd die eigenlijk niet verloren had hoeven worden. Ik weet niet of die zin helemaal correct is maar zo voelde het wel vandaag. Na 1 helft kijken we dan wel tegen een 0-1 achterstand aan maar we hadden ook zomaar met 2-1 voor kunnen staan. Eigenlijk leggen we best wel een goed potje op de mat gezien onze kwaliteiten. Dat we dan ook nog door een eigen doelpunt op achterstand komen is best wel zuur. Zeker voor de doelpunten maker. Vervang in het filmpje de naam Van Persie maar eens voor Jobse…dan lijkt het best wel een mooie goal.

Ook in de 2e helft beginnen we goed. We zijn best gevaarlijk en achterin lijken we alles onder controle te hebben. Helaas moeten we na een kwartiertje afscheid nemen van Chris die met een hoofdwond van het veld af moet. Even de organisatie weer op orde brengen en dan weer vrolijk verder. Maar nog steeds geen doelpunt en ja, als dan de gelijkmaker maar niet wil vallen dan weet je wat er gaat gebeuren.

Laten we wel wezen, een echt eerlijk duel is het natuurlijk niet. Vooral niet door de lucht. Maar ook over de grond blijkt de boomlange van Hanegem van Hoedjeskerke ook aardig te kunnen ballen. Na de 0-2 is onze weerstand gebroken en al snel volgen ook de de 0-3 en 0-4. Met nog 2 minuten op de klok wordt de eer nog wel gered door Zeljco maar daar kopen we weinig voor.

Zaterdag 17 November 2018

GPC Vlissingen 5 – Serooskerke 5 4-1

Na alle commotie van vorige week deze keer voor de verandering eens een rustig potje voetbal. Met 6 wissels is de bank druk bezet en dat blijkt in de 2e helft geen overbodige luxe. Er zijn er een aantal met pijntjes, een aantal die alleen de 1e helft kunnen spelen, eentje die elk moment naar huis geroepen kan worden en er is er zelfs een die last heeft van kaboutertjes. Na een prima 1e helft waarin goed wordt gevoetbald staat er een terechte 2-0 voorsprong op het scorebord. Doelpunten makers: Roy (mooi onhoudbaar schot) en Marijn (geen idee want er moet ook nog thee gehaald worden). In de 2e helft dus 6 wissels die gelukkig geen enkel effect hebben op het vertoonde spel. Serooskerke krijgt wel iets meer kansen maar echt gevaarlijk worden ze niet. Ook in deze helft 2 goals van onze kant: een frommelgoal (doelpunt vanuit een onoverzichtelijke situatie) van Nicky en een schitterende goal van Peter die zijn techniek feilloos in de praktijk brengt. Dit moest natuurlijk gevierd worden en gelukkig was een lokale griek bereid voor ons wat voedsel klaar te maken. Helaas mochten we niet met de borden gooien na afloop…
Op naar de volgende overwinning.

Zaterdag 10 November 2018

GPC Vlissingen 5 – Borssele 1 5-6

In de eerste helft zijn wij toch echt wel de bovenliggende partij. De 0-1 is dan ook jammer en zeker niet verdiend. Gelukkig knokken we ons terug in de wedstrijd en dat levert ons door mooi uitgespeelde aanvallen goals op van Oliver, Roy en Justin. Met nog 7 minuten te gaan in de eerste helft moet dat bakje thee toch wel lekker gaan smaken. Ietwat aangeslagen zitten we in de kleedkamer als blijkt dat we 3-4 achterstaan. Hoe is het mogelijk. Dan in de 2e helft de boel maar recht trekken. We gaan er in ieder geval vol voor maar tot doelpunten lijd dat nog niet. Dan wordt het spel wat harden en feller en moeten er kort na elkaar 2 spelers van Borssele voor 10 minuten naar de kant. 11 tegen 9, daar moet toch wel wat te halen zijn. Dat zou je inderdaad denken en dus scoort Borssele er nog maar 2 bij. Wederom dus de zin: Hoe is het mogelijk. Omdat Kay en Frank ook nog scoren is de stand opeens 5-6 en hebben we nog een kwartiertje om er minimaal nog eentje bij de prikken. In dat kwartiertje ook nog een opstootje na een overtreding van Marijn. Kleine tip voor de nr. 15 van Borssele: ga eens op boks training want dit leek helemaal nergens op.
Daarna pakken we de draad weer op doen we wat we kunnen maar komen er helaas niet meer doorheen. En dus heerst na afloop de teleurstelling…

Zaterdag 3 November 2018

Nieuwland 3 – GPC Vlissingen 5 8-5

Hoe vaak komt het voor dat iemand 5 keer scoort en toch met 8-5 de boot in gaat…vraag het Oliver die weet er sinds vandaag alles van…
Spelen om 12.30, spelen om 14.30, spelen om 15.00…In Nieuwland weten ze niet echt wat ze willen. Uiteindelijk begon de wedstrijd rond 14.45 (wintertijd). Al snel blijkt dat we een ploeg tegenover ons hebben die al wat langer met elkaar samenspeelt. Het zou mij niet verbazen dat ze al vanaf de d-pupillen elkaar makkelijk weten te vinden. Voorin blijkt het een geoliede machine te zijn, maar achterin liggen voor ons toch echt wel kansen. Zeker in het begin van de wedstrijd lijkt het wel alsof we tegen 13 man spelen ofzo. Elke keer een mannetje vrij door doorkomende verdedigers die zo een speler extra op het middenveld creëren. Er is niet tegenaan te lopen. Vloeiend combinerend komen ze al snel op voorsprong en de 2-0 ligt ook binnen een kwartier al in het netje. Zijn wij dan helemaal niet gevaarlijk? Voetballend gezien niet zo, op een paar momenten na, maar op het moment dat we de spitsen weten te bereiken blijkt dat ze toch wel kwetsbaar zijn. Een simpele bal over de verdediging, Oliver is los en scoort een prima goal. Gelijk daarna staan we weer onder druk. Met moeite weten we een aantal kansen te keren maar de 3-1 komt niet echt uit de lucht vallen. Dan maar weer proberen hetzelfde recept te hanteren. Wederom een bal over de verdediging, wederom Oliver die diep gaat en keurig profiteert van een misverstand tussen keeper en verdediger. En zelfs vlak voor de rust ook nog de 3-3. U raad het al…het recept is inmiddels in heel zeeland bekend, behalve in Nieuwland…Met 3-3 de rust in, een welkome meevaller, zeker als je bedenkt dat de balans in ons team vandaag een beetje zoek is met 6 aanvallers, 5 middenvelders en maar 3 verdedigers in de selectie. En als Ricardo dan ook nog geblesseerd raakt blijven er nog maar 2 echte verdedigers over. In de 2e helft maar proberen om dit vast te houden ook al zal het wel moeilijk gaan worden. En toch komen we goed uit de startblokken. Na 10 minuten in de 2e helft eindelijk de eerste fatsoenlijke aanval van onze kant. Over vele schijven komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Oliver, en zoals we al weten staat die in scoring mode. De 3-4 is op dat moment helemaal niet onterecht. Helaas gaat Nieuwland dan weer wat aanzetten en worden we automatisch terug gedrongen. De ruimtes worden wat groter en daar profiteren ze goed van met goed combinatiespel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het 4-4, 5-4 en zelfs 6-4 wordt, er is geen houden aan. Toch laten we het er niet bij zitten en gaan we gewoon weer op zoek naar de aansluitingstreffer. En wat voor een…de mooiste van de middag heeft Oliver voor het laatst bewaard. Een pass van achteruit, de aanname waarbij de bal iets opspringt en dan van een metertje of 30…..voooeeeemmmmm, vol op de pantoffel. Veel beter kun je ze niet raken. En dan is er natuurlijk toch weer hoop voor de laatste 10 minuten. Nieuwland denkt daar echter anders over, en we weten inmiddels dat ze de ruimtes die ze krijgen goed kunnen benutten. Dat het nog 8-5 wordt is eigenlijk wel jammer. We hebben ervoor gevochten, maar terecht verloren van tot noch toe de sterkste ploeg in onze klasse naar mijn mening.

Speciaal voor onze goalgetter heb ik dit verslag ff vertaald. Mochten er fouten in staan dan is dat volledig de verantwoording van Google Translate! ;-))

_______________________________________________________________________________________________________________

How often does it happen that someone scores 5 times and still goes into the boat with 8-5 … ask Oliver who knows everything about it since today …
Playing at 12.30, playing at 14.30, playing at 15.00 … In Nieuwland they do not really know what they want. Eventually the game started around 14.45 (winter time). It soon turns out that we have a team in front of us that has been playing together for a bit longer. It would not surprise me that they can easily find each other from the d-pupils. In the front it turns out to be a well-oiled machine, but in the back there are really chances for us. Certainly at the beginning of the game it seems like we are playing against 13 people or something. Every time a man free by passing defenders who thus create a player extra in the midfield. There is no obstacle. Flowing together they quickly take the lead and the 2-0 is within fifteen minutes already in the net. Are we not at all dangerous then? Playing football is not the case, except for a few moments, but at the moment that we reach the strikers it turns out that they are vulnerable.
A simple ball over the defense, Oliver is loose and scores a great goal. Right after that we are under pressure again. With difficulty we know a number of opportunities to turn, but the 3-1 does not really fall from the sky. Then again try to use the same recipe. Again a ball over the defense, again Oliver who goes deep and neatly benefits from a misunderstanding between goalkeeper and defender. And even just before half-time, the 3-3. You guessed it … the recipe is now known throughout Zeeland, except in Newland … With 3-3 the rest, a welcome windfall, especially when you consider that the balance in our team today is a little bit hungry with 6 attackers, 5 midfielders and only 3 defenders in the selection. And if Ricardo gets injured, there are only 2 defenders left.
In the 2nd half we try to hold on to this even though it will be difficult. And yet we get well out of the starting blocks. After 10 minutes in the 2nd half finally the first decent attack on our part. The ball eventually ends up at the feet of Oliver, and as we already know it is in scoring mode. The 3-4 is not at all wrong at that moment. Unfortunately, Nieuwland starts again and we are automatically pushed back. The spaces are getting bigger and they benefit from that with good combination play. It is therefore not surprising that it becomes 4-4, 5-4 and even 6-4, there is no hold. Yet we will not let it go and we just start looking for the connection goal.
And what kind of … the most beautiful of the afternoon Oliver kept for the last time. A pass from backwards, the assumption with which the ball jumps up slightly and then from a meter or 30 … ..footmealmmmm, full on the slipper. You can not hit them much better. And then of course there is hope for the last 10 minutes. However, Nieuwland thinks otherwise, and we now know that they can make good use of the spaces they receive. That it is still 8-5 is actually a shame. We have fought for it, but rightly lost to, in my opinion, the strongest team in our class.
Especially for our goal getter I have translated this report ff. If there are errors, then that is completely the responsibility of Google Translate ;-))

Zaterdag 27-10-2018

MZVC 4 – GPC Vlissingen 5   4-2

Beginnen met 10 man … dat hebben we al vaker geprobeerd zonder er zelf erg in te hebben, maar dat niemand door heeft dat de aanvoerder niet op het veld staat tijdens de toss…das ook weer eens wat nieuws. Zonder dat iemand zich ook maar een moment zorgen maakt om Ruud, die toch echt wel op het veld zou moeten staan, zetten we gewoon een wissel erin en beginnen we de wedstrijd…

Voordat er een zeer kort wedstrijd verslag volgt wil ik u nog even meenemen naar ongeveer 10 minuten eerder in de kleedkamer waar Ruud nietsvermoedend…

Als zonder dat hij er erg in heeft de kleedkamerdeur netjes op slot wordt gedraaid. Eenmaal klaar met nummertje 2 en na een grondige schoonmaak van de achterkant is het dan toch echt tijd om snel naar het veld te gaan en de minimale warming up voor de wedstrijd te starten. En dan waant Ruud zich opeens niet meer in de kleedkamer van MZVC maar in Hotel Torentijd. Deur op slot en een simpel verbaal “HELP” brengt niemand op de been. Enige creativiteit is dus wel gevraagd nu. Wellicht is er iemand die niet speelt en toch zijn telefoon bij heeft…Zonder er verder bij na te denken negeert Jeroen het belletje…dan maar een appje op onze groepsapp…


Gelukkig weet Ruud een wisselspeler te bereiken die wel opneemt en komt hij 10 minuten na de aftrap rustig met de waterzak aanwandelen. En dan kan hij gelijk aan de bak ook. Marcel gaat er weer uit, Ruud erin, waarbij hij wel aangeeft dat druk zetten er voorlopig even niet meer in zit.

De wedstrijd dan. De gemiddelde leeftijd van onze tegenstander bedraagt denk 18 jaar en ze blijven maar gaan. Je zou dus zeggen dat het verstandig zou zijn om de bal van voet naar voet te laten gaan en ze lekker uit te laten razen. Helaas wordt dat pas in de analyse na de wedstrijd duidelijk. Tijdens de wedstrijd blijkt dat ons plan is om ze op fysiek vlak aan te pakken en ze verbaal uit de wedstrijd te lullen. We kunnen alleen maar concluderen dat dat niet echt goed heeft gewerkt. De ruststand is nog wel 0-1 in ons voordeel na een benutte strafschop van Roy. Na de rust komt MZVC op voorsprong na een frommelgoal en een dekkingsfoutje. Een onterecht afgekeurde goal van ons zou de 2-2 betekenen maar jammer genoeg is er geen VAR in Middelburg. Na de 3-1 van MZVC komen we nog wel razendsnel terug naar 3-2 door een schitterende goal van Marcel die goed naar binnen komt vanaf rechts en verwoestend uithaalt met links. In de slotfase spelen we alles of niets en valt ook de 4-2 nog.

Zaterdag 13 Oktober 2018

Arnemuiden 5 – GPC Vlissingen 5   4-1

Na 3 overwinningen op rij vandaag tegen de kampioen van vorig jaar. Jullie zullen denken, hoe kan dat nou? Een kampioen promoveert toch altijd…inderdaad. Omdat de vorige wedstrijd uitliep beginnen we een kwartiertje later. Heel de voorbereiding dus naar de knoppen en dan duurt wachten dus best wel lang.
Dan nu maar snel op zoek naar de overige excuses voor onze nederlaag want een lang stukje zal dit uiteraard niet worden. Excuus 1: De warmte…13 Oktober en dan 25 graden, echt niet te hachelen. Meer excuses heb ik eigenlijk niet. Het was te tam, te traag, te lamlendig en de tegenstander was gewoon beter. Dus weinig woorden aan vuil maken.

Dan maar snel verder in de reeks zoek de verschillen. Het was ff zoeken maar ik heb er eentje gevonden Martin…beetje wazig maar goed…
Wel gek dat dus blijkbaar meerdere talenten uit ons team een verleden hebben bij onze buurman…

Volgende week zijn we vrij, daarna wordt het weer tijd voor een reeksje overwinningen!

Zaterdag 6 Oktober 2018

GPC Vlissingen 5 – Terneuzense Boys 5   6-0

Na 2 speelronden allebei 6 punten uit 2 wedstrijden dus op voorhand een topper in onze klasse. Vlak voor de wedstrijd enorme paniek omdat wij er natuurlijk niet aan hebben gedacht dat de Boys ook in het oranje spelen. Een aangezien ons 7e dezelfde tegenstander trof en zullie dus al in de uitshirts van de club speelden en het 1e hullie eigen uitshirts meegenomen hadden was het flink zoeken naar vervanging voor ons mooie oranje tricot. Uiteindelijk vonden we nog wat oude witte shirts waarin we konden aantreden en daar maakten we uiteraard geen…

Het lijkt er wel op dat we elke wedstrijd een nieuwe aanvoerder hebben. Na Frank en Jack is het deze keer de beurt aan Ruud (als 3e in de lijn van de troonopvolging). Oude tijden herleven want in een verleden toen de meeste van ons nog niet eens geboren waren was Ruud al eens aanvoerder in een kampioensjaar van de B1 bij onze buurman…(zoek de verschillen)…

Het zal toch niet gebeuren dat 40 jaar na dato hij ook ons naar het kampioenschap weet te leiden….

En ook met deze aanvoerder maken we een zeer goede indruk. Vanaf het begin zijn we de betere ploeg en het wedstrijd beeld is eigenlijk de gehele wedstrijd hetzelfde. Balbezit voor ons, kansen voor ons en ook het betere spel komt van ons. Na heel wat gemiste kansen dan toch eindelijk de verdiende 1-0 op het scorebord door een schot van Marcel dat licht van richting veranderd word en dus de keeper kansloos laat (volgens mij na een voorzet van de Vakantieman Ricardo). De 2-0 komt van Jasper die goed positie kiest en de voorzet van Justin vanuit een typische spitsen positie binnen weet te schuiven. Ook de 3-0 komt van de voet van Jasper…een beschrijving ontbreekt helaas omdat de auteur van dit wereldverslag bezig was om de thee in te schenken bij onze bezoekers. (En nee, ik heb geen telefoon en sigaretten meegenomen uit hun kleedkamer). 5 wissels in de 2e helft veranderen het spelbeeld wel ietsje. Terneuzense Boys is vlak na rust iets beter en probeert de aansluiting te vinden. Uiteraard lukt dat niet en gaan wij vol aan de bak om de voorsprong uit te breiden. Het is dan ook geen verassing dat we de stand zelfs nog weten te verdubbelen. De doelpunten komen op naam van Kai (2x), die na vele pogingen in de 1e helft eindelijk het net weet te vinden, en Roy die in de 2e helft in de ploeg is gekomen na in de 1e helft foutloos te hebben gevlagd. Zijn er dan nog leuke weetjes…Uh ja hoor, ik wil graag iedereen even geruststellen, het gaat prima met Martin. Een nagenoeg foutloze wedstrijd zelfs. En het feit dat hij geen enkele keer iemand heeft uitgekafferd komt alleen maar omdat Peter niet mee deed. Verder nog een kleine anekdote: Onze tegenstander verwacht Justin bij de uitwedstrijd niet meer tegen te komen en Arco wel…U mag zelf verzinnen waarom…

Zaterdag 29 September 2018

GPC Vlissingen 5 – De Noormannen 4   2-1

Met bijna ons gehele team compleet (zowel fit als geblesseerd als degenen die gewoon geen zin hadden vandaag) waren we aanwezig voor deze thuiswedstrijd tegen de Noormannen. Als ik aan de Noormannen denk dan denk ik aan …. Uhh… ff op internet zoeken…

Niet echt een weerspiegeling van de spelers die wij tegen kwamen op het veld vandaag. Maar goed, van onderschatting mag natuurlijk nooit sprake zijn.

Vol goede moed dus aan de wedstrijd beginnen met onze nieuwe aanvoerder Jack aan de tos, helaas zit de band weer ondersteboven maar schijnbaar zit hij zo het lekkerst. Al snel blijkt dat wij eigenlijk veel beter zijn en na 5 minuten is er al de 1e kans na een mooie diepe bal van Nicky op Roy die naar het lijkt even wijfelt maar de bal toch nog met het hoofd op de kruising weet te krijgen. Laten we het maar een waarschuwingskopbal noemen. Niet veel later een bijna kopie van de tikkie takkie aanval van vorige week met weer Maarten aan het eind van de combinatie. En waar er vorige week een vlekkeloze afronding volgde lijkt deze veeg werkelijk helemaal nergens op…het lijkt wel alsof hij een jaartje ouder is geworden… Gek genoeg zien we dit fenomeen in de 2e helft ook terug bij Jasper die, weliswaar op een iets mindere positie, ook de bal een aaitje geeft i.p.v. een poeier…en ook hij is een jaartje ouder geworden…
Veel meer balbezit, beter spel, meer kansen….u weet waarschijnlijk al welke kant ik op wil…inderdaad. 1 serieuze aanval van de Noormannen en gelijk staat dan de 0-1 op het scorebord. Op zich niks aan de hand want we zijn veel beter en de kansen blijven komen. Toch gaan we de rust in met een 0-1 achterstand. 4 wissels volgen en iedereen begint weer superscherp aan de 2e helft (behalve dan degenen die eruit zijn uiteraard).

In de 2e helft een iets beter Noormannen maar tot echte grote kansen komt het niet. En wij blijven uiteraard de aanval zoeken en na ongeveer 20 minuten in de 2e helft dan eindelijk loon naar werken. Een voorzet vanaf de rechter kant subliem binnengekopt door Marijn die door de aanvoerdersband om zijn arm in de 2e helft vleugels lijkt te hebben gekregen.

Op zoek dus naar de winnende treffer in het laatste kwart van deze wedstrijd. En zoals gebruikelijk in het voetbal ga je ruimte weggeven als je vol op de aanval speelt en weet je dat de tegenstander zeker nog 1 grote kans gaat krijgen. Gelukkig hebben wij Martin die echt alles uit de kast haalt en met een sliding de 1-2 weet te voorkomen. Gelijk ook de laatste actie van Martin die met kramp naar de kant moet. Even klinkt er gejuich als we denken dat hij zijn kicksen aan de wilgen gaat hangen maar dit blijkt echter maar tijdelijk te zijn.

Dan resten er ons dus nog 10 minuten om een overwinning uit het vuur te slepen. En waarom dan niet winnen met een hele mooie goal denkt Marcel (die er erin is gekomen voor Martin). Een corner voor ons aan de rechterkant, even voelen hoe de wind staat…kijken waar de keeper zich bevindt (die toch al niet al te sterk oogt) en dan een schitterende trap indraaiend naar de 2e paal die zonder tussenkomst van iemand binnen zoeft. Een bewussie…dat kan niet anders…en zeker een zeer terechte voorsprong die we in de rest van de wedstrijd niet meer weggeven.

Nog 2 kleine puntjes na afloop van de wedstijd.

1. Jack, mocht je nog schoenen nodig hebben, er hangen er nog in het clubuis!

2. Marchel Prevo, we hebben nog een hemdje van je gevonden, Ruud zal hem wassen, dan kun je hem volgende keer meenemen.
Zaterdag 22 September 2018

‘s Heer Arendskerke 4 – GPC VLISSINGEN 5   1-3

Eindelijk is het dan zover, de eerste wedstrijd van het vijfde in het seizoen 2018/2019. Geen beker programma, geen oefenwedstrijden en voor de meesten ook geen enkele training. Gelijk aan de bak dus in deze 1e competitiewedstrijd.

En we gaan gelijk wat wijzigingen doorvoeren voor het komende seizoen:
We gaan elke wedstrijd om 16:00 uur spelen, op een of andere manier ligt dat ons wel.
Jack wordt onze aanvoerder, van die band gaatie gewoon veel beter voetballen. Hij moet nog wel ff oefenen om hem niet ondersteboven aan te doen.

Maarten moet zeker 4 linies naar voren nu we er achter zijn gekomen na 35 jaar dat hij eigenlijk een afmaker is en geen verdediger.
Menno moet op vrijdag hetzelfde gaan doen als hij afgelopen vrijdag gedaan heeft, er was namelijk geen doorkomen aan voor de tegenstander.

Dan toch maar een kleine samenvatting van de wedstrijd. Een sterk begin van onze kant met gelijk een aantal kansen waar we wat onnauwkeurig mee om gaan. Soms te gehaast, soms onzuiver, soms het kiezen van een verkeerde optie en in het geval Arco….gewoon belachelijk slecht ingeschoten. Toch komen we zeer terecht op 0-1 als de bal met een stuit voor de voeten van Marcel komt en hij met een schitterende lob de keeper weet te verschalke 04. Natuulijk krijgt ook ’s Heer Arendskerke een aantal mogelijkheden maar daar gaan ze niet echt goed mee om. Vele schoten die naast/over gaan en natuurlijk Menno die, als de bal dan een keer tussen de palen komt, zeer adequaat ingrijpt. En toch is het een goed voetballende ploeg waar we het in de loop van de wedstrijd best moeilijk mee hebben. In de 2e helft Ruud erin voor Pjotr en Maarten voor Frank. Het wedstrijd beeld veranderd wel iets omdat onze tegenstander wel heel erg veel op onze helft speelt en ook nu weer verschillende schoten op goal kan lossen. Op een poeier op de paal na zorgen die echter niet voor veel gevaar. En dan is het altijd lekker als wij dan een keer in de aanval gaan er gelijk een doelpunt valt. En wat voor een. In de wandelgangen heb ik al gehoord dat Pep Guardiola wilde dat zijn team zo zou spelen. Een dubbele een twee tussen Maarten en Roy zet Maarten opeens oog in oog met het net van de goal, een koud kunstje om de bal binnen te schuiven. Tikkie Takka…het is helemaal niet uitgevonden in Spanje. Vlissingen is the place to be!
En ook de 0-3 mag er best wel wezen. Jack die de bal aan de zijlijn prima aangespeeld krijgt van Marcel en Roy weet te vinden. De bal afleggen op Arco? Echt niet, gewoon zelf schieten en zo de keeper kansloos laten. Terechte stand gezien het spelbeeld?….Qua effectiviteit waren wij wel ietsje beter ja, en dus een terechte winnaar. Dat hullie nog de 1-3 maken is alleen voor de bookmakers belangrijk.
Ben ik dan nog wat vergeten…O ja, een gruwelijke panna bij Chris, die verder best een verdienstelijke wedstrijd speelde ;-))