Oude bekenden winnen voetbalquiz


Niet voor het eerst in de historie van de GPC Vlissingen voetbalquiz ging de overwinning vrijdag tijdens alweer de 19e editie naar Remon van Geersdaele en Ralf Eversdijk. Het duo plaatste zich met een straatlengte voorsprong als eerste voor de finale, waarin ze de concurrentie met gemak achter zich hielden.

De organisatie van de quiz was dit keer in handen van Jordy de Munter en Marco Kerkhove, die in november 2021 de vorige editie hadden gewonnen. En de quizmasters hadden een afwisselende en behoorlijk pittige quiz samengesteld, waar menig hoofd over gebroken werd. 

Van vragen over GPC (wie is toch eigenlijk de trainer van de JO-19?) tot vragen over lost grounds uit Engeland (hoe heette het oude stadion van West Ham United ook alweer?) en van het Zeeuwse voetbal (welke twee trainers wisselen komende zomer van club?) tot de finales van de Europa Cups (tegen welke clubs speelde Ajax die?); het zat er allemaal weer in.

Achter Remon en Ralf werden Kenneth van Belzen en Jasper Vantricht best of the rest. Jimmy Pinas en Ronald de Winter werden derde. De 20e en daarmee jubileumeditie van de GPC Vlissingen voetbalquiz staat gepland voor vrijdag 18 november, drie dagen voor Oranje en Senegal de openingswedstrijd van het WK spelen!