7e


5e klasse 
 


 
 
 
Naam Aantal Doelpunten
Wesley 3
Marc 3
Niels 3
Guiyon 2
Jasper 1
Peter 1
Marcel 1
Joey 2
Stefan 1
Frank 1

Zaterdag 20 Mei 2023

GPC Vlissingen 7 – De Noormannen 3   2-0

Vandaag onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, en dus worden scheidsrechter René en Leider Peter na afloop van de wedstrijd in het zonnetje gezet vanwege alle bewezen diensten. Even was er  nog de twijfel om René al voor de wedstrijd te bedanken maar na een kleine inschatting verwachten we niet dat we veel hulp nodig zullen hebben tegen de nummer laatst (die eigenlijk niet eens wilde komen…)

Uiteraard is er vooraf weer enorm veel discussie over van alles en nog wat zoals dat erbij hoort in de kelderklasse maar nadat onze leider zijn scheenbeschermers op het juiste scheenbeen heeft geplaatst (toch makkelijk die L en R aan de binnenkant) en zijn broekje heeft omgedraaid beginnen we toch stipt op tijd op ons mooie kunstgrasveld aan de eerste helft.

Een veegpartij, flitsend voetbal, een tegenstander die op de pijnbank ligt, magnifieke acties, schitterende schoten en mooie dribbels. Allemaal voetbaltermen die niet van toepassing zijn op onze wedstrijd. De toss wordt verloren en tot mijn verbazing willen de Noormannen niet wisselen van helft.
Windje mee, uitstekend verdedigend werk, een solide keeper, en veel overgewicht zorgt ervoor dat we geen enkele kans tegen krijgen en vele aanvallen op zouden moeten kunnen zetten. Jammer genoeg wordt er te vaak gekozen voor de moeilijkste oplossing, wat op ons niveau niet altijd de beste blijkt te zijn.
En toch lijden we na 35 minuten, wat halverwege de wedstrijd is ongeveer, met een comfortabele 2-0 voorsprong. Dat had eigenlijk wel wat meer kunnen zijn maar helaas werd Jappie gehinderd door een onzichtbare tegenstander na een sublieme uittrap van de onmisbare keeper uut wesgappel.
Beide doelpunten van ons zijn om je vingers bij af te likken. De ene komt voort uit goed doorjagen en een geblokt schot van Joey wat de keeper op een of andere manier toch te machtig is. De 2e kan ik niet eens meer beschrijven maar ik geloof niet dat er een balcontact van ons aan te pas is gekomen.
Tijd voor de thee en ons geheime wapen namelijk “aanvoerder 2 en de 5 wissels”.

Eigenlijk was er tijdens de rust maar 1 persoon zeker van zijn plaats. En dat is uiteraard onze grensrechter, die mag blijven staan…jammer genoeg doet hij dat niet altijd tijdens de wedstrijd zelf…

Maar uiteraard waarderen we Jan allemaal heel erg en daarom deze ode:
Waarom de slechte grensrechter zó ontzettend belangrijk is voor het team – De Kelderklasse

Ook is er tijdens de wissels in de rust schijnbaar een kleine irritante Argentijnse vedette in het veld gekomen die denkt dat hij op volleybal zit ofzo… de handsbal is werkelijk niemand ontgaan…

De 2e helft verloopt eigenlijk een beetje hetzelfde als de 1e. We zijn veel aan de bal, vanachter zit het potdicht en we tikken af en toe lekker maar tot echt grote kansen komen we niet. De beste kansen komen nog uit 2 terechte vrije trappen die allebei helaas de juiste richting missen.

Het blijft dus bij een 2-0 overwinning die wel zeer terecht is. Nog 1 wedstrijd voor de boeg, over 2 weken tegen SVOD uit. Een 25 nul overwinning daar en we stijgen nog 1 plaatsje ! !


Zaterdag 22 April 2023

GPC Vlissingen 7 – Borssele 1   4-2

Jawel u leest het goed. Het zevende elftal van GPC Vlissingen heeft gewonnen van het eerste elftal van Borssele….en wel met 4-2. Nou moet er wel eerlijk bij vermeld worden dat Borssele maar 2 elftallen heeft maar toch, we hadden ook tegen het 2e van Borssele kunnen spelen. Dan hadden er waarschijnlijk dubbele cijfers op het scorebord terecht gekomen….
Op een werkelijk fantastisch geprepareerd kunstgrasveld, ons walhalla, en Borsseleseses nachtmerrie, blijkt dat het op een gewoon veld dus beter voetbalt…voor Borssele, schijnbaar. Want als je een bal speelt van A naar B op een gewoon veld met enorme pollen komtie wel aan en als je een bal speelt op een mooi egaal veld komtie niet aan…Johan C zou zeggen: de ene bal is de andere nie en as de ene wel an kom en de andere nie dan is de ene dus gewoon een goeie bal en de andere een niet goeie bal….
Dan de wedstrijd maar, in de eerste helft zeker een gelijk opgaande strijd waarbij beide ploegen proberen om een goal te maken en wij op een 1-0 voorsprong komen door een doelpunt van doorzetter Marc die er gelijk daarna ook af moet met een al eerder opspelende knie blessure. Dat is dan al de 2e blessure want eerder al is Peter al noodgedwongen naar de kant gegaan. Nog voor rust wordt het helaas 1-1 en dus moeten we tijdens de thee met een strijdplan komen voor de 2e helft.  Zo ook Borssele die tijdens het brengen van de thee druk bezig zijn met het bedenken van daarvan.

Die van ons is in ieder geval simpel, gewoon een keer scoren en we winnen. Dit lijkt een super plan maar moet al snel bijgesteld worden als Borssele 2-1 maakt. En dus maar vol op de aanval…voor zover mogelijk. Een aantal kansen volgen er zeker maar echt in gevaar komt Borssele niet.

En dan is er dus individuele klasse nodig….We hebben nog geprobeerd om Jack te bellen/appen/skypen/Teamsen maar schijnbaar was hij te druk met een of andere platte kar ofzo….en dus moeten we het zelf maar oplossen dacht Niels. Bijna uit stand van een metertje of 30 schiet hij paardoes (open dag op 27 mei las ik bij binnenkomst aan de bosweg) de bal zo in de verre kruising alsof het niks is. 2-2 en op naar de overwinning dus…nog geen 10 minuten later is het dezelfde Niels die een werkelijk perfecte corner trapt vanaf de linker kant. Zelf liep ik eigenlijk alleen mee de 16 in voor de afleiding want koppen zit er niet echt in maar als die bal zo perfect aankomt toch maar proberen om er iets van te maken…😊…

En als dan ook de 4-2 nog valt door een werkelijk sublieme afwerking van Joey, die volgens mij zelf nog steeds niet weet datie gescoord heeft is het nog 10 minuten bikkelen om de overwinning over streep te trekken (welke streep weet werkelijk niemand) Dat lukt uiteindelijk vrij simpel en dus is de 3e overwinning van dit seizoen een feit.

Zaterdag 25 Maart 2023
Zeelandia Middelburg 7 – GPC Vlissingen 7   4-1

Er was veel wind…..en volgens mij had Niels deze video bekeken. Net als vorige week was hij de enige doelpuntenmaker.

Zaterdag 4 Februari 2023

GPC Vlissingen 7 – Veere 3    2-0

Ik heb het even nagekeken en het was de 7e keer dit seizoen dat we de 0 wisten te houden. Een super prestatie! (dat we in de andere 6 wedstrijden zelf niet wisten te scoren laat ik voor het gemak maar even buiten beschouwing). Een solide verdediging dus met daarachter gelegenheidskeeper Marcel waar eigenlijk maar een ding over valt te vertellen. Toen Marcel 3 jaar was is namelijk de terugspeelbal regel ingevoerd. Hij heeft dus eigenlijk nooit echt bewust meegemaakt dat je een bal die een teamgenoot terugspeelt wel gewoon op mocht pakken….Jeetje wat voel ik me opeens oud zeg….pffff….
Goed, eerst maar weer even terug naar alle perikelen voor de wedstrijd. 14.30 wordt 15.00 uur, Kleedkamertje bezet dus snel omkleden. Kleedkamertje van de tegenstander bezet dus die sturen we wel naar de Irislaan. Veldje 6 is nog bezet, dan maar spelen op veldje 5 en dus de cornervlaggen ook maar van veldje 6 naar veldje 5. Vaste scheidsrechter geblesseerd dus staat “Aad zonder stem” opeens voor mijn neus en is er een grote kans om de toss nu wel eens te winnen, toss verloren. En dan kunnen we eindelijk beginnen.
Over de wedstrijd zelf valt eigenlijk niet zo heel veel te vertellen. Al snel is mij in ieder geval duidelijk dat we deze pot gewoon moeten winnen. Dat er in de 1e helft geen doelpunt voor ons valt is eigenlijk een wonder en echte kansen voor Veere zijn er eigenlijk niet echt. Thee dus met een 0-0 stand op het bord.
In de 2e helft, ondanks de ingevlogen Veerenaren (mensen uit Veere), eigenlijk eenzelfde beeld. Wij hebben nog steeds het betere van het spel en creëren ook wel wat kansen maar de bal wil er niet in. Een kwartier voor tijd dan een vrije trap in ons voordeel op een metertje op 27 van het doel. Stefan zelf is er vol van overtuigd dat de bal met een kilometertje of 60 per uur vol de kruising in gaat. Eigenlijk zijn we nog steeds op zoek naar de oorzaak waardoor de bal uiteindelijk in het doel belandt. Kwam het door het effect? de snelheid van de bal? de verraderlijke stuit? het onvoorspelbare kunstgras? of was het toch gewoon een blunder van de (tot dan toe uitstekend keepende) keeper?….filmpje vanaf minuut 03:00 komt wel in de buurt….

1-0 dus eindelijk en nog 15 minuten aan de bak om die voorsprong te verdedigen. Nadat het nog een paar keer spannend wordt voor onze goal dan gelukkig toch de bevrijdende 2-0. Uit een mooie aanval wordt Marc vrijgespeeld. In eerste instantie weet de keeper het vlammende schot van Marc nog prima te keren, bij poging 2 is hij toch echt kansloos.
Prima overwinning dus vandaag!
En bij deze speciaal voor Joris nog even de uitleg van Kantelen: https://sportloaded.nl/voetbal/wat-is-kantelen/

 

Zaterdag 21 Januari 2023

GPC Vlissingen 7 – Serooskerke 5     2-2

Jaja, ik weet dat er alleen de stukje zou komen als we zouden winnen…..maar ja, dat werden er wel erg weinig dus op verzoek van “een doelpuntenmaker” dan ook maar stukjes bij een gelijkspel.
Goed, in chronologische volgorde dan maar. (Eric: dat betekend dat ik probeer om alles in de juiste volgorde (qua tijd) weer te geven. Oh en ik zag net ook hydrateren in de app staan, dat is gewoon simpel gezegd: vee zuup’n).
We hebben een grote selectie vandaag, als ik goed geteld heb wel 17 man. Daarbij de terugkeer van Niels na een langdurige blessure, de terugkeer van Marcel na lange afwezigheid en nieuwkomer Joris die dit keer wonder boven wonder al zijn spullen bij had.
Voor onze leider was het dus ook flink puzzelen om een juiste opstelling te maken en iedereen daarbij ook tevreden te houden. Want een 2e Daley Blind willen wij natuurlijk niet in ons team hebben.
Na een stevige warming up vanwege de kou is het dan eindelijk tijd om te beginnen. Traditioneel wordt de tos verloren en dus staat gelegenheidskeeper Yael de eerste 45 minuten vol in de zon te turen.

Als de wedstrijd een tijdje aan de gang is blijkt dat beide teams goed aan elkaar gewaagd zijn. Na wat speldenprikjes over en weer is het na 20 minuten spelen Seroos dat op voorsprong komt maar dat had gezien de kansen net zo goed andersom kunnen zijn. Hoewel de loopacties en voorzetten goed zijn missen we op dit moment een echt killer voor de goal helaas. En dus denkt onze laatste man Peter, ik ga maar even voordoen hoe het wel moet. Waarom hij zover van voren was weet eigenlijk niemand meer (waarschijnlijk een corner ofzo) maar na een briljante assist van Chris (de balafdruk staat nog steeds op z’n bovenbeen) werkt Peter subliem af en gaan de herinneringen terug naar Marco van Basten in de EK finale. (Goed zo Peter? Dat tikkie stuur ik straks nog wel 😊). En dus gaan we met een voldaan gevoel de rust in met een 1-1 stand op het bord. Gebeurde er dan verder niks in de eerste helft….uhh…jawel hoor: een paar super reddingen van Yael, die een uitstekende keeper blijkt te zijn. Een bal die nog maar net van de lijn gehaald wordt. “het hakje van Otto” die daar donderdag op trainen nog verder aan gaat werken, een schitterend balletje achter het standbeen van Frans en een vlammend schot van Eric. En ook nog het uitvallen van Wesley, gelukkig blijkt de blessure mee te vallen begrijp ik uit de kroeg.
Na de nodige wissels in de rust waarbij de thee meer op cola leek kunnen we beginnen aan de 2e helft. En ook nu weer een gelijk opgaande wedstrijd. Al snel komen we op voorsprong na een werkelijk schitterende aanval. De bal wordt door Frank, met rechts notabene, uit de drukte naar de rechterkant gespeeld waar Jack vogeltje vrij een “voorzet op maat” naar Marcel geeft die, ook met rechts, de bal met een mooie boog over de keeper weet te krijgen. En dan is het dus nog een minuutje of 35 bikkelen om de voorsprong vast te houden. Een tijdje gaat dat goed maar met nog 20 minuten op de klok is het toch Seroos dat de gelijkmaker op het bord weet te krijgen. Beide ploegen zetten dan alles op alles om de overwinning nog binnen te slepen maar de 2-2 stand verdwijnt niet meer van het scorebord. Ook de rushes van Tim op links en de pirouetten van Niek op rechts mogen niet baten. Een uitstekende wedstrijd van onze kant met veel geleverde arbeid door iedereen en bij vlagen nog goed voetbal ook! En het belangrijkste: We hadden er lol in!
Na afloop stormt er zelfs nog een of andere onbekende het veld in om selfies met ons te maken…

Om mee te nemen naar de volgende wedstrijd: na afloop in de kantine wordt de opstelling nog even besproken en blijkt dat Tim eigenlijk een hele goed rechtsback schijnt te zijn, Joep eigenlijk altijd in de spits speelde en Niek per ongeluk wel op zijn natuurlijke positie stond.

Zaterdag 29 Oktober 2022

Arnemuiden 5 – GPC Vlissingen 7    1-6

Nu zullen jullie wel denken, alleen een verslagje als we winnen zeker?…Wat een briljant idee zeg!…
Allereerst nog de complimenten aan Erik, Otto en Frans voor de geniale 1e helft in de vorige wedstrijd! Ik spreek namens heel de ploeg als ik zeg: Hou dit vast eej! Dan nu de wedstrijd tegen Erremu 5.
21 graden eind oktober, heerlijk weer en toch regent het keihard…whahaha…inderdaad, kansen ja. Het strijdplan vooraf is duidelijk: Veel Plezier! En dat komt er dan ook, de ene aanval is nog verrassender dan de andere, vooral voor onszelf. De 0-1 is dan ook zeer terecht, even lijkt het nog mis te gaan maar Guiyon weet wel raad met het buitenkansje. Dat gelegenheidskeeper Maarten niet lang daarna de bal langs zich voelt suizen is een kleine tegenvaller maar brengt ons zeker niet uit ons spel. Een wonderschoon afstandsschot, van Wesley, dat vol in de kruising vliegt zet ons op terecht voorsprong en niet veel later is het weer Wesley die met het hoofd de 1-3 knap tegendraads binnen knikt. Is Arnemuiden dan helemaal niet gevaarlijk…uhhh…ja, wel een beetje maar de verdediging en de man met het omgekeerde shirt houden het doel knap schoon. Een behoorlijke aderlating is het wegvallen van Nicky met een ogenschijnlijk zware knieblessure, uiteraard hopen we op een positieve diagnose en een spoedig herstel!. Gelukkig staat Yael lekker dichtbij  te horen dat hij de plaats van Nicky moet overnemen.
Ook na het hervatten van het spel blijven de kansen komen en is het Jasper die knap de 1-4 onder de keeper doorschuift en vlak daarna is het zelfs Marc die op snelheid de verdediging klopt en de ruststand van 1-5 op het bord zet. De 2e helft is eigenlijk alleen maar een formaliteit. We spelen iets minder dan de 1e helft maar dat geldt gelukkig ook voor Erremu. Gebeurd er dan helemaal niks? Oh jazeker wel, halverwege heeft Maarten nog een briljante redding op een bijna 100% goal en Wesley scoort zelfs zijn 3e goal van de dag en mag dus in gedachte de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Zaterdag 24 September 2022

Veere 3 – GPC Vlissingen 7    7-2 (maar volgens voetbal.nl 8-3)

Zo, de eerste wedstrijd van het seizoen zit erop. Laten we het erop houden dan we nog een beetje ingespeeld moeten raken op elkaar… Vele nieuwe gezichten en dus is het een beetje zoeken nog.
In de eerste helft (3-1 achter) ging het eigenlijk helemaal niet zo slecht. We voetbalden aardig mee en als we sommige kansen benut hadden dan had het ook zomaar 3-3 kunnen staan. En Keepertje Jan hield er nog behoorlijk wat ballen uit ook. (Dat hij in de tweede helft 10 meter naast zijn goal stond te keepen zijn we al lang weer vergeten).
In de tweede helft wordt het al snel 3-2 door een schijnbaar verwoestende uithaal van Guiyon die vol in de kruising vliegt en dus op naar de gelijkmaker. Die komt er helaas niet en als Veere dan wel een aantal keer gemakkelijk scoort raakt de fut uit het elftal en lijkt het eigenlijk nergens meer op.
Komende zaterdag staat de volgende pot al weer op het programma thuis tegen ’s Heer Arendskerke. Gezien de ranglijst moeten we die kunnen pakken!