7e


5e klasse A
Bovenste rij:


 
 
 
Naam Aantal Doelpunten
Eduard 6
Mitchel 3
Jimmy 3
Jack 2
Frank 2
Pjotr 1
Joey 1
Regilio 1

Zaterdag 2 Oktober 2021
GPC Vlissingen 7 – Walcheren 5   6-17

Zaterdag 09 Oktober 2021

Serooskerke 5 – GPC Vlissingen 7 3-3

In tegenstelling tot vorige week treffen we vandaag een tegenstander die redelijk gelijkwaardig is aan ons. Een mix van oud, jong, wat betere voetballers en wat mindere voetballers. Precies zoals het in mijn ogen hoort in de 5e klasse. Ook vandaag was het weer flink puzzelen met spelers maar we zijn er in geslaagd om er genoeg op de been te brengen met dank aan de JO-19, het zondagteam en het 2e elftal. Uiteraard is het in het begin even wennen aan elkaar maar al vrij snel komen we redelijk in ons spel. We staan dan al wel met 2-0 achter…. de 2e goal van Seroos is trouwens een beauty, van een metertje of 25 zoeft de bal in een streep de kruising in en laat zelfs gelegenheidskeeper Chris kansloos. Na de 2-0 pakken we het goed op en zorgt een JO-19 combinatie ervoor dat we de aansluiting vinden. Onze met afstand jongste speler op het veld Zivan (rechtshalf) geeft een schitterende pass op zijn ploegmakker Mitchel (linkshalf) die hem bijna alleen voor de keeper zet. Zonder twijfel verdwijnt de bal in de linkerhoek. Niet veel later een bijna identieke situatie, weer enorm veel vrijheid voor Mitchel, deze keer de steekpass van Frank en ook nu een simpele afwerking in de linkerhoek. We gaan dus rusten met een 2-2 stand en kunnen zelfs 3x wisselen met dank aan Maarten die de 2e helft nog op komt draven en Robin en Jordy die vanuit Veere zijn doorgekomen naar ons. Al vrij snel in de 2e helft komen we op een 2-3 voorsprong, en ja…het zal geen verassing meer zijn maar weer is het Mitchel die de goal weet te maken. Deze keer met wat meer verdedigers in de buurt maar een mooie passeeractie en een droog schot laten ook nu de keeper kansloos. Seroos laat het er niet bij zitten en zoekt veelvuldig de aanval en na een wat ongelukkige tekkel van Robin (die er naar eigen zeggen na 5 minuten al volledig doorheen zit) ligt de bal opeens op de stip…een buitenkansje en dus staat het weer gelijk. In de slotfase golft het spel nog wat op en neer met Seroos dat toch wel de beste kansen creeert maar telkens is het Chris die de schoten weet te pareren. Een verdiend gelijk spel dus van beide kanten. Het 1e punt is binnen, hopelijk volgen er snel meer….

Zaterdag 16 Oktober 2021

GPC Vlissingen 7 – Domburg/Oostkapelle 4     0-4

Over de wedstrijd kunnen we eigenlijk vrij kort zijn. Als je tegen 2 dorpen tegelijk speelt is het natuurlijk al vanaf het begin niet echt eerlijk 😉… Maar goed, ook de tegenstander speelt natuurlijk met z’n elven en ze waren gewoon beter dan ons. Terecht dus dat ze ons met 0-4 verslagen hebben. En dat ondanks de verplichte 10 minuten rust voor de verdediger vlak voor de rust na een charge op Eduard…..

Zaterdag 13 November 2021

MZVC 5 – GPC Vlissingen 7    2-4

11:00 uur aanwezig in het clubhuis…de laatste keer dat we zo vroeg aanwezig moesten zijn kan ik me niet meer heugen. En dan is het altijd even tellen wie er allemaal zijn, want bij ons team weet je het maar nooit. Voor Last-Minute afmeldingen nemen we tegenwoordig alvast maar 2 extra spelers mee. De vreemdste redenen zijn daar trouwens al bij voorbij gekomen. Tot nu toe was de gekste een kerstmarkt in oktober maar die is deze zaterdag ruim overtroffen door Zeljko die afwezig was omdat……….

Dan maar met 1 man minder naar MZVC. Om bij de kleedkamer te komen uiteraard eerst langs een Corona checkpoint alwaar we aangaven dat onze leider al in de kantine van MZVC was gecontroleerd en we toen met zijn allen door mochten lopen…??…Ernie Steward wenste ons zelfs nog veel succes ook. Tijdens de wedstrijd, op een zeer zwaar veld, blijkt al snel dat wij de betere ploeg zijn vandaag. Uiteraard moet je dat dan wel een hele wedstrijd volhouden. De instelling is in ieder geval uitstekend en na 20 minuten komen we verdiend op voorsprong door een schitterend afstandsschot van Eduard die de bal vol de kruising in jaagt. Niet veel later een vrije trap die door de keeper niet goed wordt verwerkt en de bal zo voor de voeten van de zeer alerte Jack bokst, die bedenkt zich geen moment en dus is de 0-2 een feit. Dan denk je dus met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in te gaan maar staat er toch 2-2 op het scorebord. Een “FrankdeBoertje” en een kleine inschattingsfout en de gelijke stand is daar…(later op de avond had ik een klein deja vu gevoel….)
De 2e helft dan met 2 wissels en een ongewijzigd spelbeeld. Wij zijn de aanvallende partij en spelen best aardig voetbal. MZVC komt er af en toe uit maar verder dan een poging die op de lat beland en 1 uitgespeelde kans komen ze niet. En dus is het onze beurt en is het weer Eduard die ons op voorsprong schiet, en weer is het Jack die de voorsprong verdubbeld. De eerste na een verre ingooi van Stefan, de tweede na een kluts achterin bij MZVC. In het laatste kwartier komt de winst niet meer in gevaar.
Wat mij betreft een zeer terechte uitslag en een leuke pot voetbal vandaag!

Zaterdag 20 November 2021

GPC Vlissingen 5 – ‘s Heer Arendskerke 5   0-6

Op veler verzoek dan toch maar op zoek gegaan naar louter wat positieve dingen van gisteren. Nou, daar komen ze:

  • We hadden maar liefst 16 spelers tot onze beschikking waaronder weer een aantal JO19 jongelingen. Leuk om te zien dat ze graag met ons meegaan en dat (na deze wedstrijd) ook hopelijk blijven doen.
  • Er konden gelukkig geen toeschouwers aanwezig zijn bij onze wedstrijd
  • De thee in de rust was buitengewoon lekker
  • Iemand uit ons team heeft de lotto heeft gewonnen nog voordat het balletje getrokken is
  • Ole Gunnar Solskjaer is eindelijk ontslagen
  • Erik had een fantastische panna met buitenkantje rechts (o nee dat was vorige week)
  • Een rondje geven na afloop was extreem goedkoop

Zoals jullie merken eigenlijk dus helemaal niks over de wedstrijd, het interview van onze rechtsback Sjaak zegt eigenlijk alles….

En voor de volgende wedstrijd op zaterdag 4 december, ik hoop dat heel de app vol staat met Aanwezig. Dan maken we er een leuke wedstrijd van en drinken we er na afloop gezellig met zijn allen eentje op een leuke wedstrijd.

 

Zaterdag 4 December 2021

GPC Vlissingen 7 – ZSC ’62 2    6-7

Op deze eerste zaterdag van December staat er weer een wedstrijd voor ons op het programma. Waar de spelers in de A-categorie rust krijgen van Ome Mark en Ome Hugo zijn het de bikkels in de B-Categorie die weer vol aan de bak mogen. Ook vandaag weer wat spelers te kort maar dat zijn we inmiddels wel gewend. Gelukkig ook nu weer voldoende aanvulling vanuit andere elftallen en dus staan we met maar liefst 16 man om te kleden. Dan maar snel naar de wedstrijd. Met gelegenheidskeeper Davy is de 0 bij voorbaat al kansloos maar met het superduo Jimmy en Jack voorin zijn doelpunten gegarandeerd. Tussen het verkopen van Autootjes door is Regilio best balvast en komen de kansjes vanzelf. De eerste helft gaat redelijk gelijk op maar toch zijn wij het die op een 1-0 voorsprong komen. Vanuit een vrije trap is het Frank die de keeper kansloos laat. Niet veel later staan we al weer met 1-2 achter….Dan maar weer op zoek naar de aansluiting en die komt er dan ook via een schitterende aanval. Een strakke voorzet op Jack, ff terugleggen op Regilio, doortikken naar broeder Jimmy en een afwerking zoals we die van hem gewend zijn. Vlak daarna ook gelijk de 3-2 en weer is het Jimmy die succesvol afrond. Helaas wordt het vlak voor de rust nog 3-3 door een ietwat makkelijk gegeven pingel na een handsbal van Kevin. Maar goed het is niet voor niets sinterklaas….
Na een heerlijk (wat verlaat) bakkie thee gaan we met 5 nieuwe krachten de 2e helft in. Davy verruild het keeperstenue voor een schoon wedstrijd shirt en Dennis lost hem af. Verder komen Noot, Vincent, Joey, Eduard en Stefan in de ploeg. Al vrij snel in de 2e helft opnieuw een penalty maar nu voor ons. Bij ZSC noemen ze het een goedmakertje maar hij lijkt vanaf de bank wel terecht. Jimmy maakt uiteraard geen fout en dus staan we weer eens voor. Dat duurt niet echt lang want het penaltyfestijn gaat nog verder. Nu een overtreding van ons in de 16 en dus komt ZSC weer op gelijke hoogte ook al zat Dennis er dicht bij. Al snel komen we weer op voorsprong door Regilio maar ook die duurt niet lang en voor we het weten staat het opeens 5-7. Eduard zorgt dan nog voor de 6-7 maar verder dan dat komen we niet. Op naar sinterklaasavond….hopelijk is iedereen braaf geweest en zijn we er volgende week allemaal nog……Sinterklaas zelf is in ieder geval al op weg naar huis…