7e


5e klasse
Bovenste rij: Jasper, Roy, Peter, Chris, Menno, Robbert, Ruud, Pancho, Martin, Jeroen
Onderste rij: Marcel, Jack, Erik/Otto/Frans, Marijn, Frank, Justin
Ontbrekend op de foto: Maarten, Arco, Kevin, Joeri, Nicky, Ricardo en Zeljko

Naam Aantal Doelpunten
Jasper 3
Frank 2
Roy 2
Stefan 2
Jack 1

Zaterdag 10 Oktober 2020

GPC Vlissingen 7 – WIK ’57 2     6-3

Aangezien de wedstrijd van ons 2e elftal iets uitliep en onze scheidsrechter ook daar moest fluiten start onze wedstrijd een kwartiertje later. Alle tijd dus voor een goede, stevige en serieuze warming-up af en toe onderbroken door een regenbuitje.

Met een selectie van 16 man zijn we klaar voor WIK ’57 dat zal gaan meemaken hoe het is om naast een manege en achter een Esso op ons fantastische kunstgras te mogen spelen. Als ik aan kom lopen bij de scheids en de aanvoerder van de tegen partij blijkt de tos al door ons te zijn gewonnen, das altijd lekker. Windje mee dus de eerste helft op een kunstmat die door de regen lekker glad is geworden, en dat is dus even wennen voor sommigen want dan glijd blijkbaar de bal heel hard door. De 2 ploegen blijken aardig aan elkaar gewaagd in de 1e helft waarbij toch het gevoel overheerst dat wij het betere van het spel hebben. Toch staan we bij de rust met 1-2 achter. In eerste instantie komen we terecht op 1-0 door Jasper met een briljant schot vanaf de rand van de 2 meterlijn. Daarna is het WIK dat via een toch wel mooie aanval de bal in de kruising achter gelegenheidskeeper Ryan weet te krijgen. Eigenlijk de eerste echte serieuze kans maar wel gelijk een goal. Meerdere pogingen van afstand op de wat klein uitziende keeper leveren bij elke schot alleen maar meer frustratie op dus dat blijkt niet de juiste weg om een goal te maken. En uiteraard valt de goal dan weer aan de andere kant. Uit een corner is het WIK dat op 1-2 komt waarbij de grote vraag is of de bal wel of niet over de lijn is geweest. Alhoewel….echt een vraag is het niet….toch maar even een kwisje om te kijken of de regels duidelijk zijn. U ziet hier 3 ballen, welke bal is volgens onze laatste man NIET over de doellijn als U hierin meeneemt dat U bal 1 en 2 niet mag kiezen?

Het horloge van de Rene Nijhuis is in ieder geval heel duidelijk.

En dus gaan we (nog bijna droog) de rust in met een 1-2 achterstand. 16 man, dus 5 wissels volgen en ook het weer is gewisseld want nu komt het echt met bakken uit de hemel. Vol goede moed gaan we op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar het is WIK dat de voorsprong zelfs uit weet te bouwen. Een van richting veranderd schot laat Ryan kansloos en dus kunnen we nu echt aan de bak. Nog geen 2 minuten later is al raak. Het is Roy die een bal van de zijkant dusdanig met de punt van de schoen raakt dat de keeper in de korte hoek het nakijken heeft. 2-3 dus en nu krijgen we er echt zin in. Via een afstandschot van Frank dat eindelijk eens goed valt wordt het 3-3. Dan gaat Jasper alleen op de keeper af en via een strak een-tweetje met de paal wordt het 3-4. In de echte slotfase lopen we zelfs nog uit naar 3-6 door goals van Roy en Jasper. 2 gespeeld 6 punten! Lekker hoor….

Zaterdag 20 September 2020

Dauwendaele 6 – GPC Vlissingen 7    2-4

Met maar liefst 14 topfitte spelers vandaag de eerste echte wedstrijd van het seizoen. 2 “nieuwe” talenten doen voor het eerst met ons mee vandaag. Patrick op de goal en Kevin terug van weggeweest. Als we het veld op lopen en op de helft van de tegenstander pionnen zien staan en een 16 pubers bezig zien met een wel heel erg fanatieke warming-up bekruipt ons al vlug het gevoel van O nee, niet weer he….Tijdens de wedstrijd blijkt dit echter erg mee te vallen, de meeste mogen dan wel jong zijn, ervaring moeten ze duidelijk nog opdoen. We laten ze dan ook maar lekker aan de bal en grijpen in wanneer nodig. Zelf spelen we teveel de lange bal waardoor echt voetballen er de gehele wedstrijd niet inkomt. Dat blijkt niet heel erg, 2 identieke goals van Stefan zorgen voor een 2-0 ruststand. Beide keren wordt de bal in de diepte verlengd door Jasper (de 1e voorafgegaan door een sublieme panna), en beide keren zorgt gepruts in de achterhoede van Dauwendaele ervoor dat Stefan er met zijn voet tussen kan komen en de bal simpel langs de keeper kan tikken. In de rust is Jack terug van het snoeien van de heg en komen ook Kevin en Piet het veld in. Na 10 seconden komt Piet er gelukkig al achter dat hij zijn schoenen verkeerd om heeft en het blijft dus bij 1 fout balletje…Eigenlijk houden we ook in de 2e helft de controle over de wedstrijd. Weinig kansen aan beide kanten. Dus moeten we het voor onszelf maar wat spannender maken. Vanuit het niets staat het opeens 1-2 na wat geklungel achterin. En dus worden we gelukkig weer wat scherper en zijn we ook weer wat meer naar voren gericht. Dit resulteert al heel snel in de 1-3. Na een prachtige voorzet van Stefan vanaf rechts (die gewoon snoeihard is) weet Jack hem eigenlijk nog mooier binnen te schieten. Want met buitenkant rechts zo’n bal met het grootste gemak binnen knallen getuigt van klasse. 16 pubers staan er met open mond naar te kijken. In de slotfase dan nog een handsbal van Daewendaele binnen de 16. De terechte penalty wordt werkelijk fantastisch binnen geschoten door Frank al zeg ik het zelf… Dat na afloop blijkt dat het het nog 2-4 is geworden maakt niet zo heel veel meer uit. Een prima start van de competitie!