7e


5e klasse 
 


 
 
 
Naam Aantal Doelpunten
Wesley 3
Guiyon 2
Marc 2
Jasper 1
Peter 1
Marcel 1
Marc 1
Stefan 1

Zaterdag 4 Februari 2023

GPC Vlissingen 7 – Veere 3    2-0

Ik heb het even nagekeken en het was de 7e keer dit seizoen dat we de 0 wisten te houden. Een super prestatie! (dat we in de andere 6 wedstrijden zelf niet wisten te scoren laat ik voor het gemak maar even buiten beschouwing). Een solide verdediging dus met daarachter gelegenheidskeeper Marcel waar eigenlijk maar een ding over valt te vertellen. Toen Marcel 3 jaar was is namelijk de terugspeelbal regel ingevoerd. Hij heeft dus eigenlijk nooit echt bewust meegemaakt dat je een bal die een teamgenoot terugspeelt wel gewoon op mocht pakken….Jeetje wat voel ik me opeens oud zeg….pffff….
Goed, eerst maar weer even terug naar alle perikelen voor de wedstrijd. 14.30 wordt 15.00 uur, Kleedkamertje bezet dus snel omkleden. Kleedkamertje van de tegenstander bezet dus die sturen we wel naar de Irislaan. Veldje 6 is nog bezet, dan maar spelen op veldje 5 en dus de cornervlaggen ook maar van veldje 6 naar veldje 5. Vaste scheidsrechter geblesseerd dus staat “Aad zonder stem” opeens voor mijn neus en is er een grote kans om de toss nu wel eens te winnen, toss verloren. En dan kunnen we eindelijk beginnen.
Over de wedstrijd zelf valt eigenlijk niet zo heel veel te vertellen. Al snel is mij in ieder geval duidelijk dat we deze pot gewoon moeten winnen. Dat er in de 1e helft geen doelpunt voor ons valt is eigenlijk een wonder en echte kansen voor Veere zijn er eigenlijk niet echt. Thee dus met een 0-0 stand op het bord.
In de 2e helft, ondanks de ingevlogen Veerenaren (mensen uit Veere), eigenlijk eenzelfde beeld. Wij hebben nog steeds het betere van het spel en creëren ook wel wat kansen maar de bal wil er niet in. Een kwartier voor tijd dan een vrije trap in ons voordeel op een metertje op 27 van het doel. Stefan zelf is er vol van overtuigd dat de bal met een kilometertje of 60 per uur vol de kruising in gaat. Eigenlijk zijn we nog steeds op zoek naar de oorzaak waardoor de bal uiteindelijk in het doel belandt. Kwam het door het effect? de snelheid van de bal? de verraderlijke stuit? het onvoorspelbare kunstgras? of was het toch gewoon een blunder van de (tot dan toe uitstekend keepende) keeper?….filmpje vanaf minuut 03:00 komt wel in de buurt….

1-0 dus eindelijk en nog 15 minuten aan de bak om die voorsprong te verdedigen. Nadat het nog een paar keer spannend wordt voor onze goal dan gelukkig toch de bevrijdende 2-0. Uit een mooie aanval wordt Marc vrijgespeeld. In eerste instantie weet de keeper het vlammende schot van Marc nog prima te keren, bij poging 2 is hij toch echt kansloos.
Prima overwinning dus vandaag!
En bij deze speciaal voor Joris nog even de uitleg van Kantelen: https://sportloaded.nl/voetbal/wat-is-kantelen/

 

Zaterdag 21 Januari 2023

GPC Vlissingen 7 – Serooskerke 5     2-2

Jaja, ik weet dat er alleen de stukje zou komen als we zouden winnen…..maar ja, dat werden er wel erg weinig dus op verzoek van “een doelpuntenmaker” dan ook maar stukjes bij een gelijkspel.
Goed, in chronologische volgorde dan maar. (Eric: dat betekend dat ik probeer om alles in de juiste volgorde (qua tijd) weer te geven. Oh en ik zag net ook hydrateren in de app staan, dat is gewoon simpel gezegd: vee zuup’n).
We hebben een grote selectie vandaag, als ik goed geteld heb wel 17 man. Daarbij de terugkeer van Niels na een langdurige blessure, de terugkeer van Marcel na lange afwezigheid en nieuwkomer Joris die dit keer wonder boven wonder al zijn spullen bij had.
Voor onze leider was het dus ook flink puzzelen om een juiste opstelling te maken en iedereen daarbij ook tevreden te houden. Want een 2e Daley Blind willen wij natuurlijk niet in ons team hebben.
Na een stevige warming up vanwege de kou is het dan eindelijk tijd om te beginnen. Traditioneel wordt de tos verloren en dus staat gelegenheidskeeper Yael de eerste 45 minuten vol in de zon te turen.

Als de wedstrijd een tijdje aan de gang is blijkt dat beide teams goed aan elkaar gewaagd zijn. Na wat speldenprikjes over en weer is het na 20 minuten spelen Seroos dat op voorsprong komt maar dat had gezien de kansen net zo goed andersom kunnen zijn. Hoewel de loopacties en voorzetten goed zijn missen we op dit moment een echt killer voor de goal helaas. En dus denkt onze laatste man Peter, ik ga maar even voordoen hoe het wel moet. Waarom hij zover van voren was weet eigenlijk niemand meer (waarschijnlijk een corner ofzo) maar na een briljante assist van Chris (de balafdruk staat nog steeds op z’n bovenbeen) werkt Peter subliem af en gaan de herinneringen terug naar Marco van Basten in de EK finale. (Goed zo Peter? Dat tikkie stuur ik straks nog wel 😊). En dus gaan we met een voldaan gevoel de rust in met een 1-1 stand op het bord. Gebeurde er dan verder niks in de eerste helft….uhh…jawel hoor: een paar super reddingen van Yael, die een uitstekende keeper blijkt te zijn. Een bal die nog maar net van de lijn gehaald wordt. “het hakje van Otto” die daar donderdag op trainen nog verder aan gaat werken, een schitterend balletje achter het standbeen van Frans en een vlammend schot van Eric. En ook nog het uitvallen van Wesley, gelukkig blijkt de blessure mee te vallen begrijp ik uit de kroeg.
Na de nodige wissels in de rust waarbij de thee meer op cola leek kunnen we beginnen aan de 2e helft. En ook nu weer een gelijk opgaande wedstrijd. Al snel komen we op voorsprong na een werkelijk schitterende aanval. De bal wordt door Frank, met rechts notabene, uit de drukte naar de rechterkant gespeeld waar Jack vogeltje vrij een “voorzet op maat” naar Marcel geeft die, ook met rechts, de bal met een mooie boog over de keeper weet te krijgen. En dan is het dus nog een minuutje of 35 bikkelen om de voorsprong vast te houden. Een tijdje gaat dat goed maar met nog 20 minuten op de klok is het toch Seroos dat de gelijkmaker op het bord weet te krijgen. Beide ploegen zetten dan alles op alles om de overwinning nog binnen te slepen maar de 2-2 stand verdwijnt niet meer van het scorebord. Ook de rushes van Tim op links en de pirouetten van Niek op rechts mogen niet baten. Een uitstekende wedstrijd van onze kant met veel geleverde arbeid door iedereen en bij vlagen nog goed voetbal ook! En het belangrijkste: We hadden er lol in!
Na afloop stormt er zelfs nog een of andere onbekende het veld in om selfies met ons te maken…

Om mee te nemen naar de volgende wedstrijd: na afloop in de kantine wordt de opstelling nog even besproken en blijkt dat Tim eigenlijk een hele goed rechtsback schijnt te zijn, Joep eigenlijk altijd in de spits speelde en Niek per ongeluk wel op zijn natuurlijke positie stond.

Zaterdag 29 Oktober 2022

Arnemuiden 5 – GPC Vlissingen 7    1-6

Nu zullen jullie wel denken, alleen een verslagje als we winnen zeker?…Wat een briljant idee zeg!…
Allereerst nog de complimenten aan Erik, Otto en Frans voor de geniale 1e helft in de vorige wedstrijd! Ik spreek namens heel de ploeg als ik zeg: Hou dit vast eej! Dan nu de wedstrijd tegen Erremu 5.
21 graden eind oktober, heerlijk weer en toch regent het keihard…whahaha…inderdaad, kansen ja. Het strijdplan vooraf is duidelijk: Veel Plezier! En dat komt er dan ook, de ene aanval is nog verrassender dan de andere, vooral voor onszelf. De 0-1 is dan ook zeer terecht, even lijkt het nog mis te gaan maar Guiyon weet wel raad met het buitenkansje. Dat gelegenheidskeeper Maarten niet lang daarna de bal langs zich voelt suizen is een kleine tegenvaller maar brengt ons zeker niet uit ons spel. Een wonderschoon afstandsschot, van Wesley, dat vol in de kruising vliegt zet ons op terecht voorsprong en niet veel later is het weer Wesley die met het hoofd de 1-3 knap tegendraads binnen knikt. Is Arnemuiden dan helemaal niet gevaarlijk…uhhh…ja, wel een beetje maar de verdediging en de man met het omgekeerde shirt houden het doel knap schoon. Een behoorlijke aderlating is het wegvallen van Nicky met een ogenschijnlijk zware knieblessure, uiteraard hopen we op een positieve diagnose en een spoedig herstel!. Gelukkig staat Yael lekker dichtbij  te horen dat hij de plaats van Nicky moet overnemen.
Ook na het hervatten van het spel blijven de kansen komen en is het Jasper die knap de 1-4 onder de keeper doorschuift en vlak daarna is het zelfs Marc die op snelheid de verdediging klopt en de ruststand van 1-5 op het bord zet. De 2e helft is eigenlijk alleen maar een formaliteit. We spelen iets minder dan de 1e helft maar dat geldt gelukkig ook voor Erremu. Gebeurd er dan helemaal niks? Oh jazeker wel, halverwege heeft Maarten nog een briljante redding op een bijna 100% goal en Wesley scoort zelfs zijn 3e goal van de dag en mag dus in gedachte de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Zaterdag 24 September 2022

Veere 3 – GPC Vlissingen 7    7-2 (maar volgens voetbal.nl 8-3)

Zo, de eerste wedstrijd van het seizoen zit erop. Laten we het erop houden dan we nog een beetje ingespeeld moeten raken op elkaar… Vele nieuwe gezichten en dus is het een beetje zoeken nog.
In de eerste helft (3-1 achter) ging het eigenlijk helemaal niet zo slecht. We voetbalden aardig mee en als we sommige kansen benut hadden dan had het ook zomaar 3-3 kunnen staan. En Keepertje Jan hield er nog behoorlijk wat ballen uit ook. (Dat hij in de tweede helft 10 meter naast zijn goal stond te keepen zijn we al lang weer vergeten).
In de tweede helft wordt het al snel 3-2 door een schijnbaar verwoestende uithaal van Guiyon die vol in de kruising vliegt en dus op naar de gelijkmaker. Die komt er helaas niet en als Veere dan wel een aantal keer gemakkelijk scoort raakt de fut uit het elftal en lijkt het eigenlijk nergens meer op.
Komende zaterdag staat de volgende pot al weer op het programma thuis tegen ’s Heer Arendskerke. Gezien de ranglijst moeten we die kunnen pakken!