7e


5e klasse 
 


 
 
 
Naam Aantal Doelpunten
Eduard 6
Jasper 4
Stefan 4
Frank 3
Jack 3
Jimmy 3
Mitchel 3
Niels 3
Roy 2
Guiyon 2
Pjotr 1
Joey 1
Regilio 1
Chris 1
Davy 1

Zaterdag 14 Mei 2022
GPC Vlissingen 7 – WIK ’57 2    4-2

Soms loopt het niet helemaal zoals je van tevoren bedenkt.  Het was bijvoorbeeld de bedoeling dat Ruud een rode kaart zou krijgen en dat we na afloop bij de kleedkamer, als alle spelers er nog waren, de cadeaus zouden uitreiken. Maar goed, zelfs de afscheidswedstrijd van Johan Cruijff ging niet helemaal volgens plan dus we doen het er maar mee.
De middag zat in ieder geval vol spektakel. Zo had Kevin op zijn werk geregeld dat er halverwege de 2e helft een achtervolging op het fietspad te zien was, bedacht John dat hij wel langer dan 15 minuten wilde voetballen, stond er ineens een keeper op goal die dat eigenlijk helemaal niet kan,  hebben we nog nooit zoveel publiek gehad bij een van onze wedstrijden en had Ruud bijna nog gescoord ook maar tot 2x toe lukte het net niet helaas. Dat de wedstrijd 10 minuten eerder dan gebruikelijk moest stoppen had een wat mindere reden. In een actie om de aanvaller van WIK flink het leven zuur te maken breekt Joey zijn pols en moet dus naar het ziekenhuis.
En dus stopt de wedstrijd vroegtijdig met een 4-2 stand op het bord. Waren er nog opvallende momenten?…Uhhh, nou “de struikelpartij” was wel hilarisch, dat vond het publiek ook trouwens. En uiteraard was het leuk om nog eens met Ruud en Ricardo te spelen.

Als VC Vlissingenman is Ruud bij GPC al tijden een graag geziene gast. Niet voor niks is het eerste wat bij me opkomt als ik aan Ruud denk “de derde helft”.
Ruud hebben we trouwens wel eens opgesloten in de kleedkamer zonder dat we het wisten en ik kan me herinneren dat hij zelfs eens 1 keer is komen trainen….toen werden er namelijk foto’s gemaakt voor het voetbalboek van GPC.

“De derde helft”
voetballen voor de winst
en ook voor het plezier
maar voor het laatste fluitje gaat
zit Ruud al aan het bier

En Ricardo is een kind van de club waarbij ik gelijk aan “strooidienst” moet denken en aan de stank in de kleedkamer als hij weer eens smerig spul uit een potje op zijn been smeert.

“Strooidienst”
geen zorgen over een gladde weg
of zwarte bakken vol met maden
Ricardo die heeft altijd dienst
ook al is het 30 graden

Ruud en Ricardo, bedankt voor alle leuke jaren! Tot snel aan de zijlijn, in de kantine of op het terras!

En Joey, heel veel beterschap !!

Zaterdag 7 Mei 2022
WIK ’57 2 – GPC Vlissingen 7    6-1

Zaterdag 23 April 2022
ZSC ’62 -2 – GPC Vlissingen 7   5-5

De 2 verste uitwedstrijden achter elkaar zitten erop. Met veel pijn en moeite is het gelukt om 2x een elftal op de been te brengen. De oogst: 1 punt.
Tegen ZSC komen we in de eerste helft al snel op achterstand, dat lijkt een beetje ons handelsmerk te zijn want 2 weken later tegen WIK gebeurt precies hetzelfde. En waar we tegen ZSC de 1-1 weten te maken (Guiyon) lukt dat tegen WIK helaas niet. Bij beide ruststanden staat er een viertje bij de tegenstander. Maar het is nogal een verschil of er 4-0 (tegen WIK) of 4-3 (tegen ZSC, de 2 andere doelpunten zijn van Niels en wederom Guiyon) staat.
De 2e helft tegen WIK is dan ook een formaliteit. We komen nog terug tot 4-1 door een doelpunt van Niels maar daar blijft het ook bij. Op het einde van de wedstrijd weet WIK nog 2x te scoren en dus een 6-1 nederlaag.
De 2e helft tegen ZSC is een ander verhaal. In een felle wedstrijd lopen de gemoederen soms net iets te hoog op waardoor wij zelfs nog even met 10 komen te staan. Na de 4-4 van Stefan is het weer spannend maar als ZSC op 5-4 komt moeten wij wederom een achterstand goedmaken. Maar dan is er natuurlijk onze eigen Bep Kloosterboer of Jack Bakhuis (u mag zelf kiezen) die de bal na een prima voorzet tegen de touwen kopt. En zeer verdient gelijkspel.  

Zaterdag 16 April 2022
Zeelandia Middelburg 5 – GPC Vlissingen 7    1-7

Toen ik vroeger in de jeugd speelde moesten we om en om een stukje over de wedstrijd schrijven. Dat ging dan ongeveer zo:

Het was een prachtige zaterdagmiddag met een beetje wind.
We moesten pas om 15:00 uur spelen.
De scheidsrechter was te laat, hij moest eerst zijn friet nog op eten op de bank.
Hij wilde niet tossen want hij had geen muntje. Ik stelde nog voor om zijn telefoon de lucht in te gooien maar dat wilde hij niet.
De Eindstand was 1-7.
Chris stond op goal en stopte nog een penalty.
In de rust kregen we koude thee.
Stefan maakte onze enige goal.
Kevin was zijn Jack kwijt maar die lag nog op de bank. Wij waren Jack ook kwijt maar die was geblesseerd.
Na afloop kregen we bier van Stefan in de kantine want die had bardienst.
De supportersvereniging zat ons uit te lachen omdat we met 1-8 verloren hadden, dat bleek niet waar want het was maar 1-7, lekker puh.
Ruud was nog in de kantine voor de wedstrijd, na de wedstrijd niet meer.
Er stonden nieuwe parasols op het terras, die waren zo groot dat er maar 2 op pasten.
Toen ik thuis kwam kreeg ik geen euro want ik had niet gescoord.

Doei.

Zaterdag 9 April 2022
Ooskapelle / Domburg 4 – GPC Vlissingen 7   6-3

Met veel pijn en moeite hebben we weer genoeg spelers op de been weten te krijgen voor de uitwedstrijd tegen Oostkapelle / Domburg 4. 1 aanvulling van ons 6e elftal en 2 talenten van de JO19 en we kunnen met een gerust hart op pad. Maar dan is natuurlijk de vraag: Moeten we nu naar Oostkapelle of Domburg? Die vraag is snel beantwoord want Domburg blijkt op deze dag het 90 jarig bestaan te vieren dus dat is de place to be. Toch blijkt het nog best lastig om er te komen als ook maar enige topografische kennis ontbreekt. Zie hier de mogelijke routes waarbij de blauwe het meest logische is:

En zie hier de route van Peter:

Op het hoofdveld van Domburg mogen we aantreden tegen een team waarvan we thuis met 0-4 hebben verloren. In mijn herinnering een aardig voetballend team waartegen we geen kans hebben gehad. Op deze zonnige zaterdag blijkt dat we deze keer geen zin hebben om kansloos te verliezen en wordt er zowaar zeer aardig gevoetbald. Eigenlijk heb ik wel het gevoel dat we de hele wedstrijd best aardig mee doen en het overgrote deel zelfs het beste van het spel hebben. De 3-1 achterstand met de rust is dan ook zeker niet verdiend maar hij staat wel op het bord.
Eerst is er Dave die de eerste penalty van de middag weet te keren, maar 2 minuten later ligt hij toch in het netje. Een prima reactie van ons betekend niet veel later de 1-1 van Niels. Via 2 snelle aanvallen over onze rechterkant komt de tegenstander helaas toch op dikke voorsprong. 3 tegengoals die eigenlijk niet nodig zijn….maar ze liggen wel binnen.
In de rust de gebruikelijke wissels en dus op jacht naar de aansluiting. En die komt er nog ook, na 15 minuten in de 2e helft de 2e pingel van de wedstrijd en deze keer voor ons. Feilloos wordt deze benut door Jasper. Echt lang is het niet spannend want als snel staat het weer 4-2 en als Ooskapelle/Domburg dan ook nog de 2e penalty in hun voordeel krijgt is het alweer 5-2. We geven niet op en door weer een doelpunt van Inzagi uhhh…Jasper…is het opeens 5-3. Het slotstuk is weer voor Ooskapelle/Domburg en dus is de eindstand 6-3.
Het was nog lang onrustig in de kantine van het 90 jarige Domburg! Alle 9 aanwezige gingen volledig uit hun dak!

Zaterdag 2 April 2022
GPC Vlissingen 7 – De Meeuwen 4    1-1

Wat gek is het toch als je binnen 4 weken 2x tegen dezelfde tegenstander speelt en je dan maar 4 spelers herkent van de vorige  wedstrijd. De vorige keer gingen we met een 3-0 nederlaag naar huis dus dat kan het alleen maar beter worden. Uiteraard wordt de tos weer verloren maar tot onze grote verassing willen de Meeuwen draaien en de 1e helft tegen de wind in spelen. Dat maakt blijkbaar tegen ons niet heel veel uit want de ruststand is 0-1. Een eerste helft waarin beide ploegen niet echt voor elkaar onder doen (en dat geldt eigenlijk wel voor de hele wedstrijd). Verschillende gemiste kansen aan beide kanten, (te)veel schoten met de wind in de rug die niet echt de juiste richting hebben (de dozen zijn inmiddels van mijn schoenen af), een super GoGo Gadget Arms redding
en dus 1 doelpunt voor de Meeuwen. Een lekker bakkie koffie in de rust moet dan maar wonderen doen. Tegen de wind in de 2e helft en dus proberen om de bal zo laag mogelijk te houden. En dat lukt eigenlijk vrij aardig. Voetballend gezien gaat het dus goed en ook fysiek wordt er nu een aardig strijd geleverd. Dat vertaald zich in een vrij stevige overtreding van onze kant en dus terecht dat we even 10 minuten met een mannetje minder verder moeten. Als dan ook Maarten nog geblesseerd uitvalt is het weer even terug naar de tekentafel om weer een juiste veldbezetting te kunnen krijgen. Gelukkig staan we al vrij snel weer met 11 man en dus gaan we op zoek naar de gelijkmaker. Die denken we te gaan maken uit een strafschop na een overtreding op Stefan (de Meeuwen vindt dit trouwens zeer onterecht maar uitleg van de scheidsrechter na afloop levert op dat niet de schouderduw maar een overtreding met het been de reden van de strafschop is) maar het blijkt dat de ene Servische penalty specialist de andere niet is.

En dus nog steeds 0-1 met nog een paar minuten op de klok. Toevallig hoor ik net tijdens de ronde van Vlaanderen dat de Bikkels van de mannen worden gescheiden. Nou dat was dus letterlijk het geval tijdens onze wedstrijd toen Bikkel van de tegenstander de bal nog ff dacht weg te trappen en dus de 2e speler is die even 10 minuten naar de kant mag. Vol in de aanval dus de laatste minuten en dat loont ook nog. Uit een rommelige situatie is het Chris die met een droog schot in de hoek de 1-1 binnen schiet. In een tumultueuze slotfase van deze wedstrijd, met nog maar eens 10 minuten voor een speler van de Meeuwen die Stefan onderuit schopt, wordt er niet meer gescoord.

Zaterdag 05 Maart 2022
De Meeuwen 4 – GPC Vlissingen 7   3-0

Helaas geen goed resultaat vandaag. Maar hoe kan het ook anders, De Meeuwen deden er werkelijk alles aan om ons vanaf het begin af aan uit onze concentratie te halen. Een goed georganiseerder profclub is er niks bij.
Om te beginnen….regel 1 als je moet voetballen bij De Meeuwen is…..jawel helemaal goed…Het Waait ALTIJD….maar nee hoor, niet vandaag…windstil (en daar gaat een week training in de GPC Vlissingen 7 windtunnel….)
Dan de altijd goed werkende welkoms methode….Kleedkamertje 5, oh is die op slot…ik ga ff de sleutel halen…Huh, past die niet, waarom hebben ze van deze deur het slot veranderd? Ga dan maar in nummertje 7 zitten…Huh, mag dat niet…moeten we dan toch terug naar nummertje 5…OK, maar is die deur dan open nu…Nee? Dan maar vragen aan de sleutel man, die natuurlijk net die sleutel niet aan zijn bosje heeft hangen. Gelukkig is er dan toch eindelijk vanuit de krochten van het sportpark een sleutel opgedoken en kunnen we om gaan kleden.
Als we dan eindelijk na 20 minuten zeer intensieve warming up klaar zijn voor de wedstrijd gaan De Meeuwen nog ff op het gemak naar binnen. Nog nooit voorgekomen in de 5e klasse maar goed. Waarschijnlijk op tv gezien bij de bekerwedstrijd AZ – Ajax van de week.. Pas na 5 minuten (van meditatie ofzo) komen ze naar buiten om eindelijk te beginnen.
Dan de tos die uiteraard weer werd verloren, wilt u Geel of Blauw….nou doe maar Blauw….OK, dan gooi ik de munt in 1 rechte lijn naar boven, vang hem op en als het blauw is draai ik hem om….en dus heeft De Meeuwen de keuze en moeten we nog van helft wisselen ook, IN DE 5e KLASSE, op een veld ZONDER WIND, ZONDER HARDE KERN ACHTER EEN VAN DE DOELEN. Schijnbaar spelen ze dus liever de 1e helft richting de parkeerplaats…
En dan last but not least. De sleutel van de kleedkamer blijkt niet de enige sleutel die zoek is. Ik verdenk De Meeuwen ervan dat ze de sleutel van Zeljko zijn motor verstopt hebben in de portemonnee van Maarten, dat kan gewoon niet anders.
O ja, de wedstrijd….geen eer aan te behalen. Te weinig stootkracht voorin (hoewel Zeljko het best aardig deed tegenover 4 man). Teveel ruimte op het middenveld en daardoor ook steeds doorkomende spelers die het de verdediging lastig maakten.
En respect voor onze grootste supporter Ruud die helemaal vanuit Vlissingen op de Fiets was komen aanwaaien met een enorme traktatie in zijn rugzak!

Zaterdag 19 Februari 2022
‘s Heer Arendskerke 3 – GPC Vlissingen 7   3-2

Tussen de stormen Eunice en Franklin in moest er door de talenten van ons elftal gewoon gevoetbald worden. En wel de uitwedstrijd tegen het jeugdige 3e elftal van ’s Heer Arendskerke. De thuiswedstrijd aan de bosweg werd met 0-6 verloren dus er stond ons een pittige middag te wachten. Een kleine verassing bij aankomst op het sportpark want het hoofdveld was opeens voorzien van een kunstgras mat die tijdens de wedstrijd best wel glad bleek te zijn. Maar blijkbaar deerde ons dat niet echt want eigenlijk werd er wel een prima wedstrijd op die mat gelegd. Een wedstrijd die op en neer ging en ons zeker in de eerste helft een handvol prima kansen opleverde. Dat er daar geen eentje van inging is natuurlijk jammer maar volgens mij waren we het er allemaal wel over eens dat we een puike start van de wedstrijd hadden. Dat we dan met 1-0 achter de rust in moeten is dan best wel zuur. En als dan vlak na de rust ook gelijk de 2-0 valt zou je denken dat de kopjes gaan hangen maar niets was minder waar. Terecht dus ook dat Roy de 2-1 weet te scoren na een werkelijk verwoestend schot op goal. Ik denk dat de keeper nog steeds niet weet wat hem overkwam. Veel te snel valt dan de 3-1 maar met nog 20 minuten op de klok valt er nog steeds wat te halen. Aanval na aanval volgt en nadat de 3-2 is gemaakt door Stefan na een prima voorzet van Joris die uitmuntend bediend werd door Niek is het nog zeker 7,5 minuut super spannend. Achteraf is het natuurlijk zuur dat we net verliezen na zo’n prima wedstrijd maar toch overheerst bij mij het gevoel dat we een leuke / lekkere pot voetbal hebben gespeeld. Bij deze nog een verzoekje voor de komende wedstrijd: graag een extra boxershort en handdoek meenemen voor het geval dat iemand die vergeten is! Dank u!

Zaterdag 12 Februari 2022
GPC Vlissingen 7 – Serooskerke 5  3-2

Nu zullen jullie wel denken, komt er alleen maar een stukje als we gewonnen hebben…nou dat is eigenlijk best wel een briljant idee…
Met Serooskerke treffen we vandaag een tegenstander die een beetje hetzelfde is opgebouwd als ons eigen team. Dat blijkt ook wel in beide uitslagen want tijdens de uitwedstrijd werd het 3-3. Een leuke wedstrijd dus vandaag waarbij wij eigenlijk al vanaf het begin de bovenliggende partij zijn. Een goede eerste helft is het gevolg met af en toe best leuke combinaties. Terecht dus ook dat we met 2-0 de rust in gaan door een prima goal van Jack op aangeven van Bjorn en een doelpunt van Stefan.
In de rust een ietwat donker bakje thee en 4 wissels. De tweede helft gaat super van start met al snel de 3-0 gemaakt door Roy. Daarna gaat het wat meer gelijk op en valt een mooie 3-1 met nog 25 minuten op de klok. Seroos gaat dus op jacht naar de aansluiting maar die komt, mede door goed verdedigingswerk achterin veel te laat. 20 seconde voor het eindsignaal valt de 3-2 en gelijk na de aftrap wordt er afgefloten. Een prima overwinning dus vandaag en dus was het na de wedstrijd nog lang onrustig in het clubhuis. 

Zaterdag 5 Februari 2022
Walcheren 5 – GPC Vlissingen 7   13-1

Zaterdag 28 Januari 2022
GPC Vlissingen 7 – Zeelandia Middelburg 5     5-1

Het koste weer veel moeite maar toch zijn er weer genoeg spelers gevonden om een elftal mee te formeren. Met dank aan onze leider die de hete adem van Jack in de nek voelt.
En wat is het dan toch leuk dat er weer en team staat dat nog nooit met elkaar heeft gespeeld maar gewoon zin heeft om weer te voetballen na al die ellende met corona. Zelfs onze oude en iets te dikke keeper had er enorm veel zin in.En bij deze gelijk ook de complimenten aan onze tegenstander Zeelandia Middelburg, een zeer jong vrienden team dat gewoon plezier heeft om met elkaar een balletje te trappen.
De wedstrijd dan in samenvatting. Met de wind schuin tegen blijkt het best wel lastig ballen. Toch weten we ons er steeds goed onderuit te voetballen en komen we terecht op voorsprong door een prima goal van Stefan. Aan beide kanten blijkt het erg lastig te zijn om de bal in ieder geval tussen de palen en onder de lat te krijgen. Vele pogingen sneuvelen en 1 bal wordt zelfs helemaal niet meer terug gevonden. Na wat kansjes over en weer dan toch eindelijk de 2-0 en dus met een comfortabele voorsprong de rust in. Vlak na de rust een kleine tegenvaller als de bal al vrij snel bij ons in het doel ligt. Even denken ze bij de tegenstander dat er wat te halen valt maar dat blijkt niet het geval want het laatste kwart van de wedstrijd wordt door ons gebruikt om de voorsprong alleen maar uit te breiden. Door 2 doelpunten van Jasper en eentje van Davy komt de eindstand op 5-1 te staan. Een leuke sportieve pot voetbal.
Op naar volgende week!. 😊 AANWEZIG 😉

Zaterdag 4 December 2021
GPC Vlissingen 7 – ZSC ’62 2    6-7

Op deze eerste zaterdag van December staat er weer een wedstrijd voor ons op het programma. Waar de spelers in de A-categorie rust krijgen van Ome Mark en Ome Hugo zijn het de bikkels in de B-Categorie die weer vol aan de bak mogen. Ook vandaag weer wat spelers te kort maar dat zijn we inmiddels wel gewend. Gelukkig ook nu weer voldoende aanvulling vanuit andere elftallen en dus staan we met maar liefst 16 man om te kleden. Dan maar snel naar de wedstrijd. Met gelegenheidskeeper Davy is de 0 bij voorbaat al kansloos maar met het superduo Jimmy en Jack voorin zijn doelpunten gegarandeerd. Tussen het verkopen van Autootjes door is Regilio best balvast en komen de kansjes vanzelf. De eerste helft gaat redelijk gelijk op maar toch zijn wij het die op een 1-0 voorsprong komen. Vanuit een vrije trap is het Frank die de keeper kansloos laat. Niet veel later staan we al weer met 1-2 achter….Dan maar weer op zoek naar de aansluiting en die komt er dan ook via een schitterende aanval. Een strakke voorzet op Jack, ff terugleggen op Regilio, doortikken naar broeder Jimmy en een afwerking zoals we die van hem gewend zijn. Vlak daarna ook gelijk de 3-2 en weer is het Jimmy die succesvol afrond. Helaas wordt het vlak voor de rust nog 3-3 door een ietwat makkelijk gegeven pingel na een handsbal van Kevin. Maar goed het is niet voor niets sinterklaas….
Na een heerlijk (wat verlaat) bakkie thee gaan we met 5 nieuwe krachten de 2e helft in. Davy verruild het keeperstenue voor een schoon wedstrijd shirt en Dennis lost hem af. Verder komen Noot, Vincent, Joey, Eduard en Stefan in de ploeg. Al vrij snel in de 2e helft opnieuw een penalty maar nu voor ons. Bij ZSC noemen ze het een goedmakertje maar hij lijkt vanaf de bank wel terecht. Jimmy maakt uiteraard geen fout en dus staan we weer eens voor. Dat duurt niet echt lang want het penaltyfestijn gaat nog verder. Nu een overtreding van ons in de 16 en dus komt ZSC weer op gelijke hoogte ook al zat Dennis er dicht bij. Al snel komen we weer op voorsprong door Regilio maar ook die duurt niet lang en voor we het weten staat het opeens 5-7. Eduard zorgt dan nog voor de 6-7 maar verder dan dat komen we niet. Op naar sinterklaasavond….hopelijk is iedereen braaf geweest en zijn we er volgende week allemaal nog……Sinterklaas zelf is in ieder geval al op weg naar huis…

Zaterdag 20 November 2021
GPC Vlissingen 5 – ‘s Heer Arendskerke 5   0-6

Op veler verzoek dan toch maar op zoek gegaan naar louter wat positieve dingen van gisteren. Nou, daar komen ze:

  • We hadden maar liefst 16 spelers tot onze beschikking waaronder weer een aantal JO19 jongelingen. Leuk om te zien dat ze graag met ons meegaan en dat (na deze wedstrijd) ook hopelijk blijven doen.
  • Er konden gelukkig geen toeschouwers aanwezig zijn bij onze wedstrijd
  • De thee in de rust was buitengewoon lekker
  • Iemand uit ons team heeft de lotto heeft gewonnen nog voordat het balletje getrokken is
  • Ole Gunnar Solskjaer is eindelijk ontslagen
  • Erik had een fantastische panna met buitenkantje rechts (o nee dat was vorige week)
  • Een rondje geven na afloop was extreem goedkoop

Zoals jullie merken eigenlijk dus helemaal niks over de wedstrijd, het interview van onze rechtsback Sjaak zegt eigenlijk alles….

En voor de volgende wedstrijd op zaterdag 4 december, ik hoop dat heel de app vol staat met Aanwezig. Dan maken we er een leuke wedstrijd van en drinken we er na afloop gezellig met zijn allen eentje op een leuke wedstrijd.

Zaterdag 13 November 2021
MZVC 5 – GPC Vlissingen 7    2-4

11:00 uur aanwezig in het clubhuis…de laatste keer dat we zo vroeg aanwezig moesten zijn kan ik me niet meer heugen. En dan is het altijd even tellen wie er allemaal zijn, want bij ons team weet je het maar nooit. Voor Last-Minute afmeldingen nemen we tegenwoordig alvast maar 2 extra spelers mee. De vreemdste redenen zijn daar trouwens al bij voorbij gekomen. Tot nu toe was de gekste een kerstmarkt in oktober maar die is deze zaterdag ruim overtroffen door Zeljko die afwezig was omdat……….

Dan maar met 1 man minder naar MZVC. Om bij de kleedkamer te komen uiteraard eerst langs een Corona checkpoint alwaar we aangaven dat onze leider al in de kantine van MZVC was gecontroleerd en we toen met zijn allen door mochten lopen…??…Ernie Steward wenste ons zelfs nog veel succes ook. Tijdens de wedstrijd, op een zeer zwaar veld, blijkt al snel dat wij de betere ploeg zijn vandaag. Uiteraard moet je dat dan wel een hele wedstrijd volhouden. De instelling is in ieder geval uitstekend en na 20 minuten komen we verdiend op voorsprong door een schitterend afstandsschot van Eduard die de bal vol de kruising in jaagt. Niet veel later een vrije trap die door de keeper niet goed wordt verwerkt en de bal zo voor de voeten van de zeer alerte Jack bokst, die bedenkt zich geen moment en dus is de 0-2 een feit. Dan denk je dus met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in te gaan maar staat er toch 2-2 op het scorebord. Een “FrankdeBoertje” en een kleine inschattingsfout en de gelijke stand is daar…(later op de avond had ik een klein deja vu gevoel….)
De 2e helft dan met 2 wissels en een ongewijzigd spelbeeld. Wij zijn de aanvallende partij en spelen best aardig voetbal. MZVC komt er af en toe uit maar verder dan een poging die op de lat beland en 1 uitgespeelde kans komen ze niet. En dus is het onze beurt en is het weer Eduard die ons op voorsprong schiet, en weer is het Jack die de voorsprong verdubbeld. De eerste na een verre ingooi van Stefan, de tweede na een kluts achterin bij MZVC. In het laatste kwartier komt de winst niet meer in gevaar.
Wat mij betreft een zeer terechte uitslag en een leuke pot voetbal vandaag!

Zaterdag 16 Oktober 2021
GPC Vlissingen 7 – Domburg/Oostkapelle 4     0-4

Over de wedstrijd kunnen we eigenlijk vrij kort zijn. Als je tegen 2 dorpen tegelijk speelt is het natuurlijk al vanaf het begin niet echt eerlijk 😉… Maar goed, ook de tegenstander speelt natuurlijk met z’n elven en ze waren gewoon beter dan ons. Terecht dus dat ze ons met 0-4 verslagen hebben. En dat ondanks de verplichte 10 minuten rust voor de verdediger vlak voor de rust na een charge op Eduard…..

Zaterdag 09 Oktober 2021
Serooskerke 5 – GPC Vlissingen 7 3-3

In tegenstelling tot vorige week treffen we vandaag een tegenstander die redelijk gelijkwaardig is aan ons. Een mix van oud, jong, wat betere voetballers en wat mindere voetballers. Precies zoals het in mijn ogen hoort in de 5e klasse. Ook vandaag was het weer flink puzzelen met spelers maar we zijn er in geslaagd om er genoeg op de been te brengen met dank aan de JO-19, het zondagteam en het 2e elftal. Uiteraard is het in het begin even wennen aan elkaar maar al vrij snel komen we redelijk in ons spel. We staan dan al wel met 2-0 achter…. de 2e goal van Seroos is trouwens een beauty, van een metertje of 25 zoeft de bal in een streep de kruising in en laat zelfs gelegenheidskeeper Chris kansloos. Na de 2-0 pakken we het goed op en zorgt een JO-19 combinatie ervoor dat we de aansluiting vinden. Onze met afstand jongste speler op het veld Zivan (rechtshalf) geeft een schitterende pass op zijn ploegmakker Mitchel (linkshalf) die hem bijna alleen voor de keeper zet. Zonder twijfel verdwijnt de bal in de linkerhoek. Niet veel later een bijna identieke situatie, weer enorm veel vrijheid voor Mitchel, deze keer de steekpass van Frank en ook nu een simpele afwerking in de linkerhoek. We gaan dus rusten met een 2-2 stand en kunnen zelfs 3x wisselen met dank aan Maarten die de 2e helft nog op komt draven en Robin en Jordy die vanuit Veere zijn doorgekomen naar ons. Al vrij snel in de 2e helft komen we op een 2-3 voorsprong, en ja…het zal geen verassing meer zijn maar weer is het Mitchel die de goal weet te maken. Deze keer met wat meer verdedigers in de buurt maar een mooie passeeractie en een droog schot laten ook nu de keeper kansloos. Seroos laat het er niet bij zitten en zoekt veelvuldig de aanval en na een wat ongelukkige tekkel van Robin (die er naar eigen zeggen na 5 minuten al volledig doorheen zit) ligt de bal opeens op de stip…een buitenkansje en dus staat het weer gelijk. In de slotfase golft het spel nog wat op en neer met Seroos dat toch wel de beste kansen creeert maar telkens is het Chris die de schoten weet te pareren. Een verdiend gelijk spel dus van beide kanten. Het 1e punt is binnen, hopelijk volgen er snel meer….

Zaterdag 2 Oktober 2021
GPC Vlissingen 7 – Walcheren 5   6-17