Nieuwjaarsboodschap voorzitter


Namens het bestuur van GPC Vlissingen wens ik u een goed, gezond en voorspoedig nieuwjaar toe. Helaas kunnen we dit jaar vanwege COVID-19 geen bijeenkomst doen in ons clubhuis vanwege de huidige verplichte sluiting tot en met in ieder geval 19 januari.

Het jaar 2020 was voor een ieder en ook voor onze vereniging een vreemd jaar. Het niet kunnen afmaken van de competitie 2019-2020, het sluiten van kleedlokalen en het thuis moeten omkleden, het niet meer kunnen trainen, het sluiten van de kantine en het stilleggen van de huidige competitie 2020-2021. Het zijn zo maar een aantal zaken waarmee wij zijn geconfronteerd. En perspectief is er helaas nog niet. Het aantal besmettingen is gewoon simpelweg nog te hoog. We zullen moeten wachten op het vaccin. Voor de meeste onder ons zal de mogelijkheid tot vaccineren echter pas in de loop van 2021 realiteit worden. Het afmaken van de huidige competities in wat voor vorm ook zal dan ook moeilijk worden. De huidige regering zal het zeker niet mogelijk maken eerder met voetballen te beginnen en dat blijft vreemd. Wel met honderden in de IKEA en niet met 30 mensen op een voetbalveld? En het dadelijk wel vreemd vinden dat het verenigingsleven kapot is? Nee het voetbal moet het niet van deze regering hebben. Het zou misschien eens goed zijn dat Hugo de Jonge eens bij een doorsnee vereniging kijkt hoe zij in deze tijden het hoofd boven water moeten houden. Hij is bij deze uitgenodigd, uiteraard natuurlijk wel met zijn mondkapje op.

Gelukkig hebben wij voor onze jeugdleden nog het nodige kunnen organiseren. De trainingen en onderlinge wedstrijden worden met veelal enthousiasme gedaan. Ook de clinic die ons 1e elftal organiseerde viel in de smaak. Ik begreep dat de vele lachende gezichten van onze jeugdspelers voldoende waren om dit binnenkort weer te herhalen. Het is mooi om te zien dat we dit zo met z’n allen kunnen doen. Ik wil bij deze dan ook de vele vrijwilligers binnen onze vereniging bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. Ofschoon het niet altijd even makkelijk was door weer een ander Corona protocol hebben jullie ervoor gezorgd dat gedaan is wat op dat moment mogelijk was. Geweldig!

Wij hebben een financieel gezonde vereniging. Wij maken gebruik van de verschillende regelingen die geboden worden, maar het wegvallen van onze belangrijkste sponsor – de kantine – is een forse financiële aderlating. Gelukkig zijn onze sponsoren en onze leden onze vereniging erg trouw, wat erg mooi om te zien is. En voor ons tevens een stimulans betekent om door te blijven gaan en alvast de voorbereidingen te treffen als we weer mogen voetballen en weer met z’n allen in de kantine mogen zijn. Ik hoor van velen van jullie zeker onze 3e helft te missen. Ik hoop dat ik jullie allemaal zo snel mogelijk weer kan zien op en rond het voetbalveld.

Blijf ondertussen op elkaar letten en blijf gezond!

Ron Huser
Voorzitter GPC Vlissingen

GPC voorzitter Ron Huser