7e


5e klasse 
 


 
 
 
Naam Aantal Doelpunten
Wesley 3
Guiyon 2
Marc 2
Jasper 1
   

Zaterdag 29 Oktober 2022

Arnemuiden 5 – GPC Vlissingen 7    1-6

Nu zullen jullie wel denken, alleen een verslagje als we winnen zeker?…Wat een briljant idee zeg!…
Allereerst nog de complimenten aan Erik, Otto en Frans voor de geniale 1e helft in de vorige wedstrijd! Ik spreek namens heel de ploeg als ik zeg: Hou dit vast eej! Dan nu de wedstrijd tegen Erremu 5.
21 graden eind oktober, heerlijk weer en toch regent het keihard…whahaha…inderdaad, kansen ja. Het strijdplan vooraf is duidelijk: Veel Plezier! En dat komt er dan ook, de ene aanval is nog verrassender dan de andere, vooral voor onszelf. De 0-1 is dan ook zeer terecht, even lijkt het nog mis te gaan maar Guiyon weet wel raad met het buitenkansje. Dat gelegenheidskeeper Maarten niet lang daarna de bal langs zich voelt suizen is een kleine tegenvaller maar brengt ons zeker niet uit ons spel. Een wonderschoon afstandsschot, van Wesley, dat vol in de kruising vliegt zet ons op terecht voorsprong en niet veel later is het weer Wesley die met het hoofd de 1-3 knap tegendraads binnen knikt. Is Arnemuiden dan helemaal niet gevaarlijk…uhhh…ja, wel een beetje maar de verdediging en de man met het omgekeerde shirt houden het doel knap schoon. Een behoorlijke aderlating is het wegvallen van Nicky met een ogenschijnlijk zware knieblessure, uiteraard hopen we op een positieve diagnose en een spoedig herstel!. Gelukkig staat Yael lekker dichtbij  te horen dat hij de plaats van Nicky moet overnemen.
Ook na het hervatten van het spel blijven de kansen komen en is het Jasper die knap de 1-4 onder de keeper doorschuift en vlak daarna is het zelfs Marc die op snelheid de verdediging klopt en de ruststand van 1-5 op het bord zet. De 2e helft is eigenlijk alleen maar een formaliteit. We spelen iets minder dan de 1e helft maar dat geldt gelukkig ook voor Erremu. Gebeurd er dan helemaal niks? Oh jazeker wel, halverwege heeft Maarten nog een briljante redding op een bijna 100% goal en Wesley scoort zelfs zijn 3e goal van de dag en mag dus in gedachte de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Zaterdag 24 September 2022

Veere 3 – GPC Vlissingen 7    7-2 (maar volgens voetbal.nl 8-3)

Zo, de eerste wedstrijd van het seizoen zit erop. Laten we het erop houden dan we nog een beetje ingespeeld moeten raken op elkaar… Vele nieuwe gezichten en dus is het een beetje zoeken nog.
In de eerste helft (3-1 achter) ging het eigenlijk helemaal niet zo slecht. We voetbalden aardig mee en als we sommige kansen benut hadden dan had het ook zomaar 3-3 kunnen staan. En Keepertje Jan hield er nog behoorlijk wat ballen uit ook. (Dat hij in de tweede helft 10 meter naast zijn goal stond te keepen zijn we al lang weer vergeten).
In de tweede helft wordt het al snel 3-2 door een schijnbaar verwoestende uithaal van Guiyon die vol in de kruising vliegt en dus op naar de gelijkmaker. Die komt er helaas niet en als Veere dan wel een aantal keer gemakkelijk scoort raakt de fut uit het elftal en lijkt het eigenlijk nergens meer op.
Komende zaterdag staat de volgende pot al weer op het programma thuis tegen ’s Heer Arendskerke. Gezien de ranglijst moeten we die kunnen pakken!