5e


5e klasse
Bovenste rij: Jasper, Roy, Peter, Chris, Menno, Robbert, Ruud, Pancho, Martin, Jeroen
Onderste rij: Marcel, Jack, Erik/Otto/Frans, Marijn, Frank, Justin
Ontbrekend op de foto: Maarten, Arco, Kevin, Joeri, Nicky, Ricardo en Zeljko

 
 
 
Naam Aantal Doelpunten
Roy 15
Frank 4
Jasper 4
Marijn 2
Zeljko 2
Kai 1
Peter 1
Pancho 1
Stefan 1

Zaterdag 15 Februari 2020

GPC Vlissingen 5 – de Noormannen 3   4-1

Drie weken geleden verslagen met 7-0 in Westkapelle en vandaag met 4-1 winnen op ons eigen terrein. Laten we het maar de vorm van de dag noemen… In de eerste helft lekker de wind in onze rug en dus op zoek naar de openingstreffer maar die laat nog best wel lang op zich wachten. Er is zelfs een penalty voor nodig (keurig ingeschoten door Jasper) die terecht wordt gegeven na een handsbal. Nog geen 2 minuten daarna komen we al op 2-0 door een schot van Pancho (Bikkelend op het middenveld vandaag) dat onhoudbaar is voor de keeper. Niemand kon echt goed zien of de bal nu wel of niet van richting werd veranderd. Na een half uur spelen een ietwat ongelukkig moment voor EriK, Otto en Frans die in een duel slecht terecht komt en zijn schouder blesseert. Diep in de 3e helft komt hij erachter dat het nog steeds pijn doet en ’s avonds volgt het bericht dat er een scheurtje in een schouder band zit. Gelukkig zijn we de komende 2 weken vrij, kun je mooi herstellen! In het restant van de eerste helft weinig kansen voor ons maar nog wel een supermooie redding van GOGOGadget Zeljko die ergens een enorme uitschuifarm vandaan tovert.

2-0 dus met de rust, 4 wissels en in de 2e helft windje tegen. Een echt offensief van de Noormannen komt er echter niet en wij voetballen (het eerste kwartiertje niet meegeteld) best wel lekker met als absolute uitblinker OPA/Aanvoerder en 3e elftalspeler Jack die keer op keer zijn tegenstander dol draait. Niks aan het handje en op naar de overwinning dus…daar denkt Leider Maarten echter anders over, want die vind het nodig om de spanning weer wat terug te brengen. En natuurlijk, het was de bedoeling om uit te verdedigen dat zag iedereen maar de bal vanaf de zijlijn zo raken datie bijna in een keer in eigen doel terecht komt verdient echt respect!… En als je dan op internet gaat zoeken naar Tikkie Terug krijg je ook de gekste dingen trouwens.

Gelukkig hebben we een flexibel elftal en even later is het na een forse overtreding op Stefan en de wederom benutte strafschop door Jasper al snel 3-1. En zelfs vlak daarna door een enorme pegel van Stefan gelijk 4-1 ook. Terechte overwinning! 2 weken rust en dan weer vlammen!

Zaterdag 8 Februari 2020

MZVC 5 – GPC Vlissingen 5 3-0

Les 1 bij MZVC: Voordat de kleedkamer deur op slot gaat eerst checken of Ruud niet stiekem toch op de WC zit. Dat was niet het geval en dus kan er met een volledig team worden begonnen met de warming up. Van tevoren vermoeden we al dat er vandaag weinig te halen valt in Middelburg. En dat blijkt vanaf minuut 1 ook wel want MZVC klapt er gelijk op en echt uit de verdrukking komen we niet. Binnen 10 minuten staat de 1-0 op het scorebord en het lijkt er niet op dat ze gas terug gaan nemen. Toch duurt het nog tot de 43e minuut voordat de 2e treffer valt. Na een corner van ons komen ze er razendsnel uit en is het met 6 man tegen 2 van ons onmogelijk de tegengoal te voorkomen. We hebben dus aardig stand gehouden en geprobeerd met wat lange ballen onze spitsen in stelling te brengen. In de rust wat verse krachten er in en maar proberen om de schade te beperken. Dat valt reuze mee want eigenlijk spelen we best wel goed de 2e helft. Veelal via de lange bal maar ook over de grond komen we een aantal keer dicht bij een treffer. Helaas moeten we ook wat ruimte weggeven en de 3-0 is dan ook onvermijdelijk.

Zaterdag 1 Februari 2020

GPC Vlissingen 5 – RCS 3     5-0

Na de smadelijke nederlaag van vorige week tegen de Noormannen is er vandaag wat recht te zetten. En RCS is daar natuurlijk de perfecte tegenstander voor. In Souburg ging het, aan het begin van het seizoen tijdens de uitwedstrijd, niet zo heel erg lekker bij ons en dus kunnen de dorpelingen hun borst natmaken. Voor het eerst dit seizoen wint onze aanvoerder de tos en nog geen halve seconde later hebben we windje mee en mag RCS aftrappen. Het begin van de wedstrijd gaat gelijk op met weinig kansen voor de beide goals. De eerste de beste goede uitbraak van onze kant is gelijk raak. Een mooie voorzet van Kai zet Roy alleen voor de keeper en die faalt uiteraard niet. 10 minuten later zijn de rollen omgedraaid. Van een mooie voorzet is geen sprake maar het schot van Roy vanuit een moeilijke hoek beland via de paal bij Kai die de 2-0 binnen schiet. Dan wat verwarring / verbazing als blijkt dat Erik/Otto/Frans de hele winterstop geoefend lijkt te hebben op een passeeractie die hij tot in perfectie uitvoert. Gelukkig geeft hij na afloop toe dat hij geen idee had wat hij aan het doen was. En ook onze leider heeft het op zijn heupen, als linksback verschijnt hij opeens voor de keeper na een aantal vlotte combinaties. Helaas moet er op de afwerking nog wat getraind worden. Vlak voor de rust wordt het nog wel 3-0 en wederom is Roy de doelpuntenmaker. Een zeer geconcentreerde eerste helft levert dus een ruime voorsprong op die, ook met windje tegen, natuurlijk nooit meer weg mag worden gegeven. Ook in de 2e helft laten we de bal het werk doen en komt RCS er eigenlijk niet aan te pas. Uitbreiden dus die voorsprong en wie anders dan Roy neemt de 4e goal voor zijn rekening. De Kloosterboertjes wanen zich in een speeltuin en zijn lekker op dreef met enkele familie combinaties. (ik denk zelfs dat Pa in deze wedstrijd de bal meer heeft aangeraakt dan de afgelopen 10 wedstrijden bij elkaar). Verder is er over de 2e helft eigenlijk weinig te melden en is het wachten op het eindsignaal…we wachten op het eindsignaal…Hallo Scheids, je kan affluiten hoor, de wedstrijd is gespeeld…Joehoe René…Fluitje kwijt?…nou dan nog maar een aanvalletje opzetten aan de rechter kant. Chris ff vrijspelen en die heeft dus alle tijd voor een perfecte voorzet. Met gevaar voor knieën, handen en hoofd is het Peter die ala Bep Bakhuys met een schitterende zweefduik de bal in het doel kopt en dus de eindstand op 5-0 bepaald.

Zaterdag 14 December 2019

GPC Vlissingen 5 – Lewedorpse Boys 3   0-0

Op deze zeer winderige zaterdag was goed voetballen bijna onmogelijk.

De ballen vlogen alle kanten op behalve de goede. Over de gehele wedstrijd hadden wij zeker het betere van het spel maar tot echte kansen kwam het niet. De grootste kansen waren voor onze tegenstander uit Lewedorp. Bij de eerste moest Pancho reddend optreden ten koste van zijn edele delen,

de 2e kans werd voor open doel op een zeer pijnlijke manier gemist. 0-0 en dus begint de media al weer te speculeren. Volgens voetbazone tijd voor evaluatie van de eerste seizoenshelft….

Zaterdag 7 December 2019

Walcheren 5 – GPC Vlissingen 5 4-3

Eindelijk eens een tegenstander met spelers die in dezelfde eeuw als ons zijn geboren. Na weken ons zelf suf hebben moeten lopen nu eens de ruimte om te voetballen, 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zijn is ook wel weer eens leuk. Na de eerste helft hadden we eigenlijk wel met een redelijke voorsprong de kleedkamer in moeten gaan maar na een paar gemiste kansen en het missen van wat overzicht op de juiste momenten stond er echter 2-2 op het scorebord. En uiteraard was het weer Roy die beide treffers voor zijn rekening nam. De eerste door de bal simpel onder de keeper door te schuiven en de 2e door de bal snoeihard in de kruising te schieten. Omdat we tijdens de 1e helft noodgedwongen al 2x hadden moeten wisselen in de rust deze keer geen wijzigingen. In de 2e helft een iets beter Walcheren en veel minder kansen voor ons dan voor de rust. Niet verwonderlijk dan ook dat we met nog een kwartiertje op de klok op zoek moeten naar de aansluitingstreffer bij een 4-2 achterstand. Die valt jammer genoeg pas 2 minuten voor het einde na een heerlijke rush van Youri aan de rechterkant en de afgemeten voorzet op Marcel die de bal prima binnen schiet. 2 minuten stormen levert naast een opstootje tussen Pluisje en kungfu Ruud helaas geen kansen meer op. Na afloop ging het vooral over 2 dingen. De enorme schaal hapjes waarbij de gehele selectie van Walcheren moeite had om de schaal leeg te krijgen en het feit dat Martin geen tijd heeft om naar zijn knie te laten kijken. Wij hebben dus alvast maar een foto van de knie gemaakt dan hoeft dat niet meer te gebeuren.

Zaterdag 30 November 2019

GPC Vlissingen 5 – Zeelandia Middelburg 5   0-5

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn….Dramatisch.

Zaterdag 10 November 2019

GPC Vlissingen 5 – MZVC 5   3 – 3

Na het slechte spel een de waardeloze uitslagen van de afgelopen wedstrijden staan we laatste in onze competitie. Hoog tijd dus om de zaken eens wat anders aan te pakken, zeker omdat we tegen de koploper moeten aantreden vandaag. Maar hoe ga je dat doen op ons niveau. Nou, dat is niet zo heel moeilijk. Voetbal is namelijk op elk niveau hetzelfde. En dus ken je gewoon kijken hoe de intelligentste voetballer ooit het op zou lossen.

En dus wordt er voor de wedstrijd flink gepuzzeld met de opstelling (want dat moeten we natuurlijk nog steeds zelf doen). Wonder boven wonder blijkt de tactische vondst prima te werken. MZVC krijgt, zeker in het eerste deel van de 1e helft, bijna geen kansen en met plaagstootjes komen wij er steeds gevaarlijk uit. Terecht dus ook dat we na een kwartiertje spelen op een 1-0 voorsprong komen door een schitterende vrije trap van Frank en 5 minuten later zelfs op 2-0 staan door wederom een schot van afstand waar de keeper, mede door het heerlijke zonnetje dat vol in zijn bakkes schijnt, geen antwoord op heeft.

Na de 2-0 een kleine tik als MZVC dwars door onze verdediging snijd en terugkomt tot 2-1. Gelukkig laten we ons niet gek maken en gaan we gewoon op dezelfde voet verder. Een tik tegen de voet van John in de 16 van MZVC levert een terechte penalty op. Even proberen we de scheids er nog op te attenderen dat bij een penalty tegenwoordig 2 rode kaarten horen maar daar wil hij niet aan. De strafschop wordt 2x feilloos binnen geschoten door Zeljko en zo is de marge weer 2 doelpunten. Vlak voor de rust een kleine tegenvaller als MZVC de 3-2 maakt. Even niet opletten en het is raak, zorgen dus dat we geconcentreerd blijven verdedigen is het devies in de 2e helft. Na de thee veranderd het beeld wel iets. MZVC gaat vol op de aanval proberen om de aansluiting te maken en wij komen er niet zo makkelijk meer uit. Het resulteert in 45 minuten lang knokken waarin we al snel een tegengoal te verwerken krijgen maar daarna 35 minuten lang stand houden zonder eigenlijk echte grote kansen weg te geven. Complimenten dus aan heel het team: aan de aanvallers (de een balvast en de anderen zichzelf opofferend op het middenveld), de middenvelders die consequent bij hun man bleven, de verdedigers die gedisciplineerd de boel dicht hielden en de keeper die…uhh…nou ja, eigenlijk gewoon zijn werk deed 😉. En natuurlijk dank aan John en Noot dit met ons mee wilden doen vandaag!

Zaterdag 2 November 2019

Serooskerke 5 – GPC Vlissingen 5   3-1

Na de afgang van vorige week zijn we best wel weer toe aan een overwinning. Normaal gesproken herken je wel wat spelers van de tegenstander uit vorige seizoenen. Dit jaar lijkt het er wel op dat tegenstanders volledig nieuwe ploegen hebben geformeerd om tegen ons aan te treden. Ook nu dus weer een zeer jeugdig team tegenover ons die bijna allemaal een stukje sneller en behendiger zijn en wat meer loopvermogen hebben. Maar goed, met werklust moet je een eind kunnen komen en dus proberen we compact te spelen en vooral verdedigend niet al te veel weg te geven. Dit betekent echter wel dat onze spitsen op een eilandje staan en er van aansluiting weinig sprake is. Met redelijk goed verdedigend spel en af en toe kleine overtredingen (waar de scheids soms wel heel erg makkelijk voor fluit) weten we een tegentreffer vrij lang te voorkomen. Na een minuut of 25 is het dan toch Seroos dat op voorsprong komt. Dat brengt ons ertoe om toch maar eens te gaan proberen aanvallend ook maar iets uit te gaan richten. En ja, dan worden de ruimtes natuurlijk nog groter en wordt het voor de tegenstander veel makkelijker voetballen. En dus komt er nog een 2e treffer bij voor Seroos en gaan we met een 2-0 achterstand de kleedkamer in. Weinig wissels deze keer en met windje tegen zullen we het wel lastig krijgen. Het gekke is dat we in de 2e helft eigenlijk beter voetballen dan in de 1e helft. Lange ballen hebben weinig zin en dus proberen we het ook meerdere malen over de grond en soms gaat dat nog redelijk goed ook. Doordat Seroos de nodige kansen mist blijft de achterstand overbrugbaar. Zeker als Ricardo het op zijn heupen krijgt, plots in de 16 van Seroos opduikt en daar nog een penalty weet uit te halen ook. Die wordt feilloos benut door Roy en is het nog ff spannend. Dicht bij een gelijkmaker komen we echter niet en in de slotfase wordt het helaas nog 3-1 ook. Op veler verzoek dan nog ff de gemiddelde leeftijd van ons elftal vandaag: 34,3 jaar….(en dan deden Jack, Ruud, Rene en Martin nog niet eens mee)…

Zaterdag 26 Oktober 2019

GPC Vlissingen 5 – Terneuzense Boys 5   2-8

Hier kunnen we heel erg kort over zijn…dit was by far de slechtste wedstrijd van de afgelopen 10 Jaar GPC 5…
Met alle hoogtepunten niet binnen maar buiten de lijnen. Veel komt het namelijk niet voor dat iemand op zijn 60e nog voetbald (Sjaak Swart natuurlijk niet meegerekend). Bij deze dus onze blijk van waardering:

Zaterdag 12 Oktober 2019

Arnemuiden 4 – GPC Vlissingen 5   8-5

Vandaag hebben we het genoegen om aan te mogen treden tegen jong Arnemuiden dat, gezien de leeftijd en conditie, minimaal een klas hoger uit zou moeten komen. Al snel is duidelijk dat dit een lastig wedstrijdje gaat worden. Toch duurt het zeker wel een kwartiertje voordat Erremu op een 1-0 voorsprong komt met snel daarachteraan ook de 2-0. Uiteraard raken wij ietwat geïrriteerd door de achterstand en het feit dat we het gewoon niet bij kunnen benen. En als dan ook nog bij een van onze spaarzame uitvallen de grensrechter voor de 2e keer onterecht buitenspel afvlagt gaan we natuurlijk ff verhaal halen bij de scheids. Na een lichte woordenwisseling wordt Roy voor 10 min naar de kant gestuurd en houden wij met 10 man zeer goed stand. De 10 minuten rust heeft blijkbaar wonderen verricht want bij de eerste de beste aanval daarna scoort Roy de 2-1 en niet snel daarna zelfs ook nog de 2-2. Is er dan toch iets te halen…….Met kunst en vliegwerk blijven we overeind. Doellijn technologie hebben we niet nodig want we hebben Peter:

Poncho staat ook weer zijn mannetje en dus heeft Erremu een penalty nodig om weer op voorsprong te komen. Als we in de kleedkamer zitten blijkt het 5-2 te staan. In de rust 5 wissels en vol goede moed de 2e helft in. Daarin houden we vrij lang stand en komen zelfs een paar keer dicht bij een treffer. Het is helaas Erremu dat toch weer 2x weet te scoren en de stand onoverbrugbaar maakt. Uit een corner maakt Marijn dan nog de 7-3, vlak daarna Frank de 7-4 en Roy de 7-5. De pijp is al een tijdje leeg dus verder komen we helaas niet. Eindstand 8-5, een terechte overwinning voor Arnemuiden.

Zaterdag 28 September 2019

GPC Vlissingen 5 – Nieuwdorp 4  6-0

Een historische middag op het vlissingse kunstgras vandaag want ik kan me namelijk niet herinneren dat we ooit weleens met 6-0 hebben gewonnen. Was het een verjaardagscadeautje voor Maarten en Jasper? Kwam het omdat Eric/Otto/Frans tot hoogstandjes kwam die zelfs op het veld van Old Trafford deze dagen niet meer te zien zijn of hadden we er gewoon vet veel zin in. Het verschil met vorige week was in ieder geval enorm. Om tactische redenen besloot de aanvoerder van Nieuwdorp na het winnen van de tos dat we gelijk maar van helft moesten wisselen. Nog steeds begrijp ik niet echt waarom maar goed. Met ons gezicht naar veldje 4 (waar we het eerste konden zien ploeteren) vangen we de wedstrijd aan. Gelijk is te merken dat het beter loopt dan vorige week. Met een waterdichte achterhoede (grote delen 1 op 1 spelend), een steady middenveld en een gevaarlijke voorhoede komen we tot redelijk wat aanvallen. Toch hebben een klein beetje hulp nodig om tot de eerste treffer te komen. Een strakke corner van de rechterkant wordt door een verdediger (die waarschijnlijk weinig vertrouwen in zijn keeper heeft) weggeslagen met zijn hand. Een vriendelijk “wa doe jie noe” – “khe heen idee” volgt alsmede ook de terechte strafschop die feilloos door Roy wordt binnen geschoten. Maarten wilde eerst nog voorstellen dat de jarige de penalty mocht nemen maar was een beetje bang dat Jasper er dan met de eer vandoor zou gaan…De 2e goal is eigenlijk best simpel. Lange bal van achteruit, Roy in de diepte en een simpele schuiver in de verre hoek. Onze beide centrumverdedigers hebben blijkbaar zin in een bakje thee want beiden liggen opeens op het kunstgras met blessures. En dus volgen er nog voor de rust 2 wissels. Het kan trouwens geen toeval zijn dat Maarten er in de 40e minuut uitgaat, hopelijk houd hij het volgend jaar 41 minuten vol…
Dan vlug over naar de hoogtepunten van de 2e helft. Want buiten de 4 treffers van Roy, Jasper, Marijn en Frank gebeurt er genoeg. Als eerste natuurlijk het buitengewone optreden van Eric/Otto/Frans die opeens Braziliaanse roots blijkt te hebben. Met open mond staan we te kijken hoe hij eerst een tegenstander poort (gewoon omdat hij dat had afgesproken), een paar minuten later een onmogelijke hoge bal in een keer dood legt op zijn voet (waarna hij geen idee heeft waar de bal gebleven is, die blijkt gewoon netjes voor hem te liggen) en er daarna ook nog een solo uit gooit waar Ronaldinho in zijn beste dagen jaloers op zou zijn. Je zou bijna denken dat er supporters voor hem langs de kant staan…
Vervolgens natuurlijk de enorme poeier van Arco waarbij er net geen ongeluk gebeurt op de Sloeweg maar er nu wel een schaap met een hersenschudding rondloopt en de bal ergens in Papagaaienburg is teruggevonden.


En natuurlijk niet te vergeten de prachtige assist van Ruud die met een pass over wel 3 meter Roy vrij voor de keeper zet.
Een lekkere voetbalmiddag, de stijgende lijn van de de 2e helft vorige week is voortgezet! Op naar Lebo Thuis!

Zaterdag 21 September 2019

RCS 3 – GPC Vlissingen 5 4-3

Na weken van voorbereiding is het dan eindelijk zover, de competitie gaat beginnen. RCS uit om 12:30…het kan eigenlijk niet beter. Eerst even een huishoudelijke mededeling van onze Trainers/Leiders:

Dit seizoen 3 nieuwe spelers in de selectie: Maarten (die ook gelijk de leidersrol op zich neemt), Yael (omdat we een loopwonder wel kunnen gebruiken) en Pjotr (die op de app meer verwarring schept dan duidelijkheid). Zoals jullie kunnen zien staan we allemaal te popelen om weer te beginnen.

Zonder een bal te hebben aangeraakt blaast de scheids al op zijn fluit om de wedstrijd aan te vangen. En dat dat niet verstandig is blijkt als we na 3 minuten al tegen een 1-0 achterstand aankijken. Een gevalletje FC Knudde, Jaap, Tikkie terug zullen we maar zeggen. Maar ook gedurende de 1e helft (als iedereen toch al genoeg ballen heeft beroerd) is het niveau om te huilen. Misschien is het toch een idee om eens te trainen op donderdag. RCS loopt eigenlijk vrij simpel uit naar 4-0 alvorens we vlak voor de rust iets terug kunnen doen. De eerste goede diepe bal valt over de verdediging waarna de uitkomende keeper geen antwoord heeft op de lob van Jasper. Is dan opeens het geloof terug? Nou met 7 nieuwe spelers binnen de lijnen kan het zomaar een andere wedstrijd worden. En dat blijkt ook, we zijn dreigender, komen in dichter bij de goal en we weten dat gelegenheidsspits Ruud aan 1 kans genoeg kan hebben. Dat blijkt ook bijna als er een werkelijk perfecte voorzet door Pjotr wordt afgeleverd en Ruud een kop kans krijgt van jewelste. In zijn gedachte is hij al aan het bedenken hoe hij de treffer gaat vieren. Zoals u begrijpt blijft het dus 4-1. Toch komen we terug in de wedstrijd na een mooie vrije trap van Roy die de keeper met een simpele schuiver in de linkerhoek kansloos laat. Een storm op het doel van RCS volgt en vlak voor tijd valt dan ook nog de 4-3 na een prima kopbal van Zeljko. Jammer genoeg blijft het hierbij en dus starten we met een nederlaag aan het nieuwe seizoen.